Budi kao Keisuke, budi car!

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.08.18. | 16:51

Japanska marljivost u izvornom obliku - vrhunski fudbaler, selektor, vlasnik ozbiljne konsultantske firme, promotor, predsednik fudbalskog kluba, investitor...

Keisuke Honda je jedan od retkih fudbalera iz Japana, ali iz cele Azije koji su ostavili dubok trag u evropskom fudbalu. Igrao je u Nagoji, a potom prešao na Stari kontinent, prvo u holandski Venlo, pa redom CSKA, Milan, onda sledi odlazak u meksičku Pačuku 2017, te sada u Melburn Viktori.

Paklena levica kojom i dalje, sa 32 godine teroriše golmane i kojom je dao fenomenalan slobodnjak Dancima za ulazak u osminu finala Svetskog prvenstva,  ipak nije tema. Nije tema ni to što je nu Rusiji ovog leta dva puta bio igrač meča. Tema je njegova neverovatna marljivost, ali ne samo na treninzima i terenu. Simbol poslednje decenije japanskog fudbala postao je ujedno i simbol japanske trudoljubivosti pošto ne samo da se bavi svojim osnovnim poslom, fudbalom jeli, već i mnogim drugim poslovima.

Izabrane vesti

A toliko ih već ima da se može reći da je u pitanju prava mala biznis imperija Honda. Krenimo redom...

Popularni car Keisuke je, verovatno niste znali vlasnik je 49 posto akcija i generalni menadžer kluba Horn iz austrijske Cvajte gde je trener, nećete verovati - Karsten Janker, bivši as Bajerna i Nemačke. Honda je vlasnik i veoma uspešne konsultantske firme "Honda Estilo" koja je bavi promocijom. Njegova i klijentela njegove braće, koja učestvuju u tom projektu su između ostalih čuveni japanski snouborder Mijabi Onicukaji i golfer Juđiro Ohori. Ipak, glavne "mušterije" su mu poznati holivudski supestar Vil Smit i njegov sve popularniji sin Džejden.

Poslednji u nizu angažmana je možda i najinteresantniji pošto je pristao da postane selektor, tačnije generalni menadžer fudbalske reprezentacije Kambodže, zemlje u kojoj je još pre nekoliko godina otvorio fudbalsku školu.

"Želim da pomognem Kambodži da krene da igra pravi fudbal, kao u sotalom svet", izjavio je Japanac koji će posao selektora obavlja besplatno i uglavnom preko telefona i kompjutera pošto je Melburn udaljen od prestonice, Janguna skoro 8.000 km!

Možda i najubitačnija leva noga koja se ikada rodila u poslednjoj svetskoj carevini i dalje je neumorna, a gde će ga njegov fudbalski dar i poslovni njuh dalje odvesti, vreme će pokazati.

Foto: Action Images, Shutterstock


tagovi

Keisuke HondaRusija2018Melburn ViktoriPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara