Sportska štampa u Italiji
Sportska štampa u Italiji

Buongiorno Italia: Juve spremio 40.000.000 evra za Sergeja u junu, Lautaro neće da bude žrtva Kineza

Vreme čitanja: 7min | uto. 27.12.22. | 13:32

Milanova svlačionica postigla džentlmenski dogovor zbog Rafaeal Leaoa – povišica samo Portugalcu, nikome drugom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus, uprkos svim problemima sa kojima se suočava, napravio je konstrukciju koja bi trebalo da mu obezbedi 40.000.000 evra za kupovinu Sergeja Milinkovića Savića sledećeg leta. Prema pisanju Gazete delo Sport Juventus igra na kartu želje igrača da obuče dres Bjankonera i činjenicu da će u junu biti na godinu dana od isteka ugovora.

Izabrane vesti

Kaže se i da je Milinkoviću ponuđena plata od 6.000.000 evra, praktično bi koštao koliko i Rabio budući da je Juve plaćao samo 50 odsto nameta na ne neto platu Francuza od 7.500.000 evra. Inače, Rabio neće produžiti ugovor sa Bjankonerima, ističe u junu, a u Kontinasi se nadaju da dobar deo novca za kupovinu Milinkovića obezbede kroz prodaju Vestona Mekenija.

Na drugoj strani predsednik Lacija Klaudio Lotito se nada da će biti u poziciji da napravi licitaciju za Milinkovića i podigne maksimalno njegovu cenu. Najradije bi ga prodao bilo kome samo ne Juventusu.

U međuvremenu Mauricio Sari se posvetio ekskluzivno, u poslednjih par dana, Sergeju Milinkoviću Saviću i Čiru Imobileu budući da shvata da je ostvaranje cilja kluba, povratak u Ligu šampiona, direktno vezan za nastupe pomenutog tandema. Samo sa najboljlim Sergejom i Čirom, rimski klub može da gaji nadu da će igrati u sledećoj sezoni Ligu šampiona.

U zamislima Sarija, Milinković i Imobile su jedini sigurni starteri na sredini terena dok svi ostali mogu da budu rotirani i upotrebljavanni po potrebi, uključujući i Danila Kataldija u ulozi režisera i Felipea Andersona koji je u 2022. godini odigrao čak 44 utakmice, rekord u karijeri.

VLAHOVIĆ I DALJE POD ZNAKOM PITANJA

Dušan Vlahović (©Reuters)Dušan Vlahović (©Reuters)

Pubalgija nastavlja da muči Dušana Vlahovića. Srpski centarfor neće nastupiti na prijateljskom meču protiv Standarda iz Liježa, poslednja provera pred nastavak Serije A, i nije sigurno da će biti među pozvanim za meč sa Kremonezeom sledeće nedelje.

Umesto Vlahovića šansu će dobiti Mojze Ken koji je nastavio da sprovodi dodatni specijalni program rada sa Maksom Alegrijem koji je dao ohrabrujuće rezultate u poslednjoj nedelji šampionata pre pauze.

Ken je u međuvremenu promenio i menadžera, napustio je nekadašnju agenciju pokojnog Mina Rajole i sada je deo grupe igrače o čijim interesima se brine Alesandro Luči. Podsetimo, Luči je agent i Filipa Kostića, ali i Leonarda Bonučija, Huana Kvadrada

U međuvremenu, Maks Alegri je od novog Upravnog odbora Juventusa dobio prilično velika ovlašćenja u upravljanju timom i sporstkim aspektima funkcionisanja kluba, tako je pozicija šefa stručnog štaba Stare dame još više ojačana.

LAUTARO MARTINEZ NEĆE DA IDE IZ INTERA

Lautaro Martinez (©Reuters)Lautaro Martinez (©Reuters)

Argentinski centarfor je reagovao na pisanja u italijanskim medijima da bi mogao da završi na transfer listi kao „žrtveni jarac“ kineskih vlasnika kluba u pokušaju da kupe sebi još par meseci privilegiju da budu na čelu Intera.

Lautaro Martinez je napravio izbor prošle godine kada je produžio ugovor sa Nerazurima i nema nameru da napušta klub, naprotiv želi da ga vrati na vrh Serije A i da dogura što dalje u Ligi šampiona jer su se vrata širom otvorila sa žrebom koji je Interu poklonio Porto u osmini finala LŠ.

Toro se vraća u Milano prekosutra i na treningu u Apijano Đentileu će biti u petak s ciljem da ubedi Simonea Inzagija da je spreman za odlučujuću bitku sa Napolijem za sedam dana na San Siru.

Inzagi će pažljivo oceniti stepen forme Martineza, ali barem tako danas izgleda, šansu protiv Napolija da igraju od prvog minuta imaće Romelu Lukaku i Edin Džeko.

Denzel Damfris i Milan Škrinjar su blizu izlaznih vrata Intera. Holanđanin ima nekoliko ponuda iz Premijer lige, pre svih Čelsija i Mančester Junajteda. Bepe Marota i Pjero Auzilio su pronašli zamenu u slučaju odlaska Holanđanina u prvom mesecu sledeće godine. Reč je o Nusairu Mazrauiju, Marokancu iz Bajerna iz Minhena.

Reprezentativac Maroka je već bio na radaru italijanskog kluba dok je nosio dres Ajaksa. Inzagiju se posebno sviđa jer može da igra i na levoj i na desnoj strani što je pokazao i na Mundijalu kada je pokrivao levi bok jer je na desnom bio Ašraf Hakimi. Inter želli da inkasira 60.000.000 evra od prodaje Damfrisa dok bi transfer Mazrauija trebalo da košta manje od polovine pomenute cifre.

Milan Škrinjar i dalje ne stavlja potpis na novi ugovor sa Interom, ali se Milanom pronela vest da Slovak neće napustiti Nerazure bez evra obeštećenja i da bi već u januaru mogao da bude prodat kako bi osigurao barem dvadesetak miliona za kase vicešampiona Italije.

Inter ne sedi skrštenih ruku i čini se da je postigao dogovor sa Atalantom oko Skalvinija za sledeći jun. Talentovani Italijan može da igra na nekoliko pozicija u timu, od centralnog defanzivca do igrača veznog reda. U prvom momentu Atalanta je ispalila cenu od 50.000.000 evra, ali je zatim aterirala i vrlo je verovanto da će deo novca biti pokriven procentom od sledeće prodaje Skalvinija.

PAKT IGRAČA MILANA: NEĆEMO TRAŽITI VEĆE PLATE ZBOG LEAA

Rafael Leao (©Reuters)Rafael Leao (©Reuters)

Fudbaleri Rosonera su navodno postigli džentlmenski dogovor da ne kucaju na vrata Paola Maldinija i Rikija Masare sa zahtevom za povećanje plate ako klub bude probio uspostavljeni plafon primanja zbog Rafe Leaa. Naime, Džeri Kardinale je nastavio sa poslovnom politikom Eliota da igrači ne mogu da primaju više od 5.000.000 evra na godišnjem nivou. To pravilo bi moglo da bude prekršeno zbog Leaa čiji su zahtevi značajno veći, gotovo 50 odsto više od uspostavljene krovne plate. Portugalac traži 7.000.000 evra za produžetak ugovora.

U Milanelu su i dalje optimisti oko produžetka ugovora, mada u poslednjih par dana nije bilo približavanja između predstavnika kluba i Leaovih menadžera. U Premijer ligi ima nekoliko klubova koji bi želeli da angažuju Portugalca, pre svih Čelsi, i ako se neko pojavi sa 100.000.000 evra ili više, Milan će, i pored najbolje volje, prodati svog dragulja.

Više od Leaa, Stefanu Pioliju ovih dana glavobolje zadaje golman Majk Menjan i pritanje centarfora na meču sa Salernitanom i Romom. Olivije Žiru se vraća tek u petak sa odmora posle Mundijala dok su Zlatan Ibrahimović i Divok Origi i dalje van stroja. Pioli još nije prelomio da li da igra sa Šarlom De Ketelarom ili Antom Rebićem kao prvim špicom protiv Salernitane.

Menjan će sigurno preskočiti i meč sa Romom dok se Pioli nada da bi mogao da ga ima za meč sa Interom u Superkupu Italije u Rijadu 18. januara. Dobra vest je da se vratio na raspolaganje Davide Kalabrija dok su se zbog mišićnih problema zaustavili Rade Krunić i Žunior Mesijas.

BONJEK: SPALETI OSVAJA SKUDETO I DOGURAĆE DALEKO U LŠ

Lučano Spaleti (©Reuters)Lučano Spaleti (©Reuters)

Zibi Bonjek, predsednik FS Poljske i bivši as Juvea i Rome, nema dilemu: Lučano Spaleti će biti čovek godine u 2023. Bonjek ne predviđa samo osvajanje šampionske titule za Napoli već i zapaženu ulogu u Ligi šampiona.

Jedan od motiva zbog kojih je Spaleti u prednosti nad svojim kolegama je iskustvo iz ruskog šampionata koji se igra iz dva dela i samim tim za trenera Napolija ova nenormalna sezona, za italijanske uslove, nije toliko nenormalna.

Na klupi Zenita Spaleti je imao vrlo dobre rezultate posle pauza u prvenstvu i ako bude imao isti ritam u Napoliju put ka skudeto, kao što je bio u Rusiji, neće imati većih prepreka.

U Kastel Volturno su stigle ponode za Viktora Osimena i sve su odbijene. Do juna Nigerijac se ne mrda iz Napulja čak i da se pojavi neko spreman da potroši 100.000.000 evra. U junu će biti sasvim druga priča i predsednik Aurelio De Laurentis neće imati problem da proda Osimena, tim pre što istraga oko njegove kupovine, posle događaja u Torinu sa Juventusom i najave otvaranje procesa o tzv. plusvalencama, može da dobije novi zamajac u Napulju.

Kristijano Đuntoli i Lučano Spaleti su već pronašli zamenu, reč je o Betu iz Udinezea za koga familija Poco traži 40.000.000 evra, ali može da se pregovara. Prednost Beta je njegova plata koja u ovom momentu iznosi malo više od pola miliona evra i bio bi više nego zadovoljan da triplikuje primanja. U svakom slučaju govorimo o poslu koji bi mogao da se kompletira tek sledećeg leta.

ROMA TERA NA ČISTAC SMOLINGA

Kris Smoling (©Reuters)Kris Smoling (©Reuters)

Kris Smoling je pokušao da iskoristi interesovanje Intera da primora Romu da izađe u susret njegovim zahtevima oko produžetka ugovora koji ističe za šest meseci. Smoling traži od Rome dvogodišnji ugovor sa opcijom za treću i platu od 4.000.000 evra plus bonsi.

U Trigoriji nemaju nameru da izađu u susret zahtevima Engleza i pored toga što je on veoma važan stub u timu Žozea Murinja. Kontrapredlog sa ultimatumom koji je sitgao Smolingu glasi: dvogodišnji ugovor može pod uslovom da u prvoj godini Kris odigra barem polovinu utakmica uz platu od 3.500.000 evra, bonusi uključeni. Taj iznos bi bio potvrđen i u drugoj godini ugovora, naravno ako se ispune uslovi za automatsko produžavanje ugovora. Roma je postavila i ultimatum Smolingu da dostavi odgovor usledećih par nedelja.

Generalni direktor Žoao Pinto radi na dovođenju Davida Fratezija. Roma je osim Bovea ubacila u igru za postizanje dogovora sa Sasuolom i Volpata. Čini se da je emlijanski klub mnogo otvoreniji za dogovor u januaru nego što je to bio pre par nedelja, a da je ključni problem visina klauzule za pravo otkupa Rome za Bovea i eventualno Volpata. Interes Rome je da završi transfer u januaru kako bi izbegla konkurenciju budući da su rukovodioci Intera Bepe Marota i Pjero Auzilio već neko vreme vrlo blizu dogovora sa Sasuolom oko kupovine Fratezija sledećeg leta. Naruku Rome ide eksplicitna želja Fratezija da ponovo obuče dres sa grbom Vučice.


tagovi

Dušan VlahovićSergej Milinković SavićLautaro MartinezKris SmolingLučano SpaletiRafael Leao

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio
Inter
Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara