Buongiorno Italia: Kad je teško Lukaku, Lacio bi da ponovi podvig Intera u Nemačkoj

Vreme čitanja: 7min | sre. 02.12.20. | 12:46

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninma


(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Liga šampiona je glavna tema u italijanskoj sportskoj štampi. Osim slavljenja Lukakua i Romera koji su omogućili Interu i Atalanti da se bore za osminu finala Lige šampiona, italijanski dnevnici su se već bacili na matematiku i sve moguće ishode trilera u grupi u kojoj se nalazi Inter. Situacija sa Boginjom je mnogo jednostavnija jer Gasperinijev tim drži sudbinu u vlastitim rukama. Piše se i o večerašnja dva meča Juvea i Lacija, oba tima žele da osvoje prvo mesto u grupi kako bi imali povoljniji žreb za osminu finala. Korijere navodi da je Roma veoma zabrinuta zbog povreda Mančinija i Veretua a Tutosport je izračunao da pojačanja koja je doveo Paolo Maldini u Milan danas vrede duplo više.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Inter je živ", dominira naslov preko cele prve strane u bojama italijanskog kluba i iznad fotografije igrača kako proslavljaju jedan od dva gola Romelua Lukakua protiv Borusije Menhengladbah.

"Lukaku je razarač, poslednjih 90 minuta odlučuju o svemu", piše list da će Interu biti potrebna pobeda nad Šahtarom i da se okršaj Real Madrida i Borusije ne završi remijem, za kvalifikaciju u osminu finala Lige šampiona.

Italijani se nadaju da Real Madrid neće kalkulisati jer bi u slučaju remija ili poraza mogao da ostane ne samo bez Lige šampiona već i Lige Evrope. Takođe, za Blankose je dovoljan i stimulans da bi u sluačaju pobede, uprkos svemu, završili grupnu fazu na prvom mestu i imali privilegovan položaj na žrebu za nokaut fazu takmičenja.

"Ništa bez Lukakua", odaje se priznanje na unutrašnjim stranama milianskog dnevnika belgijskom reprezentativcu. Centarfor Intera nije samo postigao dva gola već je bio istinski lider na terenu. Druga dva napadača Nerazura su imali svetle i tamne momente: Lautaro je promašio par prilika i pogodio stativu, Sančez je maestralno lansirao Hakimija koji je asistirao Lukakuu za treći gol, ali se njegovom krivicom pruski tim vratio u partiju sa drugim golom Plee.

"Preokret sa dobrim divom: Mi smo pravi tim", citira se izjava Antonija Kontea koji je dodao da je Inter i dalje u životu u Ligi šampiona i da je to jedina stvar koja je važna.

"U sredu je nemoguće napraviti biskvit", koristi Gazeta u redakcijskom komentaru italijanski izraz za dogovorenu utakmicu (biscotto) kako bi dočarala da Real Madrid i Borusija Mehengladbah ne mogu da se oslone na sigurnu pobedu Intera nad Šahtarom i odigraju nerešeno, rezultat koji bi oba tima odveo u osminu finala LŠ, pod uslovom da Nerazuri pobede Ukrajince.

"Atalanta se mučila i na kraju remizirala: rezultat koji ima ukus pobede jer je i sa njim dovoljno ostati neporažen protiv Ajaksa za prezimljavanja u Ligi šampiona", vidi čašu do pola punu Gazeta nakon iznenađujućeg nerešenog rezultata Boginje protiv Midtjilanda. Polupogrešen korak Dee je amortizovan pobedom Liverpula nad Ajaksom i nije promenio poziciju Atalante pred odlučujući meč sa Ajaksom na kojem će tim iz Bergama imati dva od tri rezultata na raspolaganju. U izveštaju se kaže da su Kolumbijci, Zapata i Murijel, razočarali, kao i Papu Gomez, ali da je Romero pokazao da izrasta u velikog defanzivca koji zna i da postiže golove. List prenosi i detalje svađe Gapserinija sa Papu Gomezom posle koje je italijanski trener odlučio da ostavi Argentinca u svlačionici na polovremenu.

"Juve – Dinamo: Ronaldo sa Moratom na Fraparovoj večeri", ističe Gazeta da će večerašnji duel imati svoju istorijsku težinu jer će prvi put jedna dama deliti pravdu na utakmici Lige šampiona. List piše da Juve želi po svaku cenu da osvoji prvo mesto u grupi i da je zato neophodno da pobedi Dinamo Kijev kako bi u poslednjem kolu igrao neku vrstu majstrorice sa Barselonom za privilegovanu poziciju na žrebu za osminu finala LŠ. Milanski dnevnik najavljuje da će Pirlo ponovo promeniti srednji red i da ćemo za ralliku od meča sa Beneventom, na kojem su igrali Artur i Rabio, videti Bentankura i Mekenija protiv Ukrajinaca.

"Kavez za Halanda. Lacio promenio odbranu: Nebeskoplavi žele da večeras izvade kartu za osminu finala LŠ", prenosi se namera Simonea Inzagija i njegovih fudbalera da na nekadašnjem Vestfalen stadionu izvade kartu za sledeću fazu takmičenja i tako izbegnu dramu na poslednjem meču u grupi sa Brižom. List najavljuje povratak u prvi tim Milinkovića i Lejve, kao i izbor Inzagija da pruži šansu Hudu umesto Raduu i Marušiću umesto Lacarija ili Faresa.

"Vraća se Ibra. Prva kontrola ulila optimizam u brzi oporavak Zlatana, odluka u petak", piše Gazeta da bi Šveđanin već protiv Sampdorije mogao da bude na raspolaganju, ali da je verovatnije da ga Stefano Pioli, iz predostrožnosti, sačuva za meč sa Parmom.

CORRIERE DELLO SPORT

"Lacio vreme je za podvig", bodri Korijere Nebeskoplave pred gostovanje u Dortmundu. U nadnaslovu se eksplicitno ukazuje na želju rimskog kluba da kolo pre kraja osigura proleće u Ligi šampiona a u podnaslovu se prenose reči Inzagija:

"Pokušaćemo da se kvalifikujemo odmah. Mnogo je bolje da izbegnemo zamke poseldnjeg meča sa Brižom". U podnaslovu se dodaje da ćemo večeras videti i drugo poluvreme duela dvojice golgetera, Halanda i Imobilea. U prvi plan se stavalja i povratak Sergeja Milinkovića Savića među startere Lacija.

"Pirlo zatvorio vrata Dibali: ne mislim da igram sa trozupcem", citira se stav trenera Juventusa koji nema nameru da pošalje na teren istovremeno od prvog minuta Ronalda, Moratu i Dibalu. Dileme Pirla oko sastava tima u špicu napada je razrešila i odluka disciplinskih organa da suspenduju Moratu na dve utakmice neigranja zbog crvenog kartona protiv Beneventa. Tako ćemo Moratu videti sa Ronaldom u Ligi šampiona večeras protiv Dinama i u sledeći utorak protiv Barselone a Dibalu u Seriji A u derbiju sa Torinom. List piše i da se Kjelinij ponovo povredio i da je karijera iskusnog defanzivca sve bliža završnoj stanici.

"Lukaku veličanstveni transformisao Inter", i Korijere veze hvalospeve na račun Belgijanca, najzaslužnijeg za pobedu Nerazura nad Borusijom Mehengladbah.

"Romina misija, povratak Džeka u staru formu", predstavlja rimski dnevnik mali rebus za trenera Paula Fonseku. Naime, otkriva Korijere da Portugalac razmišlja da li da pošalje Edina na teren i protiv Jang Bojsa, kako bi uhvatio ritam utakmica i poboljšao formu, ili da pruži priliku Borhi Majoralu koji je dao singale napredovanja. Na unutrašnjim strnama se kaže da oporavak Nikoloa Zaniola protiče dobro i da će mladi Italijana sledeće nedelje početi da trči posle operacije ligamenata kolena. U Trigoriji, veoma zabrinuto, čekaju rezultate današnjih pregleda Mančinija i Veretua pošto se pribojavaju da bi mogli da imaju ozbiljnije povrede mišića koji bi mogli da ih udalje na nekoliko nedelja od terena.

"Siniša i Barou napravili džentlmenski pakt", svedoči Korijere da su srpski trener i mladi reprezentativac Gambije imali susret u četiri oka jer Mihajlović nije zadovoljan dosadašnjim učinkom bivšeg igrača Atalante. Na kraju je postignut dogovor između dvojice: mladi napadač je ukazao na probleme s kojima se suočava, Mihajlović se obavezao da mu pomogne da ih prevaziđe. Miha i Bolonja su uvereni da je Barou jedan od retkih fudbalera u igračkom parku koji može da popravi senzibilno efikasnost tima iz Emilije.


TUTTOSPORT

"Nekoga nerviram", stavio je Tutosport odmah ispod zaglavlja rečenicu trenera Juventusa Andree Pirla koja je poprilično zazvučala, zajedno sa tonom na konferenciji za novinare, na nastupe Antonija Kontea. Kormilar Juvea je pokazao da je i on osetljiv na kritike i zamerke koje su mu upućene u prethodnih par dana posle remija sa Beneventom. Pirlo je najavio i da će Morata igrati u Ligi šampiona a Dibala u prvenstvu.

"Svaki dan kažem Dibali da mora da bude bliži špicu i da nema potrebe da se vraća kako bi preuzeo loptu", otkrio je Pirlo detalja sa treninga u Kontinasi. Trener Stare dame imao je i reči hvale za Remzija za koga je rekao da nije očekivao da je toliko dobar fudbaler.

List piše i da su juče stigla dva šamara za Juve: suspenzija Morate na dve utakmice u Seriji A i nova povreda Kjelinija. U tekstu se kaže da će se Juve žaliti na odluku disciplinskih organa u Moratinom slučaju a da je ovo treće povreda kapitena Juvea u poslednja 43 dana.

"Haland – Imobile: Zlatni dečak protiv Zlatne kopačke", predstavlja se večerašnji duel Borusije Dortmund i Lacija kroz prizmu odmeravanja snaga dvojice golegetera koji su poneli laskava priznanja u prošloj sezoni.

"Lukaku da, napred Inter", i Tutosport nije mogao da ne objavi fotografiju super Lukakua koji je juče briljirao u Ligi šampiona vrativši Inter u trku za osminu finala LŠ.

"Romero je spasilac Boginje", ističe Tutosport da je defanzivac Juventusa na dvogodišnjoj pozajmici u Atalanti obezbedio timu iz Bergama protiv Midtjilanda remi koji ima vrednost pobede budući da će Dei biti dovoljan i remi sa Ajaksom za prolaz u sledeću fazu LŠ.

"Kakav Maldini: njegovi potezi na fudbalskoj pijaci vrede danas 100 miliona više", zapaže Tutosport da je tehnički direktor Rosonera narpavio veoma unosne poslove sa angažovanjem Tea Ernandeza, Benasera, Rebića, Kjaera, Haugea, Salemakersa. Takođe se ističe da se tek očekuje da eksplodiraju definitivno Leao i Tonali što boi komletiralo veoma berićetnu listu pojačanja sa potpisom Paola Maldinija. On je pomenute igrače, sve zajedno, platio oko 100.000.000 a njihova današnja vrednost je oko 220.000.000 evra uprkos pandemiji koronavirusa.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara