Nemanja i Luka Jović (©Starsport)
Nemanja i Luka Jović (©Starsport)

Buongiorno Italia: Fjorentina juri Joviće – i Luku i Nemanju

Vreme čitanja: 6min | sre. 15.06.22. | 11:59

Alegri neće iz Juventusa, niko neće iz Milana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U Firenci ne žele da ostanu bez srpskih igrača koji su u poslednjim godinama redovno činili deo igračkog parka Ljubičastih. Na meti kluba Roka Komiso su dva Jovića, Luka iz Real Madrida i Nemanja Jović iz Partizana.

Izabrane vesti

Čelnici Fjorentine su imali već razgovore sa Realom oko Jovića. Nije toliko problem cena transfera ili pozajmica Jovića koliko njegova plata, 6.000.000 evra bruto. To je cifra koja izlazi iz paremetara toskanskog kluba i šansa da Jović obuče dres Viola su minimalne osim ako srpski golgeter ne prihvati manju platu ili da Real Madrid dotira deo godišnjih primanja. Kao indikacija da se nešto valja iza brda je činjenica da je Jović zapratio Fjorentinu na društvenim mrežama.

Nemanja Jović je završio na listi od 100 imena kandidata za trofej “Golden boy” namenjen najboljem mladom fudbaleru u Evropi. Fjorentina je veoma zainteresovana za talentovanog napadača Partizana, ali mora da bude oprezna jer su u trci i Olimpijakos i Valensija.

S druge strane, Atalanta ne odustaje od Ivana Ilića. Đan Pjero Gasperini je eksplicitno na listi prioriteta pojačanja Boginje za sledeću sezonu u sam vrh liste stavio ime Ivana Ilića.

VERNI ALEGRI

Maks Alegri (©Juventus)Maks Alegri (©Juventus)

Maks Alegri je dodao još jedan klub, PSŽ, na dugačkoj listi fudbalskih velikana koje je odbio u poslednjih par godina samo da bi trenirao Juventus. Poznato je da je kormilar Stare dame rekao ne čak i Real Madridu jer je gajio san da se vrati u Kontinasu i dovrši započeti posao: da posle Trapatonija i Lipija uđe u istoriju kao treći trener Juvea koji je osvojio Ligu šampiona. Podsetimo, Alegri nije samo odbio Real, već i Romu (čak dva puta), Napoli i Inter.

Francuski šampion je u prethodnih par nedelja preko svog novog sportskog direktora Luisa Kamposa, inače Maksovog ličnog prijatelja, pokušao na sve načine da privoli Alegrija da prihvati ponudu i preseli se u Pariz. Jučerašnja fotografija Kamposa i Alegrija u Monte Karlu je rezultat slučajnog susreta dvojice drugara, barem je tako objašnjeno u Kontinasi. Ostaje činjenica da Alegri nema ni najmanju nameru da napusti Juve i da je namera da ostane i duže od ugovora koji mu ističe u leto 2025. godine.

Konstruisanje novog Juventusa se nastavlja bez obdmora. Anhel Di Marija je i dalje u vrhu liste Stare dame upravo zato što je Alegri označio Argentinca kao jedan od prioriteta. Sa Polom Pogbom je sve dogovoreno i čeka se samo da se Francuz vrati sa odmora. Već se šuška da će početkom jula biti upriličeno i zvanično predstavljanje Pogbe kao novog pojačanja Stare dame. Planira se da Pogba bude od prvog dana priprema na raspolaganju Alegrija.

Juve ne odustaje od ideje da angažuje Kalida Kulibalija. Novac za transfer Senegalca iz Napolija bi trebalo da stigne od prodaje Demirala. Atalanta je u poslednjih par dana pokušala da dobije popust za otkup Turčina. Boginja ne bi da plati više od 14.000.000 do 15.000.000 evra, dok Juve veruje da može da inkasira između 25.000.000 i 30.000.000 evra od njegove prodaje nekom od klubova iz Premijer lige. Demiral je na meti nekoliko engleskih klubova i plan Juvea je da napravi neku vrstu licitacije.

Dobar deo novca dobijenog od prodaje Demirala bi otišao za Kulibalija. Istina gazda Napolija traži za kapitena svog tima 40.000.000 evra, ali svi znaju da će morati da spusti cenu budući da ugovor defanzivcu ističe sledećeg leta.

Nema dobrih vesti za Alvara Moratu. Atletiko ne da popust, Juve nema ni najmanju nameru da plati otkup od 35.000.000 evra. Međutim, još uvek nije sve gotovo, bar tako kažu u Kontinasi. Tračak nade čuvaju činjenice da Morata želi da ostane u Juveu, a Atletiko nije dobio nijednu bolju ponudu dok Čolo Simeone apsolutno ne želi Alvara u igračkom pogonu Kolčonerosa.

ODE OSIMEN?

Viktor Osimen (©Reuters)Viktor Osimen (©Reuters)

Viktor Osimen je izašao na videlo. Nigerijski reprezentativac je potvrdio glasine koje su kružile Napuljem prethodnih nedelja. Aurelio De Laurentis je spreman da ga proda za 100.000.000 evra, Osimen je voljan da ode, a izgleda i da ima klubova u Engleskoj i Španiji koji bi mogli da potroše astronomsku cifru.

Najskuplje prodat igrač Napolija dosada je Gonzalo Iguain. Pipita je otišao u Juve za lepotu od 94.000.000 evra, Osimen bi mogao da probije zvučni zid.

Više od prodaje Osimena koja je i logična - ko normalan bi odbio ponudu u današnjim vremenima od 100.000.000 evra - zabrinjava atmosfera u Kastel Volturnu koja sve više podseća na demobilizaciju. Lorenco Insinje i Dris Mertens su već bivši igrači Napolija. Davidu Ospini je istekao ugovor, Mateo Politano je tražio da bude prodat, Fabijan Ruiz je ušao u klinč sa klubom oko produžetka ugovora, a budućnost Kulibalija je potpuno neizvesna. Čak i Andrea Petanja ima ponudu od Monce i ozbiljno razmišlja da je prihvati.

INTER SPREMAN DA OTVORI SLAVINU ZA LUKAKUA

Predsednik Stiven Žang je dao zeleno svetlo Bepeu Maroti da može da stavi na sto desetak miliona evra za pozajmicu Romelua Lukakua. Međutim, to je samo jedan deo pazla koji mora da bude sklopljen da bi se Big Rom vratio u Apijano Đentile. Drugi deo se odnosi na Denzela Damfrisa. Holanđanin se veoma sviđa Tomasu Tuhelu, ali kao što se već pisalo Čelsi vrednuje igrača oko 25.000.000 evra dok Inter želi barem 40.000.000 evra za spoljnjeg veznog.

Paulo Dibala će po svoj prilici biti već na prvoj prozivci u Apijano Đentileu. Simone Inzagi ga sa nestrpljenjem očekuje kao i Big Roma. Generalni direktor Bepe Marota je dao par izjava u kojima je dao naznake da će Inter imati veoma dobar tim i za sledeću sezonu uprkos svim finansijskim ograničenjima i obavezi da proizvede pozamašnu zaradu za kase kluba u prelaznom roku.

Osim velikih zvezda, poput Dibale i Lukakua, Auzilio i Marota rade na podizanju kvaliteta igračkog parka. U tom kontekstu se radi na dovođenju mladih i perspektivnih igrača koji su već akumulirali iskustvo u Seriji A. Reč je o Kristjanu Aslaniju, mladom Albancu koji je kao i Maraš Kumbula odrastao u Italiji i ima italijanski pasoš, ali je izabrao zemlju roditelja da nastupa za nju, Destiniju Udodžiju iz Udinezea i Raulu Belanovi iz Kaljarija. Aslani će biti “vice Brozović” i imaće zadatak da uči zanat od hrvatskog asa dok će Belanova i Udodži biti više od alternativa za bokove.

Inter će iskoristiti Satrijana da bi došao do Aslanija, a sa Empolijem će biti napravljena klauzula o pravu preče kupovine Nerazura, pod uslovom da Urugvajac eksplodira u dresu Empolija. Toskanci posle vrlo pozitivnog iskustva sa Pinamontije su spremni da lansiraju još jednog golobardog igrača Intera.

LACIO SE BUDI

Predsednik Lacija Klaudio Lotito se posle inercije u prethodnih par nedelja pokrenuo. Nebeskoplavi su povećali ponudu Alesiju Romanjoliju za 200.000 i stigli su do cifre 2.700.000 evra plus bonusi. Podsetimo bivši igrač Milana traži 3.000.000 evra. Na sreću Lacija Romanjoli je čvrsto rešio da obuče dres sa brojem 13 svog idola Alesandra Neste tako da je već odbio par ponuda čekajući rimski klub.

Mauricio Sari je stavio do znanja Lotitu i sportskom direktoru Igljiju Tareu da je on spreman da čeka golmana Karnesekija. Talentovani čuvar mreže je operisao rame i odsustvovaće sa terena tri meseca. Sari je nameran da počne sezonu sa Rejnom, a zatim bi ga Karneseki zamenio tokom jesenjeg dela šampionata.

Tare i Lotito razmišljaju o mogućnostima i procenjuju da li bi bilo pametnije angažovati Vikarija iz Empolija.

U međuvremenu Lacio mora da proda barem jednog igrača između Vavra, Eskalantea i Murićija odnosno da inkasira barem tri miliona evra kako bi mogli da licenciraju nove igrače.

BOTMAN HOĆE SAMO MILAN

Holandski defanzivac iz Lila Sven Botman želi samo Milan. Holanđanin je odbio ponudu Njukasla mnogo unosniju od Milanove, baš kao i Šarl De Ketelar koji je rekao ne Lesteru. Očigledno šampionska titula Milana i projekat koji realizuju Paolo Maldini i Riki Masara zajedno sa trenerom Stefanom Piolijem deluju vrlo primamljivo mladim fudbalerima, svesnim da pored novca za njihove karijere je veoma važan i pravi izbor kluba.

Kako god bilo, Milan će morati da izdvoji barem stotinjak miliona evra za pojačanja koja su targetirali Maldini i Masara. Na spisku su pored Botmana i De Ketelara i Sančez, Lang i Origi

Po svemu sudeći u Milianeu će ostati i Mesijas pošto je Krotone prihvatio da odobri popust za otkup Brazilca za 5.500.000 evra na 3.500.000.


tagovi

Buongiorno ItaliaLuka JovićNemanja Jović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara