Buongiorno Italia: Lacio veruje u čudo, Inter i Milan misle na Evropu

Vreme čitanja: 5min | sre. 14.02.24. | 14:01

Osimen se odmara, Juve sprema novi remont

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Lacio, za razliku od pre tri godine, veruje da može da napravi čudo ili barem ozbiljno da namuči Bajern u osmini finala Lige šampiona. Bavarci su bure baruta i samo je pitanje kada će eksplodirati, ali na njihovu sreću ni Nebeskoplavi ne prolaze kroz berićetan period.

Izabrane vesti

Predsednik Klaudio Lotito javno brani Maurcija Sarija, ali vesti iz Formela kažu da su se zasitili jedan od drugoga: Lotito Sarija i Sari Lotita. Spaja ih samo želja da završe ovu sezonu što je bolje moguće, a onda svako na svoju stranu.

Plasman u četvrtinu finala Lacija, osim što bi bio najveći podvig u istoriji kluba od osvajanja Kupa kupova i Superkupa Evrope, doneo bi i preko potreban novac klubu i otvorio vrata mogućnosti da Italija dobije i petog predstavnika u sledećoj Ligi šampiona. Privilegija na kojoj bi upravo Lacio mogao da profitira na kraju sezone.

Prema najavama iz tabora rimskog kluba Sari će večeras poslati na teren senatore i par pojačanja iz prethodnog prelaznog roka. Glavna novina bi trebalo da bude Vesino u ulozi režisera igre u odsustvu Rovele. Istini za volju Kataldi još uvek ima šansi da se nađe u startnoj postavi, ali je verovatnije da šansu dobije iskusni Urugvajac.

Ključni igrač u timu Lacija biće Luis Alberto. Španac nije u formi, ali bi večerašnji protivnik mogao dodatno da ga motiviše, ne samo za kreativni deo igre već i za onaj mnogo teži, kada Bajern bude bio u posedu lopte.

Duel Lacija i Bajerna biće dvoboj dvojice centarfora koji su postigli više od 300 golova u svojim karijerama: Imobile 309, Kejn 349.

LACIO 4-3-3: Provedel – Marušić, Hila, Romanjoli, Hisaj – Guenduzi, Vesino (Kataldi), Luis Alberto - Isaksen, Imobile, Felipe Anderson

MILANSKI KLUBOVI MISLE NA EVROPU

Simone Inzagi (©Reuters)Simone Inzagi (©Reuters)

Inter počinje ozbiljno da razmišlja da u ovoj sezoni može da ponovi i eventualno poboljša učinak u Ligi šampiona iz prošle. Simone Inzagi je najavio da će protiv Salernitane odmoriti barem polovinu startera. Prvi puto u ovoj sezoni, Nerazuri će dati prioritete Ligi šampiona u odnosu na Seriju A.

U grupnoj fazi LŠ, Inzagi je pravio rotaciju fudbalera u najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju, a u prvenstvu su uvek igrali najbolji od prvog minuta. Delimično zbog protivnika u petak veče na San Siru (dolazi Salernitana), delimično zbog prednosti na tabeli i pre svega jer u Apijano Đentileu veruju da mogu da eliminišu Atletiko Madrid, na teren Meace će protiv Granata iz kampanja istrčati fudbaleri koji su imali manju minutažu dosada.

Inače, Gazeta je izračunala da bi Inter mogao da proslavi skudeto na dan sledećeg derbija u Seriji A 21. aprila. Pobeda nad Milanom i matematički osvojen skudeto b bio šlag na torti za Nerazure. Takođe se podvlači da su Inter i Real Madrid izgubili samo dva meča u ovoj sezoni i po tom parametru su najbolji u Evropi.

Kao Inter, i Milan misli više na Evropu nego na Seriju A zahvaljujući seriji pozitivnih rezultata i prednosti od 13 bodova u odnosu na petoplasirani tim u prvenstvu.

Rosoneri žele da budu prvi italijanski klub koji je osvojio Ligu Evrope kao što su bili prvi tim iz Serije A koji je podigao pehar sa velikim ušima, a Liga šampiona se zvala Kup šampiona.

Stefano Pioli će protiv Rena igrati sa najboljim mogućim timom imajući u vidu veliki broj povređenih igrača a u napadu će biti potvrđen trio Pulišić Žiru Leao.

OSIMENA NIJE MNOGO BRIGA ZA NAPOLI

Viktor Osimen (©Reuters)Viktor Osimen (©Reuters)

Napoli i Viktor Osimen će se rastati bez mnogo suza i žala za par meseci. Nigarijski reprezentativac, po starom običaju, opet je odložio svoj povratak u Napulj iz Nigerije za koji dan. Doputovaće tek sutra uveče, a na treningu u Kastel Volturnu će biti tek u petak. To prakično znači da je njegov nastup protiv Đenove u subotu pod velikim znakom pitanja.

Novo nekorektno ponašanje Osimena – on je jedan od retkih igrača koji se nije vratio u roku od 48 sati u matični klub posle završetka nastupa na Kupu Afrike ili Kupu Azije – je ostavilo još dublji ožiljak pošto se Napoli nalazi u alarmantnom stanju. Azuri rizikuju ne samo da ostanu bez Lige šampiona već i da ne igraju evropska kup takmičenja. U tom kontekstu je utakmica sa Đenovom od izuzetnog značaja, ako Valter Macari i njegovi fudbaleri ne osvoje tri boda, plasam u Ligu šampiona će biti samo teorijski moguć.

Osimen nije bio ubitačan u ovom šampionatu kao prethodnom,ali bez njega Napoli muku muči da pronađe put do protivničkog gola o čemu svedoči činjenica da su Azuri postigli samo četiri pogotka na šest mečeva u odsustvu Nigerijca.

Podsetimo, Osimen je najplaćeniji igrač u istoriji Napolija, nedvano je potpisao novi ugovor s kojim je smanjio raskidnu klauzulu na 120.000.000 do 130.000.000 evra, ali je pokazao i dobronamernost prema klubu jer je mogao za godinu dana da ode bez evra obeštećenja. Još jedna kontradiktornost u odnosima između Osimena i Napolija ili još bolje rečeno Viktora i Aurelija De Laurentisa.

NOVA REVOLUCIJA U JUVENTUSU

Opraštanje od trke za titulu prvaka Italije otvorilo je priču o budućoj revoluciji u timu Stare dame. Veliki broj igrača, ne samo senatora, pakuje kofere i preko svojih menadžera traži novu destinaciju gde bi mogli da nastave karijeru.

Federiko Kjeza, Mojze Ken, Aleks Sandro, Filip Kostić, Samuel Iling su samo neka do imena koja ćemo verovatno čitati u lepezi drugih timova sledećeg leta. Nije sigurno ni da ćemo videti Adrijena Rabioa pošto je Francuz veoma vezan za Maksa Alegrija i ako se toskanski stručnjak pozdravi sa Starom damom vrlo je verovatno da i Francuz potraži novi tim.

Novi Juventus bi trebalo da počiva na Bremeru, Lokateliju, Vlahoviću,novim snagama poput Jildiza i Kambijaza, ali i pojačanjima koja će biti značajno brojnija i zvučnija od onih iz poslednjih prelaznih rokova. Jedno od njih je Lazar Samardžić koji je ostavio odličan utisak u ponedeljak veče, štaviše bio je jedan od retkih motiva za zadovljstvo u taboru Juvea.


tagovi

Buongiorno ItaliaViktor Osimen

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara