©Reuters
©Reuters

Bruno se pobrinuo da na Dragau ne bude burno, Portugalci pronašli put do Mundijala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 22:38

Makedonci ispali iz koloseka posle greške Ristovskog, a onda je selekcija Fernanda Santosa rutinski odradila posao - 2:0

Makedonski san je večeras u Portu trajao pola sata, a za burno razbuđivanje selekcije Blagoja Milevskog pomalo je bio kriv kapiten Stefan Ristovski zbog velike greške kod prvog gola, a malo više odlični Bruno Fernandes, koji je sa dva gola odveo selekciju Fernanda Santosa na Mundijal. Tamo gde im je po kvalitetu objektivno i mesto - 2:0 (1:0).

Makedoncima za utehu ostaje osećaj ponosa posle eliminacije slavne Italije, ali i činjenice da se večeras nisu obrukali na Dragau u Portu. U noge im je pucala kobna greška, u kojoj je pored Ristovskog, koji je poslao nerezonsko poprečno dubinsko dodavanje, učestvovao i Arijan Ademi. Defanzivni vezista Dinama iz Zagreba nije video da mu je iza leđa Kristijano Ronaldo, pa je propustio tu loptu, a onda je usledio ekspresan kontranapad, koji je u prvi pogodak pretvorio Bruno Fernandes.

Izabrane vesti

Nakon tog gola, Portugalci su skiuli veliki psihološki teret sa svojih leđa. Bili su strpljivi, u svom stilu su džali loptu u svojim nogama i u stabilnom ritmu čekali situaciju da reše utakmicu. Ona se ukazala u 65. minutu, kada je Fernandes majstorski reagovao kod centaršuta Dijoga Žote i matirao Dimitrevskog.

Makedonce je dosta umorio i meč u Palermu, koji im je doneo sigurnost, ali ne i snagu da se nose sa znatno kvalitetnijim protivnikom. Portugalci nisu blistali, ni sad ni tokom čitavih kvalifikacija. Deluje kao da im je potreban ozbiljan restart, možda i novi selektor, ali je u ovom trenutku Fernando Santos zaslužio da odvede ovu sjajnu ekipu na još jedno veliko takmičenje. U Kataru će sve biti otovreno.

Makedonci posle svega viđenog nisu ni mogli da se nadaju ozbiljnijem rezultatu. Meč su završili sa svega tri udarca ka protivničkom golu, od kojih nijedan nije išao u okvir, dok 36 odsto lopte u posedu jasno pokazuje odnos snaga na terenu. Utisak je da bi domaćin postigao još jedan gol da mu je bio potreban, iako ni Portugalija nije imala previše ozbiljnih šansi. Imao je Kristijano Ronaldo nekoliko dobrih pokušaja, ali je na kraju morao da se zadovolji asistenciom za Fernandesov prvi pogodak. Ipak, neće previše zvezda Mančester junajteda žaliti za tim trenutkom, s obzirom da je došla u situaciju da učestvuje na još jednom Mundijalu. Biće mu to peti turnir, u čemu su uspeli još samo Lotar Mateus, Lionel Mesi, Đanluiđi Bufon i meskikanci Rafa Markez i Antoni Karbahal.

BARAŽ ZA PLASMAN NA SVETSKO PRVENSTVO:

Utorak

Poljska - Švedska 2:0 (0:0)

/Levandovski 49, Zjelinski 73/

Portugalija - Makedonija 2:0 (1:0)

/Fernandes 32, 65/


tagovi

Bruno Fernandeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara