(©Reuters)
(©Reuters)

Buongiorno Italia: Milenković ostaje u Fjorentini, Milinković-Savić u Laciju?

Vreme čitanja: 6min | pon. 08.08.22. | 13:22

Ljubav na prvi pogled Radonjića i Torina, Milan bacio oko na Ilića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Fudbaleri iz Srbije su ovih dana apsolutni protagonisti u svojim timovima u Seriji A. Predsednik Lacija Klaudio Lotito je stavio do znanja da neće prodati Sergeja Milinkovića-Savića za manje od 70-80 miliona evra. Fjorentina je ponudila Nikoli Milenkoviću trogodišnji ugovor sa platom koja dostiže 4.000.000 evra sa bonusima.

Izabrane vesti

Luka Jović je konačno proradio i Italijano ga je proizveo u u nepriksnovenog startera. Između Nemanje Radonjića i Torina se rodila ljubav na prvi pogled, Lukić je promovisan u kapitena, a Vanja Milinković-Savić je na najboljem putu da povrati ulogu startera.

Nemanja Matić se odlično uklopio u novi tim Rome. Ivan Ilić je na meti Lacija već duže vreme, novina je da se Milan ubacio u trku za igrača Verone. Filip Kostić je bukvalno na korak od Juventusa.

MIILINKOVIĆ-SAVIĆ OSTAJE?

Krenimo redom, PSŽ je otpao iz trke za Milinković-Savića i jedini ozbiljni kandidati da angažuju Sergeja dolaze iz Premijer lige. Međutim i tu je izbor sužen, jer kako je rečeno u više navrata, SMS ako odluči da napusti Formelo to će uraditi, svakako zbog veće plate, ali i da bi igrao Ligu šampiona. Najozbiljniji kandidat da ga uzme u svoje redove Mančester Junajted ne igra prestižno takmičenje ove godine.

Lotito ima nameru da zadrži Milinković-Savića i pored toga što je u minus od 30.000.000 evra u ovom prelaznom roku (razlika između troškova za pojačanja i naplate od prodaje igrača). Između ostalog i zato što bi to bio sa psihološke i propagandne strane veoma loš potez: Lacio prodaje svog najboljeg igrača mesec dana pošto je Roma angažovala Dibalu.

Rimom kruže priče da bi Nebeskoplavii mogli da ponude novi, bogatiji, ugovor Sergeju uz raskidnu klauzulu koja ne bi bila preterano visoka. Na taj način bi se eventualni transfer SMS-a odložio barem do januara pošto nije isključeno da srpski reprezentativac bude među protagonistima na Mundijalu i da se poveća interesovanje za njega kao i spremnost da se plati cena koju traži Lotito.

SMS (©Reuters)SMS (©Reuters)

Komplikuje se dodatno priča oko Luisa Alberta. Mauricio Sari nastavlja da traži Ivana Ilića dok mu Lotito uporno odgovara da bez prodaje Španca nema nameru da kupi drugog veznog igrača. Oklevanje Lacija da realizuje transfer Ivana Ilića bi mogao da iskoristi Milan i uzme talentovanog vezistu ispred nosa Nebeskoplavima.

Milanu je neophdan još jedan vezista i Ilićev profil se savršeno uklapa sa Maldinijevim i Masarinim ukusima. Takođe, povreda Sandra Tonalija bi mogla da utiče na izbor i brzinu realizacije transfera s obzirom na to da Pioli ne može da računa na Bakajokoa, Pobega je rovit, tako da ostaju samo Benaser i Rade Krunić. Srećom Tonalijeva povreda nije ozbiljna, ali je poslužila kao upozorenje rukovodstvu Milana da moraju dobro da izaberu zamenu za Kesija.

INTER “OSLOBODIO” MILENKOVIĆA

Inter je obavestio menadžera Nikole Milenkovića da nisu više u nikakvoj obavezi prema milanskom klubu, odnosno da su slobodni da donesu odluku o daljoj budućnosti sprskog defanzivca bez obaveza prema Nerazurima.

U Firenci kruže da bi Fjorentina mogla da ponudi Nikoli dva tipa ugovora na izbor. Prvi, trogodišnji sa platom od 3.000.000 evra koja bi rasla iz godine u godinu i mogla bi da pređe, sa bonusima, granicu od 4.000.000 evra. Druga moguća ponuda, mada se ona smatra manje verovantom, je fiksna plata od 2.800.000 evra sa razumnom raskidnom klauzulom koja ne bi bila obeshrabrujuća za najbolje klubove da angažuju Milenkovića.

Dogovor između kapitena Fjorentine i kluba bi trebalo da bude postignut u sledećih nekoliko dana.

Milenković (©Reuters)Milenković (©Reuters)

Luka Jović je proradio. Bio je dovoljan jedan gol reprezentativca Srbije protiv Betisa iz Sevilje da vrati samopouzdanje novom centarforu Ljubičastih i da popravi dosadašnji bledunjav utisak. Trener toskanskog kluba Vinčenco Italijano nema dilemu oko uloge startera u špicu napada svog tima: Jović je ispred Kabrala. Bivši ofanzivac Real Madrida će barem u prva četiri kola imati sigurno preimućstvo u odnosu na kolegu koji je stigao prošle zime iz Bazela.

TORO POLETEO SA RADONJIĆEM

Nemanja Radonjić je svojom brzinom, driblinzima i golovima podsetio na najbolje dane Alesija Čerčija u Torinu. Radonjića sa Čerčijem spaja i činjenica da su prošli kroz omladinski tim Rome i baš kao što je Čerči svoje najbolje godine proveo u Torinu (stigao je do reprezentacije Italije i dresa Atletiko Madrida), tako bi i za Radonjića Toro mogao da bude odskočna daska.

Radonjić i Toro, ljubav na prvi pogled”, naslov je u Gazeti, dok Tutosport piše da je Torino poleteo sa Radonjićem. Opšti je utisak da je Nemanja već izbrisao iz sećanja navijača Brekala i da Jurić ima velike planove za rerpezentativca Srbije.

Ako se po jutru dan poznaje, Radonjić bi mogao da bude jedan od najboljih poslovnih poteza predsednika Urbana Kaira pošto je uzeo sprskog igrača na pozajmicu od Marseja sa pravom otkupa za samo 3.000.000 evra.

Istini za volju ima i onih koji upozoravaju na velike oscilacije u igri Radonjića i predstavljaju ga igrača koji diže veliki dim, ali na kraju kad se dim raziđe ostane malo “pečenja”.

Dobre vesti i za Vanju Milinkovića-Savića. Reprezentativni golman je napravio veliki posao tokom priprema i po oceni trenera za golmane u Torinu napravio je novi kvalitativni skok. To je bilo dovoljno da ubedi Jurića da mu i ove sezone pruži priliku da počne sezonu kao startni golmana Torina.

KOSTIĆ U JUVEU JE PITANJE SATI

Težak poraz Juventus od Atletiko Madrida, očajna igra Aleksa Sandra, uz povredu Pola Pogbe i sve manje šanse da se Alvaro Morata treći put pojavi među Juventinima, su dali dodatno ubrzanje operacije dovođenja Filipa Kostića u Juventus.

Stara dama je formulisala novu ponudu za Kragujevčanina koja je finansijski isplativija od Vest Hemove. Juve je stavio na sto 15.000.000 evra plus bonusi kojio bi garantovali Ajntrahtu dodatnih nekoliko miliona.

Kostić (©Reuters)Kostić (©Reuters)

Kostić ima već duže vreme postignut dogovor sa Juventusom oko plate i dužine ugovora tako da je ostalo samo da se zaključe pregovori sa bundesligašem.

I kada smo već kod Srba u Juventusu. I jučerašnji duel sa Atletikom je pokazao nekoliko veoma zabrinjavajućih činjenica sedam dana pre debitantskog nastupa Stare dame protiv Sasuola: Vlahović je daleko od svoje forme, još nije postigao gol ovog leta i počeće prvenstvo bez zatresene mreže u prijateljskim odmeravanjima snaga; odsustvo golova čini veoma nervoznim srpskog asa što se vidi na terenu; igra Juvea je spora, predvidiva i do Vlahovića stiže veoma mali broj lopti i još manje upotrebljivih.

KOLIKO ĆE IZDRŽATI SPALETI NA KLUPI NAPOLIJA?

Najčešće pitanje koje postavljaju navijači Napolija je sledeće: Da li je Spaleti znao za planove De Laurentisa da redimenzionira u potpunosti Napoli? Četvorici stubova Napolija (Insinje, Kulibali, Mertens, Ospina) koji su već otišli na putu je da se pridružđi i Fabijan Ruiz.

Španac će najverovatnije nastaviti kariejeru u PSŽ-u, a deo njegovog transfera bi mogao da bude dolazak Kejlora Navasa. Pored Navasa, Napoli radi na dovođenju Raspadorija. Predsednik De Laurentis je formulisao novu ponudu Sasuolu koja po njegovoj računici stiže na traženih 40.000.000 evra: 28 miliiona evra u kešu, plus Unas procenjen na 12 miliona evra. Sada je lopta u dvorištu Đovanija Karnevalija koji mora da vodi računa i o želji fudbalera da pređe u Napoli jer će, pored ostalog, imati priliku da prvi put u svojoj karijeri igra mečeve Lige šampiona.

Insinje (©Reuters)Insinje (©Reuters)

Kad se podvuče linija, čak i da Raspadori stigne sa Navasom u Kastel Volturno, bilans je prilično demprimirajući. Insinje, Kulibali, Mertens, Ospina i Fabijan Ruiz vrede mnogo više nego pristigla pojačanja od Kima i Kvaratškelije preko Ostigarda i Olivere do Navasa i Raspadorija.

INZAGI BI DA BLINDIRA ŠKRINJARA

Simone Inzagi se boji da mu se ponovi istorija od prošlog leta. Kao što se trener Intera pomirio s činjenicom oko prodaje Hakimija, naučio je da živi sa idejom da neće imati Perišića u sledećoj sezoni, problem je što bi ovog puta mogao da ostane u avgustu bez najboljeg defanzivca kao što je pre 12 meseci morao da se pozdravi sa Lukakuom.

Prema najavama koje dolaze iz Francuske i dobijaju potvrdu u Italiji, PSŽ sređuje poslednje detalje nove ponude za Škrinjara, ponude koju Inter u rukama kineskih tajkuna pod kontrolom Komunistički partije Kinie Si Đinpinga, neće hteti da odbiju.

Inzagi pokušava da preko Bepea Marote objasni gazdama kluba da je Škrinjar neophodan za realizaciju ciljeva u sledećoj sezoni i da na fudbalskoj pijaci nema adekvatnih zamena za Slovaka. Kao jedan od argumenata se ističe da je Inter u pripremnom delu sezone primao dva gola po utakmici, nedopustivo mnogo za ekipu sa šampionskim ambicijama.


tagovi

FjorentinaMilanInterJuventusRomaLacio

Obaveštavaj me

Inter
Milan
Juventus
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara