Brojni individualni sastanci i loš meč protiv Radnika: Stanković za sva vremena precrtao Garsiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 08:21

Jasno je da je Argentinac završio misiju u Ljutice Bogdana

Crvena zvezda je završila saradnju sa argentinskim krilnim fudbalerom Mateom Garsijom. Nekadašnji član Arisa i Las Palmasa, plaćen 2,2 miliona evra, i dalje ima ugovor sa srpskim šampionom, ali trener Dejan Stanković definitivno je odlučio da ga precrta iz planova za narednu sezonu.

Junak iz Berna nije bio u protokolu za Kup susret sa Partizanom, zatim ga nije bilo ni na gostovanju TSC-u u Senti, što je bio jasan pokazatelj da je završio misiju kod Dejana Stankovića, baš kao pre šest meseci Žander, Van La Para i Španac Kanjas. Kako se može čuti Garsija je ozbiljnu misiju u Ljutice Bogdana završio tokom duela sa Radnikom iz Surdulice, kada je dobio šansu u prvoj postavi. Međutim, bio je vrlo neakativan tokom prvih 45 minuta, što je iziritiralo Dejana Stankovića koji ga je izribao u svlačionici pred ostatkom tima. Tada je bilo jasno da povratka nema.

Izabrane vesti

Takođe, pre toga Dejan Stanković je pokušao da probudi Garsiju na brojnim individulnim sastancima na španskom i italijnaskom. Objasnio mu je da ne treba da ima nikakav doprinos u defanzivi, ali da želi da vidi kako pravi razliku na drugoj strani terena. Međutim, Garsija je već mesecima neubedljiv. Ovog proleća odigrao je svega 132 minuta takmičarskog fudbala. Počeo je prvenstveni meč u Inđiji, ali i u Sremu je zamenjen na poluvremenu.

Stanković je i tokom priprema u Antaliji pokušavao da probudi Garsiju, menjao mu je pozicije, stavljao ga i na mesto polušpica, ali naznake napretka nije bilo.

Ceo slučaj dobija na kontradiktornosti, ako se zna da Crvena zvezda u ovom trenutku ima jedinu zvaničnu ponudu za Matea Garsiju. Aris iz Soluna, gde je Argentinac pružao sjajna izdanja, spreman je da za 50 posto njegovog ugovora plati Beograđanima 1,2 miliona evra. Čini se da će na kraju Crvena zvezda, svesna finansijskog gubitka, biti primorana da prihvati takav posao... Teško je očekivati da će vratiti uloženih dva miliona, obzirom da se Garsija nije istakao u mečevima visokog intenziteta. Štaviše na tri duela sa Partizanom nije odigrao ni minut.

Ostaće zapamćeno da je Garsija imao više nego obećavajući početak u Crvenoj zvezdi. Postigao je gol u Bernu, možda i vredan plasmana u Ligu šampiona. Zatim je volej udarcem levom nogom rešio derbi u Novom Sadu i – stao. Neko bi rekao da je pokazao da je previše mekan za ozbiljan fudbal i da se to najbolje videlo u Ligi šampiona. I da je zbog toga svrstan u red velikih promašaja. 



tagovi

Dejan StankovićMateo Garsija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara