Buongiorno Italia: Klose udario na Sergeja

Vreme čitanja: 5min | čet. 13.07.23. | 12:48

Piše se i da bi Adam Marušić mogao istim putem, opet se pominje i Vlahovićeva prodaja

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Miro Klose je pripadnik poslednje generacije fudbalera među kojima je bilo igrača kojima drvo nije zaklanjalo pogled na šumu i za koje je fudbal, koliko god to danas romantičarski zvučalo, bio pre svega sport i igra. Zato ne čudi Kloseova reakcija na odluku Sergeja Milinkovića Savića da prihvati ponudu iz Saudijske Arabije i odluči da sa samo 28 godina zameni glavnu pozornicu sporednom. Naravno ima Sergej dvadeset miliona razloga na godišnjem nivou, ali se postavlja pitanje šta se menja u životu čoveka koji zarađuje 6.000.000 evra godišnje (koliko je Sergej mogao da dobije u evropskim klubovima) i 20.000.000?

Izabrane vesti

“Ne razumem Milinkovića. Previše je mlad da ode da igra u Saudijsku Arabiju. Više bih voleo da smo nastavili da ga gledamo u Španiji ili Engleskoj. Za Saudijsku Arabiju je bilo još puno vremena. Ja sam iz Kine dobio ponudu u 38. godini”, podsetio je Klose.

U Rimu još uvek vlada neverica da je Milinković otišao na fudbalsku marginu, bogatu, čak prebogatu, ali i dalje ostaje margina. Milinkovićevim stopama, barem se tako šuška, bi mogao da pođe i Adam Marušić. Beograđanin ima ugovor sa Laciom do 2026. godine, ali je ponuda iz Saudijske Arabije toliko unosna da bek Nebeskoplavih ozbiljno razmišlja da digne sidro.

U Formelu su svesni nove opasnosti i zato drže u životu pregovore za Miloša Kerkeza sa AZ-om i za Luku Pelegrinija sa Juventusom. Razlike između ponuda i zahteva nisu velike i Klaudio Lotito može da računa na čvrstu volju i jednog i drugog igrača da obuku dres Lacija. Za Kerkeza Lacio nudi 13.000.000 sa bonusima, Holanđani traže 16.000.000 do je oko Pelegrinija razlika dva miliona, Rimljani su stavili na sto šest miliona, Juve bi da inkasira osam.

Novina je i da je juče predsednik Lotito sreo agente Argentinca Kastiljanosa koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Đironi gde je postigao 13 golova.Napadač je u vlasništvu Njujork Sitija, satelitskog kluba Mančester Sitija u SAD i njegova cena je između 15 i 20.000.000 evra.

INZAGI ŽELI DRUGU ZVEZDICU

Trener Intera Simone Inzagi želi da uđe u istoriju kao kormilar koji je prišio Nerazurima drugu zvezdicu iznad grba kluba, odnosno kao osvajač 20. skudeta. Inzagi je bio eksplicitan na prezentaciji sezone vezavši pomenuti cilj za ostanak Lukakua u Interu i dovođenje još tri pojačanja.

Inter je sinoć poslao novu ponudu Čelsiju: 30.000.000 evra plus bonusi sa kojima se stiže do 40.000.000. Sada je na potezu londonski klub da se izjasni. Kuriozitet je da da glavni i odgovorni urednik Korijere delo sporta Ivan Zazaroni već nekoliko nedelja vodi “krstaški rat” da je Juventus ozbiljna opcija za Lukakua i da Belgijanac igra dvostruku igru, odnosno da je advokat Big Roma kontaktirao upravu Stare dame ponudivši usluge svog klijenta. Vreme će pokazati da li je Zazaroni bio u pravu ili ga je neko “prevario”, ali o Lukakuu u Juveu ne piše čak ni Tutosport. Da sve bude još intrigantnije dva sportska lista su u rukama istog vlasnika.

Lautaro Martinez je i zvanično novi kapiten Intera pošto se Samir Handanović oprostio od Intera posle 11 godina u Apijano Đentileu. Prva želja novog kapitena je bila da u novoj sezoni igra sa Lukakuom.

JUVE MORA DA PRODA VLAHOVIĆA!

U poslednjih par dana sve više isplivava na površinu činjenica da Juventus mora da proda Dušana Vlahovića da bi mogao da finansira dovođenje novih pojačanja. Srpski as je najvredniji igrač u redovima Stare dame i jedan od retkih koji ima nekoliko klubova koji već duže vreme pletu mreže da ga dovedu u svoje redove. Stara dama se sa otkupom Arkadijuša Milika i zadržavanjem Mojzea Kena obezbedila, mada će Juve sigurno kupiti još jednog napadača ako proda Dušana.

Prema izvorima u Kontinasi mnogo su veće šanse da Juve proda za željenu cenu 70-80 miliona evra Vlahovića nego Kjezu za 50-55 miliona. Kristijana Đuntolija bi moglo da brine taktiziranje velikih klubova koji su toliko bogati i moćni da mogu da čekaju povoljan momenat i da igraju na kartu spuštanja cene kako se budue približavao kraj prelaznog roka. Primera radi, Čelsi, PSŽ, Bajern, Totenhem, Junajtede su tražili informacije o Vlahoviću, ali nisu napravili sledeći korak ka otvaranju pregovora o transferu. Isto važi i za Kjezu kada su u pitanju Liverpul, Njukasl, Aston Vila.

Leonardo Bonuči i Juventus se nalaze na raskrsnici. U Kontinasi bi najviše voleli da Bonuči napusti Bjankonere i završi karijeru u nekom drugom klubu. Kapiten tima ima nameru da odradi poslednju godinu ugovora i da zatvori karijeru sa Evropskim prvenstvom u Nemačkoj sledeće godine. Kompromis bi mogao da bude prepolovljena godišnja plata defanzivca. Bonučiju aktuelni ugovor garantuje 6.500.000 evra i Juventus bi mogao da mu predloži gotovo duplo manja primanja da bi ostao u takmičarskom pogunu Juvea: 3.500.000. Logika je da je Bonučijev interes da igra jer je to jedini način da ga selektor Mančini pozove pod nacionalnu zastavu za EURO 2024.

MURINJO VS PINTO, NOVA RUNDA

Dva Portugalca u Romi nastavljaju tihi rat koji s vremena na vreme, zahvaljujući otrvonim strelicama Žozea Murinja prema Tijagu Pintu, izađu na površinu. Emblematična je bila izjava Murinja da on nikada nije na odmoru, odnosno da radi čak i kada je formalno na odmoru. Aluzija je bila da je Tijago Pinto uzeo par slobodnih dana početkom jula budući da je u junu odradio veliki posao, doveo je Endiku i Ouara u Rim a uspeo je da “udomi” za 30 miliona evra igrače Rome u druge klubove poštujući tako preuzete obaveze prema finansijskom fer - pleju UEFA.

Novi razlog varničenja između trenera i generalnog menadžera je izbor centarfora. Murinjo bi želeo Moratu dok je Pinto zagrejaniji za Skamaku. Razlika je u perspektivi. Murinju treba igrač za istant tim, odnosno napadač koji može odmah da odgovori na njegove zahteve, kao što je Morata dok Pinto razmišlja dalje s obzirom na to da Morata ima 30 godina, da ima izuzetno visoku platu za Romine parametre a da Skamaka ima duplo manju platu i tek 24 godina, dakle može da bude preprodat za koju godinu, što daje opravdanje za skuplje plaćanje transfera igrača.

 


tagovi

Sergej Milinković SavićAdam MarušićDušan VlahovićMiroslav KloseFilipo Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara