Buongiorno Italia: Juve - Inter, počinje završni obračun

Vreme čitanja: 5min | uto. 30.07.19. | 12:02

Pregled italijanske štampe za danas

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Objavljivanje novog kalendara i sudar Juventusa i Intera u prelaznom roku su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi. Potez Juvea da angažuje Lukakua se tumači kao jasan znak da se stave klipovi u točkove novog Intera s pečatom Antonija Kontea. Piše se i o Milinkoviću Saviću i da Lotito vrši pritisak na Kežmana i zainteresovane klubove da se što pre izađu sa konkretnim ponudama. Selektor italijanske vaterpolo reprezentacije Sandro Kampanja je pošteno priznao da su Azuri osvojili zlato na Mundijalu jer je Srbija igrala praktično bez prve postave.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

CR7 šou: Juve je još jači, osvojićemo Ligu šampiona, u to sam siguran”, prenosi Gazeta izjavu Ronalda na dodeli priznanja “Legenda” u organizaciji španskog sportskog dnevnika Marka. Prenosi se si izjava Ronalda da mu je transfer u Juve dao novu motivaciju i da mu je bila potrebna promena: “Sa 33 godine nije lako početi iz početka u novoj zemlji, u novom šampionatu. Ali sledeće sezona biće moja najbolja sezona. Imamo sve rekvizite da osvojimo Evropu”, rekao je Portugalac.

Vatrometni početak Serije A”, tako je okvalifikovala Gazete novi kalendar elitnog italijanskog fudbalskog takmičenja koji je predstavljen prošle večeri.  “Borba za skudeto će već u prvih sedam kola imati prve značajne odgovore”, aludira list da će Juve i Napoli ukrstiti u drugom kolu a Inter i Juve u sedmom. “Sari na proveri svog Napolija a onda Milan – Inter”, dodaje Gazeta uz preciziranje da će pre milanskog derbija u četvrtom kolu, biti odigran rimski u drugom kolu".

Dibala je na prodaju, Lukaku ostao kod kuće. Sledi razmena?”, postavlja pitanje milanski dnevik posle serije indikacija koje upućuju da se nešto između Juventusa i Junajteda događa. Sa razmenom, budući da Lukaku za Junajted vredi 83 miliona evra, Juve bi ostvario tzv. plusvalencu na Dibali od gotovo 70 miliona. Osim što u Juveu više ne veruju u Dibalu dodatni motivi za njegovu prodaju su zastoj u pregovorima sa Mančester Sitijem oko Kansela i neostvarena zarada od 60.000.000 evra (cena za koju Juve želi da proda Portugalca) i želja da se pokvare planovi Intera i Antonija Kontea koji su bazirali, u dobroj meri, sledeću sezonu na dolasku Lukakua.

Inter, Marota povećao ponudu na 15 miliona. Džeko se približava”, piše Gazeta da je generalni direktor Intera u  susretu sa kolegom iz Rome Fjengom podigao ponuđenu cifru za Bošnjaka za par miliona. Međutim, Roma je ostala čvrsta na zahtevu od 20.000.000 evra. Veruje se da su Đalorosi iz taktičkih razloga ostali na prvobitnoj poziciji jer još nisu zatvorili priču o Iguainu a ne žele da prodaju Džeka pre nego što budu imali siguran dogoovor sa naslednikom kapitena BiH.

Milan: duplo iskrcavanje, Leao i Duarte. Medicinski pregledi i onda potipisi”, izveštava list da su Rosoneri posle prodaje Kutronea Vulverhemtonu odmah reinvestirali novac u dovođenje napadača Lila i defanzivca Flamenga.

CORRIERE DELLO SPORT

Iguainu ostaje samo Roma”, tvrdi Korijere da posle sve izvesnijeg dolaska Lukakua u Juventus, Pipiti ne ostaje ništa drugo nego da spakuje svoje kofere i prihvati ponudu Rome. “Argentinac je na raskrsnici, mogući dolazak Lukakua je jasan znak da za njega više nema mesta u Straoj dami. Petraki je spreman da ga ubedi da prihvati Romu sa ponudom od 20.000.000 evra u četiri godine dok bi igrački karton koštao 36.000.000 evra”, stoji u podnaslovu.

Osim Iguaina, Roma nastavlja da traži zamenu za Manolasa. “Nova strategija za Aldervejrelda, alterantive su Pecela o Rugani”, navodi se da Franko Baldini čovek od poverenja predsednika Rome Džejmsa Palote, sprema novi napad na Belgijanca i da ima dobitnu kombinaciju kako da uveri Totenhem da spusti cenu. Kao moguća rešenja u slučaju da propadne transfer defanzivca Totenhema, spominju se imena Pecele iz Fjorentine i Ruganija iz Juvea. Korijere izveštava i da je Roma pripremila ponudu Zaniolu za produžetak ugovora na pet godina sa platom od 1.500.000 evra po sezoni plus bonus.

Lotito: Sergej? Čekam ponude. Jazidži izmiče”, tumači Korijere izjavu predsednika Lacija kao želju da stavi pritisak na menadžera Milinkovića, Mateju Kežmana, i potencijalne kupce da požure. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Lotito ponovio da Lacio ne želi da proda Milinkovića ali da neće praviti probleme ako se pojavi klub spreman da plati cifru koju traži Lacio. Istovremeno se piše da Lil sa novcem od transfera Pepea u Arsenal i Leaa u Milan neće imati problema da plati cenu koju Trabzonspor traži za Jazidžija.

Ispod zaglavlja i Korijere ostavlja prostor za novi kalendar Serije A. “Derbi na startu”, rimski dnevnik satvlja u prvi plan da početak Serije A nikada nije bio tako krcat velikim mečevima kao što će biti u predstojećoj sezoni.

TUTTOSPORT

Juve – Inter: Završni obračun”, Tutosport tumači posao između Juventusa i Mančester Junajteda oko razmene Dibale i Lukakua kao neku vrstu podvale Interu. “U iščekivanju direktnog sudara u šampionatu 6. oktobra ušli smo u odlučujuće sate za Lukakua koji nije otišao as Junajtedom u Norvešku. Paratiči ubrzava operacije i Nedved prizano da Dibala može da napusti Juve”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se kaže da je najveća prepeka za zaključenje transfera što Mančester želi čistu razmenu dok Juve pretenduje da uz Lukakua za Dibalu dobije još 15 miliona evra. Paralelno, Paratiči sa Evertonom pegla poslednje detalje za prelazak Kena, najteža stavka u pregovorima je želja Bjankonera da ubace klauzulu sa pravom preče kupovine Kena.

Marota reaguje i povećava ponudu za Džeka i radi na dovođenju Kavavnija”, izveštava Tutosport o novoj cifri koju je Inter stavio na sto za napadača Rome. U tekstu se objašnjava da neće biti lako stići do Kavanija iako ima samo još godinu dana ugovora sa PSŽ-om jer je francuski šampion ispalio cenu od gotovo 50 miliona evra za igrača rođenog 1987. godine. Veoma sugestivna ideja je da u operaciju prodaje Žoaa Marija Monaku bude uvršćena velika nada italijanskog fudbala Pelegri koji je preskočio prethodnu sezonu zbog teške povrede.

Verdi u Toru, tu smo”, najavljuje list da smo ušli u završnu fazu pregovora Torina i Napolija o italijanskom fudbaleru. Kaže se da su se dva predsednika Kairo i De Laurentis načelno složili i da će Macari imati ofanzivnog plejmejkera na raspolaganju već za sledeću rundu kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope.

Selektor italijanske vaterpolo reprezentacije Sandro Kampanja u intervju za Tutosport je priznao da će Azuri teško moći da ponove uspeh sa Svetskog prevenstva u Gvanžuu jer će u Tokiju Srbija biti u najjačem sastavu:”Biće veoma teško da ponovimo Gred slem Ratka Rudića( olimpijsko, evropsko i svetsko zlato) jer je Srbija na ovom Mundijalu igrala bez pet najboljih igrača i na Olimpijskim igrama će biti u punom sastavu i silno motivisana”.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara