Bruno Labadija (©Reuters)
Bruno Labadija (©Reuters)

Bruno Labadija se vraća poslu nakon dve godine pauze - ponovo u Štutgartu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 21:14

Nemački mediji pišu da je ostalo usaglasiti još samo sitne detalje do konačnog dogovora

Od rastanka sa Hertom januara 2021, Bruno Labadija je bez trenerskog angažmana. To bi uskoro moglo da se promeni, pošto nemački mediji pišu da je nekadašnji golgeter pred dogovorom sa Štutgartom. Navodno je ostalo samo još da se usaglase neki sitni detalji, pa da 56-godišnji strateg po drugi put sedne na klupu Švaba, za koje nikada nije nastupao kao igrač.

Prvi mandat u Štutgartu Labadija je imao od decembra 2010. do avgusta 2013. i tokom njega je uspeo dvaput da uvede klub u Ligu Evrope. Drugi put kao finalistu nemačkog Kupa koji je osvojio Bajern, ali je kao prvak države gigant iz Minhena išao u Ligu šampiona, a Štutgart u drugo po jačini UEFA takmičenje.

Izabrane vesti

U prvoj sezoni po dolasku u Štutgart zadatak mu je bio da spasi klub od ispadanja. Uspeo je u tome, a u klubu se nadaju da će moći to da ponovi pošto je ekipa trenutno na 16. mestu Bundeslige, trećem otpozadi.

Zbog slabih rezultata u prvom delu sezone Švabe su smenile Pelegrina Mataraca, koji ih je vodio u okruglo 100 mečeva, od decembra 2019. Nekadašnji asistent Julijana Nagelsmana u Hofenhajmu otkaz je dobio u oktobru, a umesto njega ekipom je kao vršilac dužnosti trenera komandovao Mihael Vimer. U sedam mečeva je imao četiri pobede i tri poraza.

Poret Štutgarta i Herte, Bruno Labadija je u Bundesligi vodio još Bajer Leverkuzen, Volfsburg i HSV, a sedeo je i na klupi Grojter Firta i Darmštata.


tagovi

Bruno LabadijaŠtutgartBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara