Bufon suspendovan zbog bogohuljenja

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.03.21. | 17:21

Iskusni čuvar mreže sankcionisan zbog neprimerenih reči na meču sa Parmom 19. decembra

Novčana kazna nije bila dovoljna. Fudbalski savez Italije suspendovao je legendarnog čuvara mreže torinskog Juventusa, Đanluiđija Bufona, zbog bogohulnog izraza na meču sa Parmom, odigranog još 19. decembra prošle godine. Vremešni čuvar mreže je prethodno bio kažnjen sa 5.000 evra, što je potvrđeno u presudi, ali je dobio i jedan meč pauze. Tako će propustiti gradski derbi sa Torinom predstojećeg vikenda.

(7.00) TORINO (4,40) JUVENTUS (1,47)

Izabrane vesti

Bufon se tada na nedozvoljeni način obratio svom tadašnjem saigraču Manolu Portanovi, pa je završio kod Saveznog tužioca.

"Savezni apelacioni sud, koji je predsedavao Mario Luiđi Torselo podržao je žalbu Saveznog tužioca, donoseći odluku o diskvalifikaciji Đanluiđiju Bufonu. Golman Juventusa, kojeg je Nacionalni savezni sud sankcionisao sa 5.000 evra, izgovorio je rečenicu sa bogohulnim izrazom na meču protiv Parme 19. decembra", stoji u saopštenju.

U Italiji su u poslednjih desetak godina počeli da kažnjavaju igrače zbog sličnih izraza, pa su na sličan način ove sezone kažnjeni i Brajan Kristante iz Rome i Manuel Lacari iz Lacija.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara