Buongiorno Italia: Lukaku je brdo koje zna da igra fudbal

Vreme čitanja: 5min | čet. 01.08.19. | 12:26

Sportski listovi na Čizmi jutros demantuju jedan drugi

Izabrane vesti

Italijanski sportski dnevnici odavno nisu bili tako u kontrapoziciji oko ključnih tema kao ovog jutra. Gazeta piše da je Inter popio dva “ne” od Kavanija i Ikardija (hoće da ostane u Interu) i da je razmena Lukaku – Dibala gotova stvar, dok Korijere tvrdi da je Inter pripremio kontraudar pošto je Dibala odbio Junajted i otvorio vrata za svoj transfer u redove Nerazura. Tutosport pak piše da je Kavani prihvatio ponudu Intera i da je sada ne redu dogovor između italianskog kluba i PSŽ-a. Inače, Korijere piše da je Luka Milivojević završio u agendi Iglija Tarea sportskog direktora Lacija.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Dva ne stvaraju probleme Interu. Kavani ne ide nikud iz PSŽ-a. Ikardi: Juve ili ostaje”, tvrdi Gazeta na prvoj strani da ne postoje šanse da Matador obuče dres Intera, a da je Ikardi odbio ponude Rome i Napolija. “Lov na centarfora se komplikuje za Inter. Ostao samo Džeko. Šta će sad uraditi Marota?”, pita se milanski dnevnik koji bi mogli da budu sledeći potezi generalnog direktora Intera. Na unutrašnjim stranama Gazeta objavljuje reportažu o povratku Lautara Martineza koji je od juče ponovo u pogonu. “Konačno Lautaro. Sa njim se vraća osmeh na lice Kontea”, navodi Gazeta da su se trener Intera i Argentinac čuli nekoliko puta tokom prethodnih nedelja i da su već “sintonizovani”.

Dogovor sa Fjorentinom, ali Najngolan…”, izveštava list da je sportski direktor Nerazura Auzilio postigao načelni sporazum  sa svojim kolegom Pradeom da Najngolan ode u Firencu na pozajmicu. Inter je spreman i da finansira u manjoj meri platu Belgijanca koja iznosi 4.500.000. Ljubičasti su spremni da izdvoje 3.000.000 evra za godišnja primanja Belgijanca. Na redu je teži deo posla: ubediti Radžu da prihvati preseljenje u Firencu. Nije tajna da bi Najngolan više voleo da se vrati na Sardiniju, ali Kaljari ne može da pokrije više od jedne trećine njegove godišnje plate.

Vellika razmena. Juve: Dibala se sreće sa Sarijem. Stiže zeleno svetlo za Lukakua?”, pita se Gazeta da li ćemo u sledećim satima biti svedoci velikog posla između Juventusa i Mančester Junajteda. U podnaslovu se kaže da je Paratiči u Londonu i da je Dibalina budućnost gotovo ispisana.

Dinastija Maldini. Tri generacije istorije Milana duga 65 godina”, donosi Gazeta sentimentalnu priču o Maldinijima koji su obeležili prošlost ali i sadašnjost Rosonera. List podseća da je deda Čezare osvojio prvu Ligu šampiona (tada Kup šampiona) za Milan, a da je tata Paolo podigao pet puta trofej sa velikim ušima. Sada je stigao red na sina Daniela koji za razliku od tate i dede nije defanzivac već je ofanzivni plejmejker.

Ispod zaglavlja Gazeta najavljuje i večerašnji meč Lige Evrope Debrecin – Torino: ”Polovina Tora je van stroja, potrebno je srce i Beloti”. Trener Valter Macari se uzda u svog kapitena i golgetera.

CORRIERE DELLO SPORT

Lamers sa Pipitom”, najavljuje Korijere kompletno novi napad Rome za novu sezonu koji bi činili Iguain i mladi Holanđanin iz PSV Ajndhovena. U podnaslovu se ističe da je i Patrik Šik na izlaznim vratima Trigorije i da se sportski direktor Petraki pored Iguaina koncentrisao i na Lamersa. U tekstu se kaže da ispadanje holandskog tima iz Lige šampiona ide na ruku Rome da angažuje 22-ogodišnjeg fudbalera.

Korijere piše i da će defanzivnu liniju pojačati Aldervejreld ili Lovren. Belgijanac je prvi izbor Rome, ali košta duplo više od Hrvata. Totenhem nema nameru da ga proda za manje od 25 miliona evra dok bi Liverpul dao Lovrena i za malo više od 10 miliona evra.

Rimski dnevnik piše i da je lista igrača koji bi trebalo da napuste Romu dugačka i komplikovana, jer neće biti lako pronaći klubove za Karsdorpa, Enzonzija, Pastorea, Ćorića, Bijandu. Jedini igrači za koje postoji ozbiljno interesovanje su Defrel (Kaljari) i Džeko (Inter). Roma se nada da bi Borusija Dortmund mogla da zagrize i kupi Šika ili da ga uzme na pozajmicu sa pravom otkupa.

Lotito: Lacio ne mora da prodaje”, daje veliki značaj Korijere izjavi predsednika Lacija na direktno pitanje vezano za Sergeja Milinkovića Savića. Lotito je još jednom potvrdio da bi Lacio bio srećan da Sergej ostane u Formelu i da zato nema nameru da ga proda ispod zacrtana cene (90.000.000 evra).

U tekstu pod naslovom “Lacio sada gleda u Premijer ligu” se kaže da je Luka Miliviojević završio u agendi sportskog direktora Iglija Tarea. Luka se predstavlja kao idealan odgovor na profil igrača koji traži Simone Inzagi za sredinu terena, bez obzira da li će Segej Milinković da ode ili ostane. Ističe se da Milivojeviću ističe ugovor sa Kristal Palasom sledeće sezone i da bi cena igračkog kartona kapitena londonskog kluba od 20.000.000 evra mogla da bude prepolovljena, odnosno da bi sa 10-12.000.000 evra mogao da se zaključi posao. Ipak, Korijere se ograđuje da je Milivojević, za sada, samo ideja i da još nisu preduzeti konkretni potezi.

Kontraudarac. Inter ide na Dibalu”, za razliku od Gazete, Korijere tvrdi da Argentinac ne želi da ide u Mančester Junajted i da je otvorio mogućnost da pređe u Inter koji je spreman da mu da platu koja je bila namenjea Lukakuu – 9.000.000 evra. Ideja Intera ostaje razmena Ikardi – Dibala.

TUTTOSPORT

Lukaku: Juve trčim ti u susret!”, dočekao je naslov ispod fotografije Belgijanca kako proslavlja gol u dresu Junajteda na  prvoj strani Tutosporta. U podnaslovu se kaže da su Bjankoneri i Lukaku sagalasni za godišnju platu od 8.500.000 za Belgijanca, a da je postignut i načelni sporazum sa Junajtedom da Dibala i Lukaku budu razmenjeni ali da u poslovne knjige njihova vrednost bude zavedena između 90 i 100 miliona evra kako bi Stara dama ostvarila plusvalencu na Artgentincu.

Na unutrašnjim stranama Tutusport slikovito predstavlja Lukakua:”Brdo koje zna da igra”. U tekstu se navodi da Lukaku impresionira svojim stasom, ali da nije klasični robusni centerfor: “Lukaku ima širok radijus kretanja, pogotovo po desnom boku, i  zna da odigrava brze pasove sa saigračima, kao i da otvara prostor za druge napadače, ključna osobina za uspešnu saradnju sa Ronaldom”.

I Tutosport nema iste informcije kao Gazeta oko Intera. Za razliku od milianskog dnevnka, torinski list tvrdi da je Kavani prihvatio ponudu Intera za trogodišnji  ugovor sa 9.000.000 evra po sezoni i da je sada na redu teži deo posla: dogovor sa PSŽ-om. “Kavani, još jedan korak ka Interu”; naslov je priče o Matadoru i Nerazurima.

Lirola i Boateng su već ljubičasti: Najngolan, nagoveštaj dogovora sa Fjorentinom”, piše Tutosport da su se novi vlasnici toskanskog kluba pokrenuli i da bi posle dvojice igrača Sasuola, Najngolan mogao da bude veliko pojačanje za Montelin tim.

Toro, pobedi i stižu pojačanja”, naslov je ispod zaglavlja Tutosporta. U podnaslovu se zapaža da će Torino zbog odsustva Jaga Falkea igrati sa Bazelijem u ulozi ofanzivnog pleja, a da će Berenger praviti društvo Belotiju u napadu. Istovremeno se izveštava da Torino pojačava pritisak na Spal da proda Faresa i da smo ušli u završnu fazu pregovora sa Napolijem oko Verdija.

Koli: Želeo bih da postanem novi Kulibali”, izjavio je defanzivac Sampdorije u intervjuu za Tutosport.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara