Jokanović (© Star sport)
Jokanović (© Star sport)

Bugari su poželeli Jokana, ali Jokana dobiti neće

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 16:08

Levski izvisio za povratak srpskog trenera

Zatvoriće uskoro poglavlje u Moskvi, teško da će otvoriti odmah novo u Sofiji. Iako ga čelnici Levskog mame, Slaviša Jokanović je odlučan u nameri da se u bugarski fudbal ne vraća, zbog čega je pokušaj predsednika Naska Sirakova da ga angažuje okončan neuspešno.

Prema informacijma iz susedstva, Sirakov je probao da vrati na klupu Jokanovića, odlučan da mu ponudi posao posle rastanka sa Stanimirom Stoilovim (smenjen 8,. oktobra, posle čega je palicu u svojstvu vršioca dužnosti preuzeo Elin Topuzakov), samo što je naišao na „ne“ srpskog stratega.

Izabrane vesti

Čak ni novac koji bugarski Blic navodi, a reč je o sumi od 25.000 evra mesečno koliko je zarađivao Stoilov, nije predstavljao faktor koji bi Jokanovića privikao. Razumljivo, ako se zna da u Rusiji zarađuje više. Mada mu je ostalo samo pet utakmica do kraja prvenstva sa Dinamom, a sa svih strana stižu najave da će morati da potraži novi posao. Bugarska mu nije privlačna. Može da se shvati, ako se zna da je još pre deceniju, od jula do oktobra 2013. bio u Levskom, gde je platio cenu slabih rezultata, iako su navijači bili za to da ostane, smatrajući da mu je potrebno dati vreme da implementira ideje.

Nije toliko do Jokanovića, koliko do trusnog područja u Sofiji. Za poslednjih deset godina Levski je imao čak 23 trenera. Maltene dvojicu po sezoni. Kao da menja gume na automobilu, jedne za zimski, druge za letnji period. Šta će tamo?

Isto izvor navodi da je Jokanović okrenut drugim opcijama, jer mu je jasno da ne ostaje u Rusiji. Pominju se navodno Saudijska Arabija i potencijalni povratak u Partizan, ali tek to nije realno. Bilo da je reč o aktuelnim ili potencijalno budućim rukovodiocima. Slavišini planovi su drugačiji...


tagovi

BugarskaBugarska 1LevskiLevski SofijaSlaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara