Buongiorno Italia: Ode Milan dođavola

Vreme čitanja: 7min | pet. 19.03.21. | 12:03

Lacio na raskrsnici - Liga šampiona ili revolucija, ko će u narednoj sezoni trenirati Napoli, a ko sigurno ostaje u Juventusu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ispadanje Milana iz Lige Evrope i ostanak Rome kao jedinog italijanskog predstavnika na evropskoj sceni glavna je priča u italijanskoj štampi. Iza nje slede priče o planovima Juventusa za sledeću sezonu, odnosno ko će otići, ko ostati i ko bi mogao doći.

Izabrane vesti

Veliki prostor dobija i odluka nadležnih sanitarnih organa da blokiraju igrače Intera do 31. marta zbog čega neće biti moguće igrati meč sa Sasuolom, ali i odgovoriti na pozive nacionalnih selekcija. Igrači Lacija obećavaju bitku do poslednjeg daha za povratak u Ligu šampiona, a Korijere piše da Aurelio de Laurentis ima dva plana za svoj Napoli: ako prođe u Ligu šampiona dovešće Alegrija, a za Ligu Evrope De Zerbija ili Jurića.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Dođavola!”, zvuči rezignirano glavni naslov na prvoj stranici Gazete posle ispadanja Milana iz Lige Evrope od Mančester junajteda. Podvlačeći da je meč odlučio gol Pogbe Gazeta stavlja u prvi plan i izjavu Zlatana Ibrahimovića posle meča: „Hajde sada da osvojimo šampionat”. U izveštaju na unutrašnjim stranama se kaže da je ulazak Pogbe promenio tok utakmice, ali i da je sudija Brih mogao da svira penal zbog starta Van Bisake nad Ibrahimovićem u 94. minutu.

U komentarima se ističe da je Milana bio prilično desetkovan, toliko da je Kastiljeho počeo meč kao prvi špic. Takođe se navodi da su Rosoneri bili malerozni sa sudijskim odlukama u oba meča, poništen regularan gol Kesija na Old Trafordu i nedosuđen penal nad Ibrahimovićem. Izveštava se da će Milan morati da se odrekne Kalabrije na mesec dana, dok se u Milanelu nadaju da će se tokom pauze oporaviti od povreda Rebić, Leao i Romanjoli.

-----------------------------------------------

PAŽNJA! PAŽNJA!

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

-------------------------------------------------

Hvala, Romo. Ostali su nam samo Đalorosi. Borha Majoral pogodio dvaput”, ističe se doprinos španskog centarfora za prolaz u četvrtifinale Lige Evrope. List ističe i paradoksalnu situaciju: igrač Real Madrida na pozajmici u Romi ne uspeva da se nametne u Seriji A, dok je u Ligi Evrope kandidat da bude najbolji strelac takmičenja pošto je, dosada, postigao sedam golova.

Žarište skudeto. Inter sa dvojicom novih pozitivnih. Lokalna nadležna sanitarna organizacija naredila: utakmica sa Sasuolom ne može da se igra”, svedoči Gazeta o dramatičnoj situaciji u Apijano Đentileu. List podseća da je u ovoj godini Inter imao 13 igrača koji su preležali kovid-19 i kompletno rukovodstvo tima sa izuzetkom Havijera Zanetija, te da postoji bojazan da bi broj zaraženih fudbalera mogao da bude znatno veći od četvorice, koliko ih je trenutno. U tekstu se navodi da je igračima Intera zabranjeno da treniraju u grupi do ponedeljka, kao i napuštanje boravišta do 31. marta, tako da niko od igrača Intera neće moći da odgovori na poziv reprezentacije.

Od CR7 do Dibale, ko ostaje a ko ne”, analizirala je Gazeta igrača po igrača Juventusa i šanse da nosi crno-beli dres i u sledećoj sezoni. List navodi da je čvorno pitanje ostanak Kristijana Ronalda, od odluke Portugalca zavisi kojim će putem krenuti Stara dama. Zasada, tvrdi Gazeta, mogućnost da Ronaldo igra i u narednoj sezoni za Bjankonere je na 65 procenata. Nejasna je situacija i oko Remzija, Dibale, Demirala, Bufona i Frabote. Kjeza, Morata i Kuluševski ostaju sigurno, uverena je Gazeta.

Lacio je na raskrsnici: Liga šampiona ili revolucija”, otkriva Gazeta da će u slučaju da Nebeskoplavi završe prvenstvo ispod četvrtog mesta doći do kraja ciklusa Simonea Inzagija na klupi rimskog tima i da će uslediti velika rekonstrukcija ekipe.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma, Italija”, ponosno ističe rimski dnevnik da su Đalorosi jedini italijanski klub koji je ostao u evropskim takmičenjima. U podnaslovu se ističe da je ovo prvi put da je Roma stigla do osam najboljih u Ligi Evrope od spajanja nekadašnjeg Kupa UEFA i Kupa pobednika kupova pre 20 i kusur godina. „Fonska zadovoljan: Odradili smo jedan posao, sada koncentracija na Napoli”, citira Korijere trenera Rome posle meča sa Šahtjorom, U reportaži iz Kijeva se prenosi da italijanski klub nije rizikovao nijednog momenta, a da je Fonseka mogao i da rasporedi snage i minutažu ključnih igrača imajući u vidu okršaj sa Napolijem u nedelju.

Uvek Borha, u Evropi je prava presuda”, i Korijere zapaža razliku između učinka Španca u Ligi Evrope i Serije A i najavljuje da će, uprkos golovima u Kijevu, Borha biti rezerva protiv Napolija, odnosno da će Džeko predvoditi napad Đalorosih.

Rimski dnenvik donosi i dobre vesti vezane za Zaniola. Veliki talenat italijanskog fudbala bi trebalo da se vrati na teren sledećeg meseca. „Zaniolo broji sitno. Igra od 10. aprila”, najavljuje se da bi po programu rada, Zaniolo trebalo da igra probnu utakmicu sa podmaltkom Rome 10. aprila i da zatim bude u protokolu meča sa Atalantom 21. aprila. U tekstu se precizira da će sve biti jasnije sledeće nedelje kada se Zaniolo bude vratio sa kontrole kod doktora Finka koji mu je operisao koleno prošlog septembra u Inzbruku.

De Rosi deo Mančinijevog štaba na Evropskom prvenstvu”, izveštava se o odluci selektora Azura Roberta Mančinija da kooptira u svoj stučni štab proslavljenog fudbalera kome svi predviđaju još slavniju trenersku karijeru.

Lacio, vratićemo te u Ligu šampiona”, prenosi Korijere izjave igrača Nebeskoplavih Sergeja Milinkovića Savića i Pepea Reine koji su obećali da će oni i njihovi saigrači igrati poslednjih 12 utakmica u prvenstvu kao 12 finala i da će Lacio ponovo igrati u najprestižnijem takmičenju. List izveštava da će Lacari biti u timu za meč sa Udinezeom kao i Leiva i Imobile koji su preskočili meč sa Bajernom kako bi dočekali što spremniji duel u Udinama.

Korijere piše i o velikom dostignutom cilju Radua. Protiv Udinezea će izjednačiti rekord Favalija od 401 utakmice u nebeskoplavom dresu. U tekstu se ističe da je Valter Sabatini doveo Radua u Lacio i da mu je trebalo 13 godina da uđe u legendu rimskog kluba kao igrač koji je odigrao najviše mečeva.

Istovremeno dolaze pozitivne vesti i od Luiza Felipea koji će, po svoj prilici, moći da bude na raspolaganju Simoneu Inzagiju za tri nedelje, odnosno za meč sa Veronom 11.aprila.

Dupli put De Laurentisovog Napolija”, tvrdi Korijere da će kontroverzni vlasnik kluba u slučaju da Rino Gatuzo vrati Napoli u Ligu šampiona angažovati Maksa Alegrija, Rafu Beniteza ili Paula Fonseku kao novog šefa stručnog štaba dok bi u scenariju koji predviđa još jednu Ligu Evrope za Napoletance birao između Roberta De Zerbija i Ivana Jurića naslednika Rina Gatuza.

TUTTOSPORT

Made in Italy”, izveštava ovog jutra Tutosport svoje čitaoce da u Juventusu rade na „italijanizaciji” kadra. U sledećem prelaznom roku Stara dama ima na nišanu čak petoricu igrača sa italijanskim pasošem i statusom reprezentativca. Reč je o Lokateliju, Emersonu Palmijeriju, Kinu, Žoržinju i Zaniolu. List takođe donosi priču da je Andrea Pirlo odlučio definitivno da promeni ulogu Bernardeskiju i da će igač Fjorentine ubuduće biti tretiran kao bek ili spoljni vezni u timu Stare dame.

Inter stop: žarište i polemike”, prenosi list da su Juventus i nacionalne selekcije reagovali negativno na odluku nadležnih sanitarnih organa da pošalju sve igrače Intera u izolaciju i zabrane im sva napuštanja boravišta koja ne predviđaju odlazak na trening u Pinetinu. Juventusu se ne sviđa što je Zajednica prvoligaša odložila meč sa Sasuolom i pored toga što Inter ima „samo“ četvoricu zaraženih fudbalera kovidom-19 a nacionalnim fudbalskim savezima što je igračima Intera onemogućeno da odgovore na pozive svojih reprezentacija.

„Đavo je Pogba. Romo, sada si ti Italija”, spaja se u jedan naslov polovičan učinak itaijanskih klubova u Ligi Evrope. U podanslovu se naglašava uloga bivšeg igrača Juventusa u eliminaciji Milana i podvlači činjenica da je ostala samo Roma da brani čast italianskog fubdala u Evropi.

Tutosport objavljuje priču o irskom poslaniku u Evropskom parlamentu Majku Volasu koji se pojavio u skupštinskoj sali u dresu Torina proslavljajući na taj način prvu pobedu Granata na svom terenu u Seriji A u ovoj sezoni protiv Sasuola. Irski poslanik je podvukao da je trijumf voljenog Torina došao na dan Svetog Patrika, zaštitnika Irske. Za njega nije mogla bolje da prođe proslava praznika.

Atalanta igra na kartu Murijela”, zapaža Tutosport da je Kolumbijac sa golom protiv Real Madrida u LŠ stigao do kvote od 20 golova u ovoj sezoni što mu je najbolji učinak u karijeri. Do ove godine Murijel nije nikada postigao više od 19 golova u sezoni. List piše i da se Atalanta suočava sa još jednim hendikepom jer bi mogla da ostane i bez drugog vihornog krila na meču sa Veronom. Naime već povređenom Hateboru bi mogao da se pridruži u boksu i Gosens koji je povredio mišić na utakmici sa Realom.


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Milan
Roma
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara