(©MN Press)
(©MN Press)

Bugari bacili pogled preko granice: Srpski igrači nikada ne pričaju ružno jedan o drugom

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 14:07

„Tu je razlika između njih i nas“, kaže bivši fudbaler Levskog Hristo Jovov

Zašto je srpski fudbal u ekspanziji, doživljava i na klupskom i na reprezentativnom planu jednu od najboljih sezona u poslednje tri decenije? Tim pitanjem bavili su se i Bugari u jednoj tv emisiji u kojoj je, pored ostalih, gost bio Valeri Božinov, nekadašnji napadač Partizana.

Ipak, najinteresantnije odgovore na tu temu dao je Hristo Jovov, bivši igrač Levskog, koji je upoređujući dve lige rekao da Srbi mnogo bolje „rade“ sa mladim igračima i daleko više ih cene nego Bugari.

Izabrane vesti

Jedna od razlika između srpskih i naših fudbalera je što Srbi cene svoje i igrače i trenere svih ovih godina. Srpski igrači nikada se ne prodaju za sitan novac. Kada vidite da je neki njihov fudbaler jeftino prodat, to je znak da u klubu nisu računali na njega i da je tamo precrtan. Klubovi kod njih se oslanjaju na mlade igrače, skupo ih prodaju i rezultati svega toga se vide. Imate sad Srbe u mnogo velikih klubova Evrope“, istakao je Jovov.

Dodao je i još jednu zanimljivu stvar.

Druga razlika između njih i nas je što tokom cele moje karijere nikada nisam čuo nijednog Srbina da je rekao jednu lošu reč o drugom Srbinu. Dok se Bugari koji igraju u inostranstvu kriju jedan od drugog“, naglasio je Jovov.

A, Valeri Božinov se prisetio još jednom perioda dok je bio u Partizanu i kako je Dušanu Vlahoviću predvideo veliku karijeru.

Taj dečko mi je kada je imao 15 godina rekao da će doći do ovih visina na kojima je danas. Rekao mi je da će biti novi Zlatan Ibrahimović na Balkanu. Sve što se kasnije desilo nije došlo slučajno, iza svega je njegov naporan rad, posvećenost, profesionalizam. Dušan je primer ne samo za srpske igrače, nego za sve. Pogađa me što mi nemamo igrača na tom nivou“, rekao je Božinov.

 


tagovi

Valeri Božinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara