Bugari se pojačavaju, za reprezentaciju će im igrati vezista iz Brazila

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.06.23. | 16:01

Žeferson stiče pravo da igra za selekciju Mladena Krstajića u septembru

Tavori Bugarska godinama u evropskom proseku, čak je bliža dnu kontinentalnog fudbala, nego vrhu, zbog čega planira da se pojača. S obzirom da mladih, talentovanih fudbalera u državi baš i nema na pretek, rešila je da ih uveze, pa bi za tamošnju reprezentaciju uskoro trebalo da debituje Žeferson Teles.

U pitanju je zadnji vezni  sofijskog CSKA – kluba čiji je trener Saša Ilić – koji je stekao pravo da obuče dres reprezentacije koju predvodi Mladen Krstajić. Ne odmah, za predstojeći duel u Razgradu u okviru kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2024. u Nemačkoj (Razgrad, 20. jun), već za septembarski ciklus. Razlog je činjenica da je 29-godišnji fudbaler nedavno dobio bugarski pasoš čime je otklonjena poslednja prepreka da konkuriše za državni tim.

Izabrane vesti

S obzirom da je Krstajić pre tog administativnog čina saopštio na koga računa za duel sa Orlovima, moraće Žeferson još malo da se strpi, a da za tri meseca debituje, bilo u prijateljskom susretu sa Uzbekistanom ili kvalifikacionom sa Crnom Gorom.

Žeferson je još 2018. iz brazilskog Internacionala stigao u Sofiju i dosad odigrao 159 utakmica. Na narednom, protiv Levskog, postaće stranac sa najvećim brojem mečeva za klub iz Sofije.

Ove sezone nije mnogo igrao, uglavnom se oporavljao od povrede i to je još jedan od razloga što ne konkuriše za duel sa Srbijom.


tagovi

reprezentacija BugarskeMladen KrstajićEURO 2024kvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024CSKA Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara