(©Reuters)
(©Reuters)

Briž nastavio šetnju kroz šampionat Belgije, Gent nova žrtva

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 22:43

Lider sjajnom igrom u drugom poluvremenu upisao rutinsku pobedu

Klub Briž je definitivno ove sezone rival za klasu iznad svih konkurenata u šampionatu Belgije. Aktuelni lider prvenstva nadmoć je na najbolji način pokazao večerašnjom pobedom na gostovanju Gentu (4:0) čime je nastavio dominantan pohod ka odbrani titule.

Iako su gosti u drugom delu igre uspeli da slome otpor rivala i potom ga ubedljivo savladaju, Gentu će ostati žal za šansama Jaremčuka u prvom poluvremenu. Ukrajinski ofanzivac mogao je da donese domaćinu vođstvo u 13. minutu kada se nakon prekida našao u izglednoj poziciji, ali je gađao pored gola. Još bolju priliku da zatrese mrežu Jaremčuk je imao deset minuta kasnije kada je šutirao preko prečke.

Izabrane vesti

Neiskorišćene šanse Genta došle su na naplatu u drugom poluvremenu, a mrežu rivala načeo je Bas Dost u 52. minutu. Holandski centarfor odlično je primirio loptu u prostor De Ketlara i lob udarcem matirao Bolata.

Vodeći pogodak otvorio je prostor u gustom bedemu domaćina, te je 11 minuta nakon asistencije De Ketlar dopisao i pogodak. Belgijski rezervista snažnim udarcem u bliži ugao krunisao je dodavanje Vankena i udvostručio prednost.

Rafal Klub Briža nastavio je Dost četiri minuta kasnije, a tačku na susret stavio je Perez u 81. minutu golom posle kornera koji je izveo Vormer.

Ubedljivom pobedom, Klub Briž je dopisao 22. trijumf u prvenstvu i stigao do 70 bodova, 19 više od drugoplasiranog Antverpena. Sa druge strane, gent se 12. porazom dodatno udaljio od evropske pozornice.

BELGIJSKA ŽUPILER PRO LIGA, 28. KOLO

Gent - Klub Briž 0:4 (0:0)

/Dost 52, 67, De Ketlar 63, Perez 81/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara