Buongiorno Italia: Lazović je strela

Vreme čitanja: 6min | uto. 30.06.20. | 12:45

Nova magija Super Pipa, Romina sezona ispod nulte godine, Inter posle Hakimija planira još dvojicu, šašavi Murijel je džoker Atalante

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Darko Lazović je zaradio čitavu stranu u Gazeti delo sport. Najjčitaniji list u Italiji veze pohvale na račun Lazovića i pravi košarkašku kopču za fudbalsku alhemiju u Veroni između Čačanina i trenera Ivana Jurića: „Darko je rođen u gradu košarke, a Ivanov uzor je košarkaški trenerski mag Fil Džekson“.

Izabrane vesti

Od ostalih priča u prvom planu je trka za "skudeto" Lacija i Juventusa kao i produžetak ugovora Bufona i Kjelinija sa Juveom, razmena Artura i Pjanića, dolazak Hakimija u Inter i pregovori Milana i Mina Rajole oko nastavka saradnje Donarume sa Rosonerima. Piše se i o alarmantno lošem stanju u Romi: od rezultata, preko dugova do neuspešne prodaje kluba.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Strela Lazović” posvetila je Gazeta u današnjem izdanju čitavu stranu 29-ogodišnjem Čačaninu koji je jedan od stubova najvećeg iznenađenje aktuelne sezone u Seriji A. „Trčanje i asistencije na levom krilu, kakva transformacija sa Jurićem, Lazović je postao maratonac još u Đenovi, a u Veroni je počelo sve da pršti od njegove brzine, driblinga i asistancija”, piše milanski dnevnik. U tekstu se kaže da je tajna Lazovićevog preporoda trener Verone Ivan Jurić koji ga je već transformisao u odličnog igrača dok su zajedno bili u Đenovi. Gazeta pravi i košarkašku kopču između dva bivše Jugoslovena: Lazović je odrastao u gradu basketa Čačku, a Jurić je svoj trenerski zanat kovao čitajući knjige Fila Džeksona, legendarnog trenera Čikago Bulsa i Lejkersa s kojima je osvojio 11 prstenova. List prepričava i da se poseban odnos između Srbina i Hrvata rodio u Đenovi i da je prvi zahtev Jurića kada je došao u Veronu bio da mu dovedu Lazovića, tim pre što je bio slobodan igrač. Gazeta podseća da osim što je u ovoj sezoni već upisao šest asistencija i postigao dva gola, Lazović samo na dve utakmice u Seriji A nije dobio prelaznu ocenu. Na kraju teksta se ističe da je Lazović zahvaljući Juriću i Veroni povratio status reprezentativca Srbije.

Gazeta je ovog jutra rezervisala naslovnu stranu za dvojicu golmana: Điđija Bufona i Điđa Donarumu. Za legendarnog golmana Juventusa se kaže da je produžio ugovor sa Bjankonerima na još godinu dana, do 43. godine. Bufonovo ustoličenje kao fudbalera sa najvećim brojem utakmica u Seriji A (648 mečeva) stići će u subotu na derbiju sa Torinom, pošto Sari ne želi da rizikuje ništa večeras protiv Đenove, pa će između stativa biti Ščensni.

Za Bufonovog naslednika na golu Azura se kaže da smo sve bliži kompromisu koji podrazumeva produžetak ugovora na dve godine, do 2023. Na taj način bi Donaruma omogućio Milanu da zaradi nešto od njegove prodaje. Moguća prepreka do postizanja definitivnog dogovora je namera menadžera Mina Rajole da ubaci raskidnu klauzulu koja bi iznosila u prvoj godini 50.000.00, a u drugoj 30.000.000 evra.

Duel za 'skudeto' Juve - Lacio odlučuje Torino”, zapaža milanski dnevnik da će Torino, igra večeras protiv Lacija i u subotu protiv Juvea, imati važnu ulogu u definisanju konačnog plasmana u Seriji A.

Roma traži od Foseke da razdrma Klajverta i Undera”, navodi Gazeta da je uprava Đalorosi signalizirala portugalskom stručnjaku da bi „buđenje“ dvojice mladih krilnih napadača bilo dvostruko korisno. Na jednoj strani bi omogućilo Romi da završi dostojanstveno prvenstvo i da se nada dobrom rezultatu u Ligi Evrope a na drugoj bi stavilo u vitrinu dva talenta što bi mogli da se prodaju što bolje ovog leta, budući da će Roma morati da zaradi barem 100.000.000 evra od prodaje svojih igrača.

Nova magija Super Pipa. Vratio se u Seriju A sa Beneventom”, svedoči Gazeta o trijumfalnoj sezoni starijeg Inzagija koji je potukao sve rekorde u Seriji B. Uspeh Inzagija je još značajniji, jer dolazi posle velikih razočaranja u Milanu i Bolonji i dellimičnog u Veneciji.

CORRIERE DELLO SPORT

Vruć Skudeto”, aludira Korijere na trku za šampionsku titulu Juventusa i Lacija koja će imati novu epizodu večeras u Torinu i Đenovi gde temperatura ovih dana redovno prelazi 30 stepeni. Rimski dnevnik podseća da je ostalo još pet utakmica do direktnog okršaja između Juvea i Lacija u Torinu. Po kalkulacijama lista, Lacio ne sme sebi da dozvoli pogrešan korak i mora da se uzda da će Milan i Atalanta uspeti da otkinu neki bod Staroj dami kako bi u duelu sa Starom damom 20. jula pokušao šampionsko preticanje.

Korijere piše da Sari ne želi ništa da prepusti slučaju i da će na Marasiju igrati i Ronaldo i Dibala, odnosno najjači mogući sastav Juventusa, dok Lacio mora da vida rane jer osim povređenih igrača (Lejve, Luiza Felipea i Lulića) poprilično su načeti ili roviti Radu, Marušić, Kataldi i Korea, a ni Imobile, ni Luis Alberto ne pucaju od zdravlja.

Roma, ovo je sezona ispod nulte godine”, nemilosredan je naslov ispod zaglavlja Korijerea. U podnaslovu se kaže da je još jedan pokušaj lansiranja Rome doživeo brodolom: tim na devet bodova od Lige šampiona, gubitak u ovoj sezoni je prebacio 100.000.000 evra, dug je porastao do gotovo 300.000.000 evra a predsednik Džejms Palota ne uspeva da pronađe adekvatnog kupca za klub. Korijere zapaža da bi trener Fonseka, na kraju, mogao da plati cenu lošeg perioda Rome, odnosno postoji mogućnost da ne bude povrđen za sledeću sezonu. Jedina dobra vest za Đalorose je povratak Nikoloa Zaniola. Mladi reprezentativac Italije bi trebalo da se vrati sledeće nedelje na raspolaganje Fonseki, sedam dana ranije od predviđenog oporavka.

VAR na zahtev klubova: Sudije podržavaju tu ideju”, prenose se reči šefa italijanskih sudija Nikole Ricolija uz preciziranje da ta odluka ne može da bude doneta na nacionalnom nivou već samo na međunarodnom pod okriljem FIFA.

Inter, danas potpisuje Hakimi”, izveštava Korijere da će novo pojačanje Nerazura iz Real Madrida i Borusije Dortmunda obaviti medicinske preglede i potpisati ugovor. „Sve će biti obavljeno bez velike medijske prezentacije, jer Inter ne želi da se izbegne okupljanje navijača imajući u vidu da alarm pandemije koronavirusa još nije ugašen“.

TUTTOSPORT

Serija A non-stop, ali ni fudbalska pijaca ne miruje: Ozvaničen dolazak Artura u Juve, Pjanića u Barsu i produžetak ugovora Bufona i Kjelinija. Hakimi danas potpisuje za Inter”, predstavlja kroz četiri prozora na naslovnici fudbalski dan Tutosport.

Na strani dva i tri se posvećuje prostor večerašnjem meču sa Đenovom: „CR7 i Dibala su Juveovo smrtonosno oružje”. U tekstu se kaže da Ronaldo želi da igra sve utakmice, a da je Dibalino popravljanje forme i fizičke kondicije sve vidljivije, iz utakmice u utakmicu. List najavljuje da će pored Dibale i Ronalda, imati štafetu Bernardeski i Daglas Kosta. Tutosport prenosi i upozorenje Mauricija Sarija da bi bila velika greška misliti da će se Juve prošetati u Đenovi. Takođe se potvrđuje da će Pjanić igrati od prvog minuta iako je formalno već igrač Barselone.

Longo zna kako se pobeđuje Inzagi”, izvukao je iz naftalina torinski dnevnik podatak da je trener Torina svaki put pobedio Inzagija dok su bili treneri omladinskih pogona Granata i Nebeskoplavih, odnosno da je skinuo "skudeto" i superkup u mlađim kategorijama večerašnjem protivniku.

Tutosport piše i da Inter posle Hakimija želi da dovede Tonalija i Vidala za kompletiranje srednjeg reda, kao i da Aleksis Sančez i dalje veruje da može da ubedi svojim igrama trenera Kontea i upravu Intera da ga zadrže i za sledeću sezonu. Tutosport posvećuje i članak Kristijanu Eriksenu koji je posle dobrih partija protiv Napolija i Sampa bio prilično neuverljiv u susretima sa Sasuolom i Parmom. „Eriksen liči na onog iz februara”, slikovito opisuje korak unazad danskog internacionalca torinski list.

„Atalantin džoker: šašavi Murijel”, piše Tutosport da je fudbalski Kralj Mida, Đampjero Gasperini posle regeneracije Papua Gomeza, Iličića, Zapate, Pašalića, De Rona uspeo da vrati u vrhunsku formu i kolumbijskog napadača. Istina, i pored nekoliko kilograma viška, Murijel ima zavidan prosek golova po odigranm minutima: trese mrežu na svaka 72 minuta.

Tutosport piše i da trener Milana Stefano Pioli, pre nego što kaže adio Rosonerima na kraju sezone, želi da završi šampionat na petom mestu, ispred Rome i Napolija. „Poslednji cilj Piolija: da Milan, jednog dana, zažali za njim”, naslov je priče u kome se ističe profesionalan i pošten odnos Pioliju prema svom poslu iako zna da u avgustu predaje tim Ralfu Rangniku.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Darko LazovićĐenovaBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara