©Reuters
©Reuters

Bugari se sapleli u Kaunasu: Ne pomaže crveni karton, 20 kornera i 25 šuteva...

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 17:00

Livanci od 17. minuta igrali bez Justasa Lasickasa, ali su izabranici Mladena Krstajića osvojili samo bod - 1:1

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj polako postaje nemoguća misija za selekciju Bugarske, koja nakon tri odigrana kola ima samo jedan bod u kvalifikacionoj grupi G. Taj bod selekcija Mladena Krstajića osvojila je danas u Kanuasu, ali sa njim nikako ne može da bude zadovolja posle svega viđenog u okršaju sa domaćom Litvanijom - 1:1 (1:1).

Bugari su od 17. minuta utakmice, pri rezultatu 1:0 za domaći tim, igrali sa igračem više posle isključenja nekadašnjeg igrača Zemuna i Voždovca Justasa Lasickasa. Uspeli su da izjednače već u 27. minutu preko Marina Petkova, a nakon toga su pod opstadom držali gol Edvinasa Gertmonasa. Ipak, gostima nije bilo dovoljno ni to što su meč okonačli sa 25 udarca ka golu protivnika, kao ni čak 20 izvedenih kornera.

Izabrane vesti

Kstajić je pokušavao da pronađe dobitnu kombinaciju u navali svoje selekcije. Napravio je svih pet izmena, uvodio Nikolu Ilijeva i Georgija Ruseva, ali je sve bilo uzaludno, jer su Litvanci uspeli da odbrane premijerni bod u ovim kvalifikacijama.

Bugarima meč sa Srbijom, utorak 20.45, praktično postaje jedina preostala prilika da se na neki način uključe u bitku za prve dve pozicije, mada im ni pobeda ne garantuje da će uspeti da stignu do konačnog cilja.

Gertmonas se mora smatrati apsolutnim herojem današnjeg rezultata selekcije Edgarasa Jankauskasa, s obzirom na to da je čuvar mreže Žalgirisa imao čak osam uspešnih odbrana, a sa druge starne Ivan Djulgerov nijednu. Doduše, golman Černo Mora nije mogao ništa kod situacije iz 15. minuta, kada je kod kornera Gvodasa Gineitisa očajno reagovala gostujuća odbrana. Lopta je pala bukvano na vrh peterca, gde ju je nogom u donji desni ugao poslao Edvinas Girdvainis.

Litvanci su tim golom krunisali odlično otvaranje meča, gde su bili u svakom pogledu bolji rival na terenu. Bugari gotovo da nisu ozbiljnije ni prešli na protivničku polovinu, ali su samo dva minuta nakon primljenog gola izvukli višestruku korsit iz jednog brzog kontranapada. Kapiten Kiril Despodov je iskoristio pukotinu između protivničkih štopera, krenuo ka domaćem golu, ali ga je s leđa povukao Lasickas i potpuno preokrenuo tok utakmice.

Delovalo je da će Bugarsi posle izjednačenja, kod kojeg je sa ivice kaznenog prostora "sevnula" levica Marina Petkova, bez problema stići do preokreta. Litvanci su sve podredili odbrani svog gola, nisu dozvolili protivniku da stvori veliki broj šansi, a Bugarima nisu mnogo pomogli ni brojni prekidi, koje su domaćini uglavnom bez problema rešavali u svoju korist.

GRUPA G:

Litvanija - Bugarska 1:1 (1:1)

/Girdvainis 15 - Petkov 27/

18.00: (3,40) Crna Gora (3,20) Mađarska (2,25)



tagovi

Mladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara