Žoze Murinjo (Reuters)
Žoze Murinjo (Reuters)

Bum-bum Roma: Murinju ispunjene dve želje, stižu pojačanja iz Arsenala i Porta

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 12:59

Klub podržao portugalskog stručnjaka

Ume često Žoze Murinjo da se požali kako mu klub nije doveo željena pojačanja i kako mu uvek fali neki igrač. Sada u Romi ima podršku kakvu odavno nije imao. Letos mu je ispunjena želja u vidu skupocenog Tamija Ejbrahama, a sada mu klub dovodi još dva pojačanja po njegovoj zapovesti.

Arsenalov vezista Ejnsli Mejtlend Najls koji može da igra na bočnim pozicijama kao krilo ili desni bek je dogovoren i danas bi trebalo da sleti u italijansku prestonicu. Deo lekarsekih pregleda je već obavio u Londonu, drugi deo će da završi u Rimu pre promocije. Podsetimo, u pitanju je „suva pozajmica“ bez prava otkup koju će Roma do kraja sezone da plati Tobždijama 1.000.000 evra i da preuzme celu platu igrača na sebe.

Izabrane vesti

Mnogo veće pojačanje ipak stiže iz Porta. Prema poslednjim infromacijama, Roma je praktično sve dogovorila oko dolaska portugalskog veziste Serža Oliveire iz Porta. Njega je Murinjo želeo i letos ali mu tada nije ispunjena želja. Sada su se kockice sklopile...

Klubovi su dogovorili detalje pozajmice. Porto je pristao da prosledi Oliveiru u Večni grad na pozajmicu s pravom otkupa za 15.000.000 evra plus 3.000.000 evra kroz eventualne bonuse. I igrač je rekao „da“ tako da bi transfer trebalo da bude potvrđen posle zvanične promocije Mejtlend Najlsa.

Murinjo je za takvim tipom veznog igrača vapio od letos kada mu je prvo propao transfer Granita Džake. Ove zime je prvo želeo Bubakara Kamaru iz Marselja ali pošto to nije bila izvodljiva operacija, odlučio se za zemljaka iz Porta. Sa Oliveirinim dolaskom bi trebalo da se rasterete Kristante i Veretu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Ejnsli Mejtland NajlsSeržo Oliveira

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara