Nije Inter, nije Juve, jeste Italija!

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 09:57

Romelu Lukaku na putu povratka u Seriju A...

Nije Juventus, ali jeste Italija! Romelu Lukaku se izgleda seli u Romu!

Tako makar najavljuje ugledni britanski Telegraf i to nakon što je Belgijanac odlučio da definitivno odjavi Staru damu, koja je po njemu predugo pregovarala sa Čelsijem oko visine obeštećenja i tako ga dovela u cajtnot.

Izabrane vesti

Podsetimo, Plavci su odbili dve Juveove ponude za razmenu Lukaku - Vlahović, po kojoj bi klub sa Stamford Bridža trebalo da iskešira dodatnu sumu novca Italijanima. Prvi predlog kluba iz Torina glasio je: vama Vlahović, nama Lukaku i vi nama još 42.000.000 funti, a drugi: vama Vlahović, nama Lukaku i vi nama još 30.000.000 funti.

Kada se ispostavilo da od tog posla definitivno neće biti ništa, snažni centarfor je navodno obavestio upravu Čelsija da želi da pređe u Romu na pozajmicu!

Dvostruki prvak Evrope isprava je želeo isključivo da se trajno reši Big Roma, ali u novonastaloj situaciji i sa tako malo preostalog vremena (prelazni rok se završava za sedam dana), pristao je na ovu varijantu.

Sada sledi onaj najteži deo pregovora. Roma ne želi da u ugovor bude ubačena klauzula o obaveznom otkupu, već o opcionom, dok bi Englezi da se osiguraju da se Belgijanac više neće vraćati u London.

Lukaku sve vreme trenira sa mladim timom Čelsija i čak nije ni obavio razgovor sa Maurisiom Poketinom kada je ovaj preuzeo ekipu. To verovatno najbolje oslikava kakav je odnos kluba prema njemu, ali i obratno.

Želja za rastankom je tolika da će dogovora najverovatnije doći.

Valja podsetiti da je Čelsijeva želja bila da Lukakua proda u Al Hilal, međutim u tom periodu ovaj je pregovarao sa Interom i na svaki mogući način je sabotirao odlazak u Saudijsku Arabiju, navodi Telegraf.

Interove ponude nisu prelazile 30.000.000 evra, Čelsi ih je glatko odbijao, nakon čega se u priču uključio Juventus.

Sada je red na Romu.

Kao poslednja opcija pominje se obnavljanje interesovanja sa Bliskog istoka, prelazni rok u Arabiji traje do 20. septembra, ali kako su svi najveći tamošnji klubovi veoma su blizu punog 'fundusa' stranih igrača, šanse za tako nešto nisu velike.


tagovi

Romelu LukakuLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara