Nigerijac Taivo i Siniša Saničanin (© MN Press)
Nigerijac Taivo i Siniša Saničanin (© MN Press)

Brodolom Dunajske Strede, primila četiri gola pred revanš s Partizanom

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 19:28

DAC izgubio na otvranju novog prvenstva Slovačke

U prethodnoj seozni vicešampionski status, odmah izad prvaka Slovana, a ove hod po mukama. U samo tri dana DAC je pretrpeo dva poraza i na prilično loš način otvorio takmičarski ciklus. Najpre ga je u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija u Beogradu savladao Partizan (1:0), da bi u premijernom kolu novog prvenstva Slovačke isto to, samo još ubedljivije, učinilo Mihalovce – 4:1.

Novi član Fortuna lige silno je otvorio meč, na krivoj nozi uhvatio sastav iz Dunajske Strede, u periodu od 30. do 45. minutu postigao čak tri gola i otkrio defanzivne slabosti narednog rivala crno-belih. Čak ni pre nekoliko večeri rasploženi golman Martin Jedlička ovoga puta nije mogao baš skoro sve da brani kao protiv tima Aleksandra Stanojevića.

Izabrane vesti

Jedini strelac za goste na ovom meču bio je Abdulrahman Taivo, na isteku sata igre, uz napomenu da je Nigerijac, za razliku od duela u Humskoj imao drugog saradnika u napadu. Protiv Partizana je to bio Hrvat Marko Divković, a u prvenstvenom meču Moldavac Jon Nikolaesku.

Osim te, trener Antal Nemet napravio je još tri izmene u prvih 11 poredeći evropski duel iz glavnog grada Srbije. Među starterima nisu bili Vera i Divković (ušli tokom drugog poluvremena), a šansu uopšte nisu dobili Kružilak i Fabri.

DAC je počeo u sastavu: Jedlička – Muhamedbegović, Beskorovaini, Bruneti – Moumu, Ndžai, Ciganiks, Balić, Šefer – Nikolaesku, Tiavo. U nastavku su šansu dobili još: Divković, Rimarenko, Vera, Andzuana i Cuberu.

Revanš DAC – Partizan na programu je u četvrtak od 20.45.


tagovi

Dunajska StredaLiga konferencijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara