(Reuters)
(Reuters)

To je već klub po meri: Genduzi pristao da pređe u Lacio

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 11:34

Male razllike između ponude Rimljana i potražnje Marselja

Tamo gde su velika očekivanja Mateo Genduzi ne može da igra. Šta god ko mislio, Francuz je pokazao da ni u Arsenalu, ni u Marselju nije opravdao očekivanja. Rečju – loš. Zato bi možda mogao da procveta u Laciju, gde ionako nema posebnog pritiska, gde je maltene svejedno da li će ekipa završiti među prve četiri i obezbediti plasman u Ligu šampiona ili će biti deseta na tabeli.

Francuski vezista je pristao da pređe na Olimpiko, pošto je i sam svestan da na Velodromu ne može da igra. Bar ne kako se od reprezentativca očekuje. Još ako se zna da je na početku sezone ukupao sadašnji tim u revanšu sa Panatinaikosom, skrivljenim penalom za pogodak grčkog tima i jedini koji nije realizovao udarac sa bele tačke u penal seriji, postaje jasno da je među navijačima persona non grata.

Izabrane vesti

Kad je već tako, Genduzi je počeo da traži novi klub i u završnici prelaznog roka je pred odlaskom u Lacio. Više mediji piše da je Mateo pristao da promeni sredinu i da za platu od 2.500.000 evra stigne u glavni grad Italije. Rimljani su voljni da mu daju ugovor do juna 2028.

Da bi se posao priveo kraju potreban je sporazum klubova. Još nije postignut, ali je na vidiku. Marselj je inicijalno želeo između 18.000.000 i 20.000.000 evra kako bi se rešio nekadašnjeg člana Arsenala, dok Klaudio Lotito navodno nudi 15.000.000 fiksno i ostatak u vidu bonusa. Razlike su male i deluje da bi do narednog petka, kad se zatvara prelazni rok, mogle da budu premoštene.

Genduzi je ranije tokom karijere igrao za Lorijan, Arsenal, Hertu i Marselj, a Lacio ovog leta već doveo krilnog vezistu Gustava Isaksena (Midtjiland), centralnog vezistu Daičija Kamadu (Ajntraht), levog beka Luku Pelegrinija (Juventus).


tagovi

MarseljLacioMateo Genduzi

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara