Buongiorno Italia: Hisaj razjario navijače Lacija pevajući „Bella ciao“

Vreme čitanja: 7min | pon. 19.07.21. | 13:44

Roma kao Komunistička partija Kine, Ronaldovi dani odluke, Napoli zbog plata prodaje najbolje

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Da je znao kakav će haos napraviti njegov muzički izbor na „krštenju“ u Auroncu di Kadoreu, Elseid Hisaj bi deset puta razmislio. Novi bek Lacija je izabrao da otpeva „Bella ciao“, ne razmišljajući da je tvrdo jezgro ultrasa Lacija krajnje desničarski nastrojeno, sa otvorenom nostalgijom prema Benitu Musoliniju. Uzalud se Hisaj pravdao u subotu veče razjarenim navijačima u Auroncu da nije želeo da provocira tifoze Lacija i da je njegov odabir bio posledica opčinjenosti serijom „Kuća od papira“.

Izabrane vesti

Situacija je bila toliko napeta da su morale da intervenišu i specijalne policijske snage, čak se razmatra da li da Hisaju bude data pratnja. Zatim su društvene mreže dolile ulje na vatru, jer je video počeo da kruži što je dodatno ražestilo tradicionalno desno orijentisane pristalice Lacija. Klub je morao da interveniše i da zatraži od nadležnih organa da uklone video iz cirkulacije.

Na istoj večeri je imao pevački nastup i naš Dimitrije Kamenović koji je izabrao jednu domaću muzičku numeru, pa niko sem Sergeja Milinkovića Savića i Adama Marušića nije znao o čemu peva mladi reprezentativac Srbije. Kako su nam preneli oni koji su videli video Kamenovićevog nastupa, Marušić se gušio od smeha.

Inače, Lacio nastavlja pripreme u Dolomitima na kojima su se tokom vikenda pojavili predsednik Klaudio Lotito i sportski direktor Igli Tare. Nebeskoplavi su sve bliži Tomi Bašiću i čini se da je dogovor sa Bordoom nadohvat ruke: 7.000.000 evra plus 3.000.000 kroz bonuse u dve rate. Takođe su zabeležana i pozitivna pomeranja u pregovorima oko Juilijana Branta iako Borusija Dortmund pokušava da podigne cenu u Laciju veruju da će na kraju, zahvaljujući volji igrača da se preseli u Rim, omekšati Milionere da značajno spuste cenu sa 30.000.000 evra i da pristanu na pozajmicu sa pravom otkupa.

ROMA

Žoze Murinjo nastavlja da priprema tim iza blindiranih vrata. Novinari koji prate Romu moraju da se dovijaju kao dopisnici koji prate velike multilateralne ili bilateralne samite, koristeći izvore, zvanična saopštenja ili video zapise koje pušta u etar sama Roma, da bi napisali tekstove.

Situacija je toliko apsurdna da su izveštači dovedeni u poziciju ili da ispadaju smešni s tekstovima o utakmici koju nisu videli, ili da se zamere Romi i zauzmu stav da je neprihvatljivo da se novinarima onemogućava da rade svoj posao. Moglo bi se reći, američka Roma, sa Portugalcem na kormilu, ponaša se kao Komunistička partija Kine.

Dakle, pobedu Rome nad Ternanom od 2:0 i Edina Džeka sa kapitenskom trakom nije niko video uživo. Samo nekoliko minuta skraćenog snimka je objavljeno na kanalima društvenih mreža Rome.

U svakom slučaju izbor Murinja da dâ kapitensku traku Edinu Džeku je veoma indikativan, ne samo što se tiče odnosa sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine, jasno drugačijim od onog koji je bio sa Fonsekom, već i za budućnost napadača u Romi.

Naravno, velika je verovatnoća da će kapitenska traka ostati na ruci Lorenca Pelegrinija koji je preskočio probu iz predostrožnosti. Kapiten Đalorosih je stavio do znanja da je spreman da produži ugovor sa Romom koji ističe za manje od godinu dana i sada je na njegovom menadžeru i klupskoj upravi da pronađu obostrano prihvatljivo rešenje.

Kao zamena za povređenog Spinacolu sve glasnije se pominje Vinja iz Palmeirasa. Brazilski klub traži 18.000.000 evra za beka dok je Roma spremna da plati 15.000.000 sa uključenim bonusima. Dogovor je na horizontu.

JUVENTUS

Ronaldo (© Reuters)Ronaldo (© Reuters)

Poruka Kristijana Ronalda na društvenim mrežama da su u toku „odlučujući sati“ nije nikoga impresionirala u Torinu. Štaviše, stiče se utisak da niko ne bi imao ništa protiv da CR7 podigne sidro i napusti Kontinasu.

Prema pisanju italijanskih, francuskih i španskih medija jedina moguća solucija da Ronaldo promeni dres je veliki valcer napadača u trouglu Juve – PSŽ – Real Madrid, odnosno Mbape u Real, Ronaldo u PSŽ, a Ikardi u Juve.

Ovo je poslednja nedelja odmora za Portugalca. Njegov povratak u radni pogon u Kontinasi je predviđen za 26. jul i veruje se da bi Ronaldo u ovoj nedelji trebalo da prelomi da li ostaje ili ne. Menadžer Žorž Mendeš bi trebalo da se vidi i sa Andreom Anjelijem ovih dana i nije isključeno da zbog poreskih olakšica koje Ronaldo ima u Italiji produži ugovor za još godinu i raspodeli garantovanu sezonsku platu na dve godine.

Tek započeta nedelja bi mogla da bude odlučujuća i za prelazak Lokatelija. Juve je podigao ponudu na 30.000.000 evra plus bonusi, ali Sasuolo traži čvršće garancije da će novac od prodaje Lokatelija stići u kase kluba iz Emilije. Slučaj Sandro Tonali je alarmirao male klubove i nisu više voljni da veruju na reč velikim klubovima i pretenduju na bezuslovni obavezni otkup.

Prethodnog vikenda je registrovano interesovanje Intera za Lokatelija, ali je ono, imajući u vidu finansijsku situaciju Nerazura, protumačeno kao klasično podmetanje noge između velikih klubova, odnosno pokušaj da se podigne cena igraču.

INTER

Nerazuri su u subotu veče otkrili talenat u vlastitom dvorištu. Premijerni meč u prvom timu Intera Martina Satrijana je prošao bolje nego što je bilo ko mogao da očekuje. Mladi Urugvajac, tek je napunio 20 godina, pokazao je da ima štof za ozbiljnog igrača. Ipak, ne bi trebalo trčati pred rudu, letnje utakmice mogu da zavaraju i u Interu ne žele da padaju u lak entuzijazam. Garancija je i Simone Inzagi koji nije stekao famu u Laciju kao trener koji lako daje šansu mlađim fudbalerima. Naprotiv. Satrijano je kupljen pre godinu i po dana od Nasionala za 2.400.000 evra i prošlu sezonu je proveo u podmlatku, a ima ugovor do 2024.

U međuvremenu Rađa Najngolan je raskinuo ugovor sa Interom. Belgijanac je plaćen pre tri godine 38.000.000 evra i Nerazuri ga sada puštaju bez evra obeštećenja, jer žele da uštede barem 8.500.000 koliko košta njegova bruto plata. Najverovatnija destinacija Najngolana je Kaljari i nije isključeno da je Inter napravio gest dobre volje prema klubu sa Sardinije i da se očekuje zauzvrat „popust” oko Nandeza koji postaje sve ozbiljniji kandidat za dres Intera. Kaže se da je predsednik Kaljarija Đulini obećao Nandezu da neće, u slučaju opstanka u Seriji A.

MILAN

Milan je nesumnjivo najaktivniji tim na startu prelaznog roka. Istina je da su klub napustili Điđo Donaruma i Hakan Čalhanoglu ali su došli Menjan, Žiru, Balo Ture, otkupljen je Tomori od Čelsija, produžena je pozajmica Dijaza, i šlag na torti bi trebalo da budu produženje ugovora sa Kesijem i pronalaženje adekvatne zamene za Čalhanoglua.

Prema informacijama koje stižu iz Milanela, Rosoneri ne žele da im se desi ista priča sa Kesijem kao sa Donarumom i Čalhanogluom i zato su spremni da izađu u susret zahtevima bivšeg igrača Atalante i naprave presedan kada je u pitanju krovna plata. Tvrdi se da će već ove nedelje menadžeru Kesija biti dostavljena ponuda koja se u dobroj meri podudara sa traženom cifrom od 6.000.000 evra po sezoni.

O Milanu je sa velikim entuzijazmom pričao i Žan Pjer Papen kome se veoma dopada francuska veza u novom Milianu, odnosno nova pojačanja iz Francuske: golman Menjan, centarfor Žiru i bek Balo Ture. Osim što je nahvalio svoje zemljake bivši golgeter je krstio italijanski klub kao „Milan šampanjac” aludirajući na staru bitku između dve zemlje, odnosno da li je bolji proseko ili šampanjac.

Paolo Maldini je postigao dogovor sa Kajom Žoržeom. Mladi Brazilac želi da pređe samo u Milan i sada je ostalo da se pronađe dobitna formula za transfer sa Santosom. Paralelno, Tomazo Pobega se ozbiljno nameće kao pouzdan vezista za sledeću sezonu. Šanse da Pobega ostane su veće i zato što on ulazi u kvotu UEFA igrača koji su stasali u mlađim kategorijama Rosonera a preporučuje ga i odlična sezona u dresu Specije.

NAPOLI

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis je odredio početnu cenu za prodaju Lorenca Insinjea u slučaju da se ne pronađe dogovor oko produžetka ugovora. Ona iznosi 30.000.000 evra. Ipak, u Napulju i posebno novi šef stručnog štaba Lučano Spaleti se nadaju da će dogovor između dve strane biti postignut.

I kad smo već kod 30.000.000 evra, priča se da je Napoli odbio upravo tu svotu novca ponuđenu od Mančester junajteda za Kulibalija. Nije tajna da Napoli za zamenika kapitena i iskusnog defanzivca traži 50.000.000 evra, tako da se ponuda Junajteda doživljava samo kao ispitivanje terena.

Nije slučajno da se najviše priča o prodaji Kulibalija i Insinjea ovih dana. De Laurentis je javno objavio da želi da smanji za trećinu iznos godišnjih plata fudbalera. Napoli je u prošloj sezoni izdvajao 105.000.000 evra za bruto plate svojih igrača i budući da se nije plasirao u Ligu šampiona ima nameru da skreše izdatke na 70.000.000 do 80.000.000 evra. Fudbaleri sa najvećim platama u Napoliju su Kulibali i Insinje, zajedno sa Mertensom. Samo na plate trojice pomenutih igrača, Napoli plaća više od 30.000.000 evra.


tagovi

Buongiorno ItaliaElseid HisajHisaj

Obaveštavaj me

Roma
Lacio
Juventus
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara