(Reuters)
(Reuters)

Buongiorno Italia: Alegri plaća Motu, Hejsen karta za Kopmajnersa, Mekeni za Daglasa Luiza

Vreme čitanja: 5min | uto. 04.06.24. | 10:48

Marginalizovana uloga Ibrahimovića u Milanu i potresi u Laciju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kristijano Đuntoli, uz asistenciju Džona Elkana, započeo je veliko spremanje u redovima Stare dame. Gazda kluba je pronašao dogovor sa Masimilijanom Alegrijem izbegavši trnovitu parnicu pred sudovima. Juventus će platiti polovinu plate Alegriju za sledeću sezonu (ugovor mu je isticao u leto 2025) plus premije za tekuću sezonu.

Izabrane vesti

Od ušteđenog novca za platu Alegrija (oko 7.000.000 evra) Juventus će pokriti troškove prve godine saradnje sa Tijagom Motom. U prilog planovima Đuntolija za rekonstrukciju tima ide i interesovanje iz Saudijske Arabije za Vojćeha Ščesnog. Poljski čuvar mreže ima platu od 6.500.000 evra na još dve godine. Njegovim odlaskom Juve bi uštedeo oko 25.000.000 evra što je dovoljno da se plati transfer i angažman golmana poput Mikelea Di Gregorija iz Monce.

Juventusu se otvara put i da stigne do druga dva pojačanja koja je tražio Tijago Mota: Daglas Luiz i Kopmejners. Aston Vila je zainteresovana za Mekenija, a Atalanta, nakon povrede Skalvinija, (odsustvovaće najmanje šest meseci a zatim će biti potrebno vreme da se vrati u formu), razmišlja da li bi Hejsen mogao da bude koristan za projekat Boginje.

U prvom slučaju Mekeni je, izgleda, jedini problem. Amerikanac nije siguran u izbor Birimingena nakon Torina, ali učešće Vile u Ligi šampiona, plus povećanje plate trebalo bi da budu dovoljno ubedljivi argumenti za Mekenija.

Kopemjners bi bio šlag na torti za Tijaga Motu. Sa Holanđaninom i evetnualnim produžetkom ugovora Rabioa, vezni red Bjankonera bi ponovo bio prilično konkurentan u Seriji A i Ligi šampina. Ne zaboravimo povratak Fađolija, plus Lokateli bi mogao da igra na poziciji koju više preferira od uloge režisera.

Juve nastavlja da radi i na dovođenju Kalafjorija iz Bolonje uprkos sve tvrđem stavu gazde kluba iz Emilije Džoa Saputa da zadrži jednog od najboljih igrača. Džoker Stare dama u ovom poslu je upravo Tijago Mota jer je regenerisao Kalafjorija posle traumatičnih povreda koji su penalizovali sve do prošle sezone njegovu karijeru.

MAROTA PREDSEDNIK, INTER NAJGLEDANIJI

U Interu su primenili maksimu iz romana Geppard Đuzepea Tomazija di Lampeduze: promenimo sve da bi sve ostalo isto. Raspored u organizaciji Nerazura je promenjen, Bepe Marota je novi predsednik kluba, ali se suštinski nije promenilo ništa. Tim koji pobeđuje, na terenu, ali i van njega se ne menja.

Nerazuri su još jednom, sedmi put zaredom, potvrdili da imaju najverniju publiku u Seriji A. Nije iznenađenje da je Inter najgledaniji tim, to je postalo uobičejeno, koliko činjenica da Nerazuri procentualno imaju najpopunjeniji stadion u Serijij A i pored toga što „Meaca“ ima najveći kapacitet. Odmah iza Interove popunjenosti sa 96,21 odsto dolazi Đenova sa 96,17, a na trećem mestu je Juve sa 95,35, dok je Milan četvrti sa 95,11. Kuriozitet je da je Bolonja, i pored nezaboravne sezone, igrala pred relativno malo popunjenim stadionom. Dal’Ara je bio ispunjen u proseku 70 odsto.

GDE SE IBRA IZGUBI?

 (Reuters) (Reuters)

Dosta se očekivalo od Zlatana Ibrahimovića u novoj ulozi. Možda zato što niko nije znao, a ne zna ni danas, čime se tačno Ibra bavi u Milanu, koje su njegove nadležnosti.

U svakom slučaju, prisustvo Zlatana na mečevima Milana bilo je u kontratendenciji sa njegovim delovanjem. Nije se videlo da je Ibra uticao na bilo šta značajnije u Milanu, nije davao izjave, čak je proredio i objave na društenim mrežama, uključujući i one šifrovane.

Pouzdano se zna da Ibrahimović nije učestvovao u propaloj „operaciji Lopetegi“, baš kao ni u uspešnoj – Fonseka na klupi Rosonera. Zasada se ne vezuje nijedno ime igrača koji bi mogao da pojača Milan zahvaljujući posredovanju ili aktivnom učešću u pregovorima Ibarhimovića. Sve to je doprinelo da se čuju i prve otvorene kritike na račun bivšeg asa koji, čini se, još uvek traži svoju kolokaciju u novom životu i na radnom mestu.

KONTEMANIJA

U Napulju je eksplodirala Kontemanija, toliko da je prošla kod dobrog dela medija lažna slika dolaska Antonija Kontea na napuljski aerodrom. Konte nije juče atarirao u Napulj, ali je pitanjem samo sata, najviše dana kada će se to dogoditi.

Aurelio De Laurentis već sprema spektakularno predstavljanje i sadržaj poruke na društvenim mrežama. Dolazak Kontea ima takav prodoran efekat da su u Napulju svi zaboravili na katastrofalnu sezonu i samo gledaju ka svetloj budućnosti sa bivšim trenerom Juvea, Čelsija i Intera.

Ne računajući Totenhem, Konte je svuda uspeo da podigne tim posle očajniih sezona. Bilo je tako u Juveu, Čelsiju i Interu. U Torinu i Londonu je odmah osvojio skudeto, a u Interu su mu bile potrebno dve sezone. Koincidencija sa Juveom i Čelsijem je što u prvoj sezoni nije igrao kup takmičenja,baš kao što će biti slučaj sa Napolijem. Budući da je Napulj prestonica sujete lako je zamisliti u kome smeru se razmišlja.

Sa Konteom bi u Napulj mogao da stigne i Hojbjerg kao pojačanje za sredinu terena. Italijanski stručnjak ima visoko mišljenje o Dancu i s obzirom na to da je Antonio poznat po tome da preferira da ima igrače s kojima je radio postoje ozbiljne šanse da se Hojbjerg preseli u Napulj.

TUDOR I LOTITO PRED RAZVODOM

Igor Tudor bi mogao da završi svoju priču u Formelu mnogo ranije nego što se očekivalo. Hrvatski stručnjak je prekinuo svoj odmor da bi se sreo u Rimu sa gazdom kluba Klaudijom Lotitom.

Problem između dve strane je što Tudor želi da ima veći uticaj na izbor igrača koji se kupuju i prodaju a Lotito smatra da hrvatski stručnjak mora da poštuje strategiju kluba i da radi sa fudbalerima koji mu se stave na raspolaganje.

Do varnica između dve strane je došlo nakon odlaska Kamade koji je u Tudorovim očima bio ključni igrač Lacija i Lotitovog stava da su Isaksen, Rovela i Genduzi igrači na kojima se temelji budućnost Nebeskplavih, a ne fudbaleri za transfer listu kako je pretendovao Tudor.

Nije izvesno kako će se priča završiti. Neki u odugovlačenju Vinčenca Italijana da potpiše ugovor sa Bolonjom vide upravo ubacivanje Lacija u igru. Naravno, pod uslovom da dođe do razvoda sa Tudorom.

U međuvremenu Pedro je, mimo svih očekivanja, produžio ugovor sa Lacijom na još godinu dana.

DIBALA KAO TOTI

Paulo Dibala ostaje u Romi. Argentinac je odbio ponude iz Turske i sa drugih egzotičnih destinacija i želi da nastavi karijeru u Večnom gradu tim pre što mu aktuelni ugovor omogućava automatski produžetak do leta 2026, ako odigra više od 50 odsto mečeva u prve tri sezone. Budući da je Paulo odigrao 69,7 odsto mečeva Rome u prve dve sezone Serije A trebalo bi da preskoči gotovo sve utakmice u sledećem prvenstvu da ne bi dobio automatsko produženje ugovora.

Daniele De Rosi u Dibali vidi rešenje za napad Rome, ne samo kao alternativu već i kao prvi izbor. Naime, De Rosi ima nameru da primeni recept Rudija Garsije sa Frančeskom Totijem u ulozi lažne devetke i dva brzonoga krila. Zato Roma traži spoljne napadače velikog kvaliteta i kontinuiteta, po mogućstvu. Na listi Đalorosih figuriraju Federiko Kjeza i Niko Gonzales iz Fjorentine dok je Laurijente iz Sasuola alternativa za klupu.

U Rimu se očekuje i dolazak Florana Gisolfija, novog sportskog direktora, koji se juče i zvanično pozdravio sa Nicom.


tagovi

Tijago MotaMasimilijano AlegriJuventusBolonjaSerija ABepe MarotaDjuzepe MarotaĐuzepe MarotaInterZlatan Ibrahimovićac milanIgor TudorPaulo DibalaAntonio KonteLacioRomaNapoliBuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara