Lionel Mesi protiv Hondurasa (©AFP)
Lionel Mesi protiv Hondurasa (©AFP)

Briljantan Mesijev lob ulepšao rutiniranje Hondurasa u Majamiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 04:22

Za kraj ovog okupljanja ostaje meč sa Jamajkom u Nju Džersiju...

Reprezentacija Argentine nastavila je impresivan niz utakmica bez poraza i posle rutinskog trijumfa nad Hondurasom u Majamiju (3:0) sada je na koti 34. Uz samo 10 remija, Argentinci sanjaju da će stići i prestići rekord Italijana koji je na 37 mečeva...

Albiselesti nastavljaju da igraju dobro, kao što Lionel Mesi ne prestaje da trese protivničke mreže. Dva pogotka kapitena uz hitac Lautara Martineza koji je načeo Honduras, ekipa Lionela Skalonija upisala je još jednu komotnu pobedu u sklopu priprema za Mundijal u Kataru. Za ovo okupljanje ostao je još susret sa Jamajkom u Nju Džersiju narednog utorka.

Izabrane vesti

Nije se ni očekivalo da će Honduras predstavljati ozbiljniji test za Argentinu. U dobro poznatom takmacu šampion Južne Amerike video je nešto slično Saudijskoj Arabiji, protiv koje će otvoriti grupnu fazu Svetskog prvenstva.

Logično, Skaloni je iskoristio utakmicu ne samo da promeša karte i vidi neke nove kombinacije koje bi mogao da upotrebi na najvećoj sceni, pružio je i šansu debitantima Tijagu Almadi, Neuenu Perezu i Encu Fernandezu.

U odnosu na meč protiv Italije letos Skaloni se opredelio da mu od starta udarni triling budu Mesi, Papu Gomez i Lautaro što se ubrzo isplatilo. Upravo su oni odigrali odličnu akciju kod prvog gola. Mesi je poslao teledirigovanu dubinsku loptu za Papua, koji je proigrao Lautara, a ovom je ostao lakši deo posla - da samo sprovede loptu u mrežu. Igrao se tek 16. minut.

Argentina je do poluvremena imala već dva gola prednosti zahvaljujući Mesijevom pogotku sa bele tačke u nadoknadi vremena, da bi njegov briljantni lob u 69. minutu ulepšao meč koji je više delovao kao da su se igrale “Viktorije“ pred golom Hondurasa. Jer, uslovno rečeno gosti su imali samo dva šuta ka golu, nijedan u okvir koji nije ni morao da čuva Heronimo Rulji, dok je na kraju ukupni odnos poseda bio 67-33% za Argentinu...

Utakmicu je obeležio detalj iz 40. minuta kada je Dejbi Flores u naletu potpune nemoći ramenom i laktom "pokosio" Mesija tako što ga je gađao u glavu i vilicu. As PSŽ pao je na travu, a u roku od nekoliko sekundi stvorila se velika gužva na terenu... Flores je na kraju dobro prošao sa žutim kartonom, iako je glavni arbitar komotno mogao da pokaže i crveni.

Ako opet nešto ne uprskaju, Argentinci bi ovog puta zaista mogli da budu najozbiljniji takmac za svetsku krunu!



tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineLionel MesiLautaro Martinezreprezentacija HondurasaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara