Teri Antonis (©Printskrin)
Teri Antonis (©Printskrin)

Brodolom Ninkovićevih Vonderersa: Antonisova golčina sa pola terena! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.24. | 09:12

Najlepši pogodak ove sezone u australijskoj A-ligi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Kakva golčina Terija Antonisa! Fudbaler Melburn Sitija postigao je najlepši pogodak sezone u australijskoj A-ligi, a sigurno i šire, kada je u 82. minutu utakmice protiv Vonderersa ispalio parabolu sa skoro pola terena i lobovao Lorensa Tomasa, nesrećnog golmana tima sa zapada Sidneja.

Izabrane vesti

Antonis je golom za televizijske špice dotukao rivala koji se klatio na konopcima i naneo Vonderersima najteži poraz u istoriji kluba – 7:0 (4:0). Posebno boli to što im je ovaj nokaut zadao njihov doskorašnji član, pošto je 30-godišnji vezista u julu prešao u Siti upravo iz redova sidnejskih crveno-crnih, za koje nije ni igrao u protekloj sezoni.

Od trenutka kada su u 30. minutu otključali bravu ekipe za koju igra bivši srpski reprezentativac Miloš Ninković, domaći nisu znali da se zaustave. Za samo 52 minuta do vrha su napunili mrežu suparnika, postižući gol u proseku na svakih sedam i po minuta.

Da sve bude još bolnije za Vondererse, debakl u Melburnu je usledio samo desetak dana posle bolnog poraza u gradskom derbiju od Sidneja i to u svojoj kući – 1:4. U međuvremenu su, takođe na domaćem terenu, poraženi i od poslednjeplasiranog Vestern Junajteda – 1:3.

Ekipa trenera Marka Rudana nalazi se u dubokoj krizi, ne samo zbog tri vezana poraza u kojima su primili čak 14 golova, već i zbog činjenice da su pobedili u samo jednoj poslednjih sedam utakmica. Hemija u ekipi ne postoji, a o igri i da se ne govori. Sa trećeg mesta Vonderersi su ekspresno skliznuli na sedmo i ispali iz gornje polovine tabele koja obezbeđuje plasman u doigravanje za šampionsku titulu.

Rudan veći deo sezone gotovo i da ne primećuje Miloša Ninkovića, a naročito od kada je vrsni plejmejker objavio da na kraju ove sezone završava profesionalnu karijeru. Neretko ga je ostavljao na klupi čak i kada se u poslednjih 15 minuta lomio rezultat ili jurilo izjednačenje. Međutim, kada je Melburn Siti od 30. do 42. minuta zatrpao mrežu njegovog tima, trener Vonderersa je već od starta drugog poluvremena uveo u igru dvostrukog dobitnika nagrade za igrača godine u Australiji.

Međutim, ni Ninković iz najboljih dana tu ne bi mogao da pomogne. Vonderersi su bili razbijeni u paramparčad, a pored Antonisa u strelce su se upisala još petorica fudbalera Melburn Sitija: Arslan (dva puta), Natel, Kauto, Rajs i najbolji strelac ekipe Džejmi Meklaren, koji je efektnim pogotkom za 6:0 prekinuo golgeterski post dug čak deset utakmica.

Siti je ovom pobedom preskočio direktnog rivala na tabeli i istisnuo ga iz zone plej-ofa. Ninkovićevi Vonderersi sada su u poziciji da se vade na veoma teškom gostovanju u Pertu protiv Glorija, koji igra potpuno nepredvidljivo ove sezone, ali takođe, otkako ih je preuzeo Alen Stajčić važe za ekipu koja i daje i prima mnogo golova.

Ovaj meč igra se u subotu, a tim iz Zapadnog Sidneja putovaće u Zapadnu Australiju direktno iz Melburna, što znači da će na turneji provesti gotovo punih nedelju dana. U raspoloženju kakvo zasigurno vlada unutar ekipe posle tri vezana poraza i sedam komada primljenih od Sitija, ne obećava da će bilo kome biti prijatno.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

A ligaMelburn SitiVestern Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara