Vlahović, Kjeza i Rabio (© AFP)
Vlahović, Kjeza i Rabio (© AFP)

Buongiorno Italia: Alegri traži da Vlahović i Kjeza budu produktivni kao Ronaldo i Dibala

Vreme čitanja: 4min | pet. 25.08.23. | 13:23

Interova kontra logika sa Aleksisom

(Od dopisnika Mozzart Sport iz Rima)

Povratak Aleksisa Sančeza u Inter je proizveo mnogo reakcija. Uglavnom negativnih. Nije potrebno imati dobru memoriju da bi se setili šta je sve prošle godine pričao Sančes, ili šta je govorio pre par meseci kada je počeo da trese mreže u Marselju.

Izabrane vesti

Čileanac se prethodnog leta zavadio sa svima: saigračima, trenerom i upravom. Svi su mu bili krivi, i pored toga što je on snosio krivicu za izgubljeni skudeto, to jest poraz od Milana koji je preokrenuo tendenciju u šampionatu 2021/22.

Sančes sebe vidi kao top plejera i negodovao je što nije imao veliku minutažu u konkurenciji sa Lautarom Martinesom, Džekom i Koreom. Da sve bude gore po Inter, klub je bio zarobljenik nerazumno visoke plate koju je dao Čileancu: 7.000.000 evra. Na kraju je klub morao da plati otpremninu Aleksisu od 4.5000.000 evra, samo da mu vidi leđa. Po odlasku prznice svi su odahnuli, počev od Inzagija.

Niko, ama baš niko, nije mogao da pretpostavi da će se Sančes vratiti samo 12 meseci kasnije. Takav rasplet događaja pokazuje koliko su u Interu bili šokirani ponašanjem Lukakua i koliko ih je potez Belgijanca izbacio iz ravnoteže. Očekivalo se da klub reinvestira 35.000.000 do 40.000.000 evra, koliko je odredio za kupovinu Lukakua, za dovođenje novog centarfora. Nije se dogodilo, Marota i Auzilio su se u odsustvu mogućnosti da dovedu napadače koje žele (Skamaka, Balogun) opredelili za prelazna niskobudžetna rešenja: Arnautovića i Sančesa.

Sa dvojicom povratnika Inter ima tim za napad na drugu zvezdicu (20 skudeto), ali ni Marko, ni Aleksis nisu rešenja ni na srednji a kamoli dugi rok. Jednostavno, Inter je kupio malo vremena, do sledećeg leta, nadajući se da će Tiram eksplodirati.

Prošlosezonska napadačka četvorka Intera (Lautaro, Džeko, Lukaku, Korea) je po imenima i karijerama bila jača od ovosezonske, međutim ne zaboravimo da su Džeko, Lukaku i Korea, zajedno dali 20 golova u prošloj Seriji A tako da trio Tiram, Arnautović, Sančes nema težak zadatak da bude bolji, odnosno da zatrese više puta protivničke mreže.

Prelazak Benžamena Pavara i dalje koči Tomas Tuhel. Svi su se dogovorili, svi su zadovoljni sem trenera Bajerna koji i pored ekstra glomaznog igračkog kadra traži da dobije zamenu. S druge strane, cena Pavara, 35.000.000 evra ostavlja otvorena pitanja o ispravnosti tako velike investicije za defanzivnu liniju dok je za napadački red potrošeno sveukupno 8.000.000 evra i par miliona za provizije.

STIGAO AZMUN, ALI RIM ČEKA LUKAKUA

Lukakumanija je zahvatila Rim. Gradom se raširilo uverenje da je transfer Lukakua moguć, štaviše, da je Murinju obećan dolazak Big Roma. U senci snova Rominih navijača o Lukakuu dolazak Azmuna nije proizveo veliki entuzijazam. Dolazak Iranca se smatra samo predjelom za glavnu ponudu na meniju.

Azmun je pre dve godine bio na nišanu Rome ali je cena od 25.000.000, koliko je tražio Zenit, bila previsoka. Iranac dolazi iz Leverkuzena na pozajmicu s pravom otkupa od 13.000.000 evra. Negativne okolnosti koje prate Azmuna su česte povrede i činjenica da će u januaru i februaru biti na Kupu Azije.

Ceo prelazni rok Rome je obeležen opkladama na igrače koji su se često povređivali tokom karijere. Dovođenje Ouara, Renata Sančesa i Azmuna su hazarderski potezi imajući u vidu da je Dibala već sklon povredama. U međivremenu Sančes se već povredio i vratće se na teren tek posle pauze u septembru.

VLAHOVIĆ I KJEZA = 40 GOLOVA

Maks Alegri je dao zadatak dvojici napadača, Vlahoviću i Kjezi, za ovu sezonu: 40 golova u Seriji A. Cilj Alegrija je da popravi katastrofalni golgeterski učinak Juvea u poslednje dve sezone (57 i 56 golova) forsiranjem tandema bivših igrača Fjorentine. Trener Juvea je dao i konkretan cilj svojim igračima: budite bolji od Ronalda i Dibale. Dvojac Dibaldo je pre četiri godine postigao 42 gola od 80 Bjankonera.

Izjava trenera Čelsija Maurisija Poketina da mu je pootreban napadač, ali da Vlahović nema karakteristike koje odgovaraju njegovoj igri definitivno su stavile tačku na pregovore o razmeni Lukaku- Vlahović.

SARIJA BRINE ODBRANA

Trener Lacija Mauricio Sari je identifikovao problem svog tima u odbrani, odnsono da bez bedema zvanog Sergej Milinković Savić, zadnji red Nebeskplavih oscilira i pušta vodu na sve strane. Kamada nije igrač koji daje garancije u defanzivnim zadacima kao Sergej i zato će odbrambeni fudbaleri biti izloženi mnogo više nego prethodnih sezona. Uz to svi centralni bekovi su van forme, od Romanjolija i Kazalea do Patrika.

U međuvremenu Lacio je rešio problem drugog golmana, dolazi iskusni Sepe a pronađen je dogovor sa Genduzijem. Vezista Marselja je prihvatio petogodišnji ugovor za 2.500.000 evra po sezoni, sada Lacio čela teži deo posla: spustiti cenu od 18.000.000 evra koliko traži francuski klub za transfer igrača.

NAPOLI U ŠOKU

U Napulju još nisu svarili neočekivani ishod pregovora sa Gabrijem Vejgom, toliko da razmišljaju da odustsnu od kupovine veznog igrača i da pruže šansu Gaetanu u novoj sezoni. Alternativa je da Raspadori bude prekomandovan u vezni red. U svakom slučaju Napoli se povukao iz pregovora za Samardžića i Kopmejnersa i možda, eventualno, pokuša da uzme na pozajmici Lo Selsa ili Lindstroma.

Dijego Deme je blizu prelaska u Hertu dok je klub postavio ultimatum Lozanu da pronađe novi klub ili da pristane na produžetak ugovora za manju platu, u protivnom ga čeka sudbina Arkadijuša Milika.

 


tagovi

Buongiorno ItaliaAleksis SančezInterDušan VlahovićJuventusFederiko Kjeza

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara