Osman Bukari (©Reuters)
Osman Bukari (©Reuters)

Bukari poklonio sportsku opremu svojim bivšim školama

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 12:33

Lep gest fudbalera Crvene zvezde pred važnu utakmicu njegove Gane sa Angolom, u 4. kolu kvalifikacija za Kup afričkih nacija

Lep potez fudbalera Crvene zvezde Osmana Bukarija, uoči meča Angole i njegove Gane (ponedeljak, 18) u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija. Ovaj 24-godišnji Afrikanac je svojim školama u Akri donirao sportsku opremu.

Kako prenosi portal Ganasokernet, Bukari je poslao fudbalske lopte i po komplet dresova na dve adrese, u svoje osnovnu i srednju školu u prestonici Gane, istog imena „Kvahu Mamfe“. Osnovci su dobili zelene dresove sa Bukarijevim imenom na leđima, dok su srednjoškolci dobili plavo-belu opremu.

Izabrane vesti

Zbog obaveza sa nacionalnim timom Bukari nije mogao lično da se pojavi pred školarcima, već je otputovao u Luandu na duel sa Angolom, ali je 24-godišnjak putem svog Tviter naloga najavio da će u budućnosti biti još mnogo sličnih akcija.

Bukari je prošlog četvrtka odigrao poslednjih desetak minuta meča sa Angolom u Kumasiju, u meču 3. kola kvalifikacija. Bio je na terenu kada je Antoan Semenjo u nadoknadi vremena zatresao mrežu i postigao jedini pogodak, kojim je Gana došla nadomak plasmana na Kup afričkih nacija u Obali Slonovače.

18.00: (3,35) Angola (2,95) Gana (2,40)

Pored Bukarija, selektor Kris Hjuton je u Luandu poveo još 20 fudbalera, pošto su u međuvremenu zbog povreda u odnosu na prvu utakmicu sa Angolom otpali sa spiska Andre Aju, Denis Odoi, Mohamed Salisu i Aleksander Điku. Očekuje se da će Bukari imati malo značajniju ulogu u revanšu. Do sada je krilni napadač Zvezde zabeležio devet nastupa za Ganu i postigao dva gola.

Crne zvezde imaju sada sedam poena, po tri više od najbližih pratilaca. Ukoliko bi isti uspeh Gana ponovila i u Luandi, matematički bi obezbedila plasman dva kola pre kraja. Gana je još dvaput u novijoj istoriji igrala protiv Angole i nijednom nije primila gol. Na kupu afrilčkih nacija 2010. je slavila sa 1:0, dok su godinu dana pre toga u prijateljskoj utakmici odigrali 0:0.

KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA – 4. KOLO

GRUPA E

Ponedeljak

15.00: (2,30) Centralnoafrička Republika (3,05) Madagaskar (3,45)

18.00: (3,35) Angola (2,95) Gana (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Angolareprezentacija Ganekvalifikacije za kup afričkih nacijaOsman Bukari

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara