Buongiorno Italia: Konte na stazi Erere, Trapatonija i Murinja! Uzavrela atmosfera na Olimpiku, Foneseka pod pritiskom

Vreme čitanja: 8min | pet. 22.01.21. | 12:20

Ronaldo je tata za finala, igrao 27, dobio 20, dao golove na 16

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima)

Antonio Konte, Maks Alegri i Kristijano Ronaldo dočekuju čitaoce italijanske sportske štampe. Gazeta veze hvalospeve o Konteu i svrstava ga među legendarne trenere Intera iako nije, još uvek, osvojio ništa.

Izabrane vesti

Korijere tvrdi da je familija Fridkin već otvorila kanal za pregovore sa Alegrijem o njegovom dolasku u Romu, dok je Tutosport izračunao da je Ronaldo sa Superkupom Italije stigao do okruglog broja osvojenih klupskih trofeja (30).

Na drugoj strani, Gazeta se koncentrisala samo na Ronaldova finala i izbrojala da je CR7 u 27 odigranih finalnih utakmica izašao 20 puta kao pobednik.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Antonio Konte je prva zvezda današnjeg izdanja Gazete. Aktuleni kormilar Intera je promovisan u najboljeg trenera u poslednjih deset godina Inter, od odlaska Žozea Murinja. “Konteov zakon”, naslov je teksta u kome se kaže da je jaz između Juventusa i Intera popunjen, štaviše poslednji dvoboj dva tima i broj bodova na tabeli je preokrenuo odnos snaga. Po Gazeti, Konte je korigovao i mentalitet i igru Nerazura uklanjajući nedostatke. Na unutrašnjim stanama se citiraju elementi koje je promenio: srčanost, ravnoteža i efikasnost.

U drugom tekstu se Konte poredi sa trenerima koji su obeležili istoriju kluba i osvojili najveći broj trofeja iako je Konte, što bi rekao Murinjo na „zero tituli”. “Konte je u ušao u klub majstora i sada je na tragu velikih osvajača trofeja i skudeta, kao što su bili Erera, Trapatoni, Mančini i Murinjo”, konstatuje list. U tekstu se podvlači da Konte otelotvoruje duh koji su nosili veliki kormilari: „Antonio je u rovu kao Murinjo, a dotačinje srce i dušu svojih igrača kao Erera”.

Evo i Tomorija. Stiže danas novo pojačanje u odbrani za Milana, već će sutra biti na klupi protiv Atalante”, najavljuje Gazeta promptno ubacivanje u tim defanzivca koji stiže iz Čelsija. Za meč sa Boginjom, Pioli će imati na raspolaganju i Tea Ernandeza, Rebića i Krunića koji su konačno ozdravili i nisu više pozitivni na kovid-19. Takođe se najavljuje i prva klupa za Marija Mandžukića koji je neustrašivo izabrao „prokletu“ devetku.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju sa Žoržom Veom, aktuelnim predsednikom Liberije, koji bodri naslednike u Milanelu da veruju u sebe i ne odustaju od borbe za skudeto. “Rosoneri su za skudeto”. Po Vei, dva ključna čoveka u današnjem Milanu su Zlatan Ibrahimović i Paolo Maldini dok za "skudeto" vidi više Juve kao takmaca nego Inter. Vea je priznao da je kao mali navijao za Mišela Platinija i samim tim za Juve, a da je kasnije postao “milanista”.

Mister finala. Ronaldo je kanibal rerorda: 20 trofeja uz 16 golova”, ističe Gazeta da je CR7 u karijeri odigrao 27 finala u kojima je 20 puta izašao kao pobednik, a u 16 je stavio svoj počet postignutim golovima. U drugom tekstu posvećenom Bjankonerima se ističe da je Pirlo konstruisao pobedu nad Napolijem sa četvoricom igrača: Kvadradom i Kjelinijem koji su se vratili u tim i izborom Artura i Mekenija za vezni red.

„Žestoko suočavanje Fonseke i ekipe. Alegri je na pol-poziciji za budućnost Rome”, svedoči Gazeta o zapaljivoj atmosferi u Trigoriji koja je juče dovela do odlaganja treninga, jer je nekoliko igrača Rome imalo žestok verbalni duel sa trenerom koji je potrajao tri sata. Igrači su tražili da se reintegriše tim menadžer Gombar koji je dobio otkaz zbog propusta na utakmici sa Specijom kad je Roma napravila šest izmena. Što se tiče naslednika Fonseke koji bi mogao da bude smenjen već sutra ako ne osvoji sva tri boda protiv Specije, u prvom planu su bivši treneri Juventusa: Maks Alegri i Mauricio Sari. Problem je što Alegri intenzivno uči engleski i želeo bi da se oproba u Premijer ligi, dok Sari ima još uvek ugovor sa Juventusom koji ističe tek 30. juna i garantuje Sariju 6.000.000 evra.

Brisevi Lacio, pokretanje optužnice je sve bliže dok je tim prošao Parmu u Kupu Italije”, spaja u jedan naslov dve nevezane priče o Nebeskoplavima. Gazeta objašnjava da su istražni organi FS Italije završili svoj posao i da sada Lacio ima 15 dana da pošalje odbranu ili da pokuša da se nagodi sa fubdalaskim savezom. Na nišanu istražioca je tretman Čira Imobilea koji je igrao utakmicu protiv Torina u Seriji A a preskočio je mečeve u Ligi šampiona zbog pozitivnih briseva na kovid-19, pre i posle gostovanja u prvoj italijanskoj prestonici.

CORRIERE DELLO SPORT

Fridkin želi Alegrija”, izveštava rimski dnenvik da novi vlasnici Rome, Dan i Rajan Fridkin vrše presing na trofejnog italijanskog stručnjaka da prihvati izazov i preuzme rimski klub. Korijere tvrdi da je Fonseka na okretnoj stanici i da bi već sutra protiv Specije mogao da siđe i napusti Romu u slučaju neuspeha. Donose se i detalji jučerašnjeg verbalnog duela između trenera i igrača zbog koga je trening kasnio tri sata.

„Alegri uliva poverenje, ali da li je Roma dovoljno primamljiva za njega?”, naslov je teksta u kome se analiziraju svi aspekti eventualnog angažmana toskanskog stručnjaka. U tekstu se navodi da su Fridkinovi uspostavili preferencijalni kanal komunikacije sa Alegrijem i da bi bili spremni da sačekaju Alegrija do leta.

Potez Murićija za četvrt finale Lacija”, stavlja Korijere u prvi plan udarac glavom centarfora Lacija koji je prouzrokovao autogol čuvara mreže Parme Kolombija koji je imao nesreću da se lopta od stative odbije pravo na njegov potiljak i završi u mreži u 90. minutu meča.

Inzagiju je potreban centralni defanzivac”, upozorava u redakcijskom komenatru Korijere. Utakmica sa Parmom je pokazala da Hudt, Patrik i Parolo u ulozi defanzivca ne pružaju garancije za odsutnog Luiza Felipea. „Lacio je zaradio 45 miliona evra od Lige šampiona i predsednik Lotito bi morao da investira u dovođenje kvalitetnog defanzivca da se ne bi našao u situaciji da najdelikatniji deo sezone igra sa samo dva pouzdana odbrambena igrača, u četvrtoj deceniji života: Ačerbijem i Raduom”, podvlači Korijere i aludira da bi Sokratis mogao da bude rešenje za nebeskoplave.

Mandžukić kao Bajden: imajte poverenja u mene i sledite me”, pravi paralelu Korijere između izjava novog pojačanja Milana i predsednika SAD budući da je bivši napadač Juve govorio na engleskom na konferenciji za novinare i upotrebio je iste fraze kao i novi stanovnik Bele kuće u Vašingtonu. Takođe se ističe samouverenost Mandžukića i volja da odmah istrči na teren, već protiv Atalante. Korijere prenosi i vrlo ohrabrujuću vesta da Teo Eranndez nije pozitivan na kovid-19 i da će biti sutra na San Siru protiv Boginje. Pod znakom pitanja ostaje nastup Kjaera koji će imati presudnu proveru na popodnevnom treningu u Milanelu.

Napoli ima strah od letenja”, naslov je velike analize o uzrocima padova tima Rina Gatuza u ovoj sezoni. „Napoli je nanizao sedam poraz dosada i svi su stizali u momentima kada se očekivalo da Napoli poleti i napravi kvalitativan skok. Razlozi promenljive igre i rezultata Azura se kriju u povredama, promenama taktike i greškama, trenera i igrača na terenu. Pozitivna okolnost je da je položaj Napolija na tabeli i dalje obećavajući kao i da se klub plasirao u četvrtfinale Kupa Italije i šesnaestinu finala Lige Evrope”, navodi Korijere.

Kokorin u Firenci, a Arnautović kod Siniše”, piše Korijere o dolasku kontroverznog ruskog centarfora u Toskanu i o mogućnosti da se Marko Arnautović posle deset i kusur godina vrati u Italiju i to kod svog zemljaka Siniše Mihajlovića. U tekstu se kaže da Arnautović želi da napusti Kinu i da nema problema sa obeštećenjem, jer bi ga Kinezi pustili gratis. Prepreka je Markova plata koja iznosi 3.500.000 po sezoni. Da bi se transfer realizovao Arnautović mora da prihvati da mu se garantovana plata raspodeli na više sezona.

TUTTOSPORT

Ronaldo: Ovo je Juve!”, posvećuje naslovnicu torinski dnevnik portugalskom asu koji je sa Superkupom Italije stigao do broja od 30 osvojenih klupskih trofeja. U podnaslovu se ističu optimističke reči Ronalda da je Juve digao glavu posle poraza od Intera i da ima i kapacitete i želju da osvoji još trofeja u ovoj sezoni. Istovremeno se izveštava da je Pirlo sa Arturom, Mekenijem i Kuluševskim pronašao idealano formulu za nastavak sezone.

U tekstu na drugoj i trećoj strani se ističe da sa Arturom na sredini terena Bjankoneri igraju fluidnije i sa više ideja. „Brazilac je davao ritam igri Juventusa i svojom pozicijom u veznoj liniji je doneo ravnotežu Pirlovom timu. S druge strane Mekeni je sa svojim radijusom kretanja unosio nepredvidivost i probojnost dok je kvalitet, okretnost i sposobnost Kuluševskog da predribla svoje čuvare veoma važna za stvaranje čoveka više u napadu”, ističe Tutusport. Osim pomenute trojice fudbalera, list ističe i fundamentalnu važnost Kvadrada: „Kolumbijac je nazamenljiv”. U tekstu se podvlači da je Kvadrado neprocenjivo važan za igru Juventusa jer u Pirlovom timu nijedan igrač nije u stanju da odrađuje efikasno i kvlitetno zadatke u odbrani i napadu na boku kao reprezentativac Kolumbije.

„Atalanta, evo Lacija u četvrtfinalu”, najavljuje se dupli sudar Boginje i Nebeskoplavih u samo četiri dana, prvo u Kupu Italije a zatim u prvenstvu.

Ja i Ibra smo da se uplašiš”, stoji ispod zaglavlja kao najava za izveštaja sa predstavljanja novog pojačanja Milana, Marija Mandžukića. Nekadašnji centarfor Bajerna, Atletika i Juventusa je obećao da će on Ibrahimović uterivati strah u kosti svima u Seriji A.

Evo ponovo ArgentIntera”, najavljuje Tutosport da bi Inter mogao da angažuje sledećeg leta dvojicu Argentinaca iz Udinezea, Di Paula i Musa koji bi trebalo da zameni Handanovića. Takođe se izveštava o značajnom približavanju menadžera Lautara Martineza i Intera u pregovorima o produžetku ugovora dok bi redove Narazura mogao da pojača još jedan Južnoamerikanac. Reč je o Toreiri koji bi mogao da bude razmenjen na pozajmicu sa Eriksenom u poslu između Intera i Arsenala i uz odobrenje Atletiko Madrida gde se Urugvajac već nalazi na pozajmici. 

Predsednik Torina Urbano Kairo je na predstavljanju novog trenera kluba Davidea Nikole obećao da će se vrlo brzo sresti sa kapitenom tima: „Videću se brzo sa Belotijem s ciljem da produžimo ugovor”. Prvi čovek Granata je obećao da će do kraja prelaznog roka dovesti par pojačanja kako bi stavio na raspolaganje što bolji tim Nikoli u borbi za opstanak.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara