Buongiorno Italia: Ronaldo sledi Mesijev primer, spreman da prepolovi platu

Vreme čitanja: 6min | pet. 16.07.21. | 12:47

Keita Balde bi mogao ponovo kod Simonea Inzagija, Žiru neće „devetku“ Milana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kristijano Ronaldo je uzeo u razmatranje ideju da produži ugovor sa Juventusom za još godinu dana „razmazujući“ garantovanu godišnju platu na dve sezone. Praktično, CR7 bi sebi prepolovio platu, sledeći tako primer Lea Mesija u Barseloni. Motivi Portugalca nisu ni plemeniti, ni romantični, već praktični i finansijski veoma unosni.

Izabrane vesti

U odsustvu adekvatnih ponuda, Ronaldu se ne isplati da se seli iz Italije budući da mu samo mesto prebivališta u Torinu garantuje uštedu na izbegavanju plaćanja poreza od najmanje 10.000.000 evra ako ne i više. Podsetimo, Ronaldo iz svog džepa plaća, za njega sitniš od 100.000 evra poreza u Italiji, bez obzira koliko zaradi novca od sponzorskih ugovora sa firmama čije sedište nije u Italiji.

Žorže Mendeš. Ronaldov agent, bi trebalo vrlo brzo da se vidi sa Andreom Anjelijem i da se dogovori oko detalja. Povratak Alegrija na klupu Stare dame je i potvrda volje Juventusta da ponovo pokuša da osvoji Ligu šampiona što je jedan od osnovnih ciljeva CR7: podići pehar sa velikim ušima barem još jednom pre nego što okači kopačke o klin.

Nove nevolje za Artura. Brazilac je sedam meseci vukao povredu desne noge zbog koje nije mogao da pokaže sve svoje kvalitete. Mislilo se da će moći da prođe bez operacije, ali na kraju se ispostavilo da je to jedino rešnje. Artur će biti danas operisan i tebalo bi da se vrati na teren za tri meseca.

Maks Alegri je na prvom treningu na pripremama za novu sezonu pokazao nameru da igra u formaciji 4-2-3-1 koja bi mogla da se transformiše u 4-3-3. Jedan od glavnih zadataka Alegrija će biti da ubedi Ronalda da igra u ulozi prvog špica, jer bi to otvorilo vrata da iza njegovih leđa igra trio KuluševskiDibalaKjeza.

ROMA

Nikolo Zaniolo je juče odigrao svoju prvu utakmicu posle deset meseci koliko je prošlo od teške povrede ligamenata kolena. Mladi Italijan je promovisan u kapitena na prijateljskoj trening utakmici sa nižerazrednim Montekatinijem.

Prvi odgovori talentovanog fudbalera su veoma ohrabrujući. Zaniolo je silno motivisan da bude deo ekspedicije Azura na Mundijalu u Kataru 2022, želi da nadoknadi sve što je propustio ne igrajući EURO 2020. Imajući u vidu poverenje koje Mančini ima u njega, nema sumnje da bi Zaniolo imao zapaženu minutažu na Evropskom pvenstvu da ga povreda nije sprečila da učestvuje u trijumfalnom pohodu Azura.

Žoze Murinjo je odredio formacijsku postavku 4-2-3-1 uprkos brojnim odsustvima igrača koji će biti starteri u sledećoj sezoni. Osim reprezentativaca koji su na godišnjem odmoru, na terenu nisu bila ni dva kapitena zbog lakših povreda, Lorenco Pelegrini i Edin Džeko. Murinjo je davanjem kapitenske trake Zaniolu želeo da pokaže na konkretan način da u sledećoj sezoni očekuje mnogo od Nikoloa.

Što se tiče prelaznog roka. Posle Undera i Pau Lopeza koji su udomljeni u Olimpiku iz Marselja još dvojica igrača Rome bi mogla da završe s druge strane Alpa: Klajvert u Nici, Olsen u Lilu. Francuski klub sa Azurne obale je ponudio Romi formulu za Klajverta tipa pozajmica sa pravom otkupa fiksirana na 10.000.000 evra. Holanđanin je bio u nedoumici na startu oko svoje selidbe u Nicu, ali je posle razgovora sa rukovodstvom i trenerom francuskog kluba širom otvorio vrata za transfer.

U međuvremenu Roma je povećala ponudu Arsenalu za Granita Džaku. Sa 15.000.000 evra, uključujući i bonuse, prešlo se na 15.000.000 evra plus 2.500.000 kroz bonuse. Na taj način se Roma približila zahtevu Tobdžija koji iznosi 20.000.000 evra.

LACIO

Mauricio Sari je, privremeno, obuzdao dalju eksploziju slučaja Luis Alberto. Španac se izvinio treneru i saigračima zbog kašnjenja na pripreme i opravdao ga zdravstvenim razlozima. Sari je od Luisa Alberta dobio obećanje da će se maksimalno zalagati na treninzima i utakmicama sve dok bude nosio dres Lacija. Još uvek smo daleko od zaključka da je stavljena tačka na pitanje Luis Alberta.

Milan ostaje jedan od najozbiljnijih kandidata kao buduća destinacija Luisa Alberta, međutim, transfer neće biti lako realizovati. Prvi motiv je što Milan nema novac na raspolaganju koji traži Klaudio Lotito. Drugi je što igrači koje bi Milan mogao da ponudi u maksi razmeni za Maga nisu mnogo zanimljivi Laciju, od Leaa i Kaldare, do Kastiljeha i Salemakersa.

I dok se „slučaj Luis Alberto“ smiruje, izranja drugi problem – Manuel Lacari. Spoljni vezni Nebeskoplavih se ne snalazi najbolje u poziciji desnog beka i već kruže glasine da bi Lacari, ako se nešto krupno ne desi i preokrene, mogao da završi u Interu kod Simonea Inzagija.

Šampion Italije će i u sledećoj sezoni igrati sa postavkom 3-5-2, idealnom za Lacarija, i tvrdi se da Nerazuri oklevaju sa pronalaženjem alternative za Hakimija, jer ciljaju igrača Lacija koji bi za mesec dana mogao da završi na transfer listi.

Lacio ima u šaci pristanke Julijana Branta i Tome Bašića za transfer u Večni grad, ali je potrebno prethodno da proda Hoakina Koreu i ispegla detalje oko transfera dvojice igrača sa Borusijom Dortmund, odnosno Bodoom. Načelno, sa Borusijom je sve dogovoreno jedina prepreka je formulacija da li da otkup igrača bude obavezan ili samo pravo otkupa. Kormpomis bi mogao da bude pravo na otkup Branta koje bi postalo obavezno u slučaju da se realizuje serija uslova koji treba da definišu dva kluba.

INTER

Keita Balde na pozajmici u Sampdoriji (© Reuters)Keita Balde na pozajmici u Sampdoriji (© Reuters)

Nerazuri pripremaju sto za veliku razmenu sa Kaljarijem u kojoj bi akteri trebalo da budu Najngolan i Agume, na jednoj strani, a Nandez na drugoj. Budući da je Inter, najverovatnije, ostao bez Eriksena, da su Vidal i Najngolan, praktično optisani, a Galjardini, Sensi i Vesino pod znakom pitanja, neophodno je razmišljati o pojačanjima na sredini terena. Nandez bi bio idealno rešenje, jer osim što bi omogućio definitivno parkiranje Najngolana u Kaljariju, on je vezista koji može da igra u više uloga uključujući i spoljnjeg veznog. Zajedno sa Nanjgolanom i Agumeom put Kaljarija bi mogao da uzme i Dalbert.

Menadžer Federiko Pastorelo nastavlja da nudi svog klijenta Baldea Keitu koji želi da se vrati u Inter zbog Simonea Inazgija s kojim je odigrao najbolju sezonu u svojoj karijeri. Pre pet godina, sa Simoneom na klupi Lacija, Keita je postigao 16 golova na 31 utakmici u Seriji A. Dolazak Keite je direktno vezan za odlazak jednog od napadača iz aktuelnog sastava Intera. Lukaku i Lautaro Martinez koji imaju ponude, čak i pozamašne, nisu na prodaju. Za Aleksisa Sančeza i Ivana Perišića se niko ne interesuje, jer su nihove plate previsoke za kvalitet i godine koje imaju. Sančez prima 6.500.000 evra, a Perišić 4.700.000.

MILAN

Olivije Žiru je novi igrač Milana, ali, po svoj prilici neće nositi dres sa brojem devet. Prokletstvo „Inzagi“ kako se već odomaćio naziv crveno-crne „devetke“ je već pogodilo seriju igrača, od Pata, Matrija i Toresa, preko Destra, Adrijana i Lapadule, do Silve, Iguaina, Pjonteka i Mandžukića. Francuz će po povratku krajem jula sa odmora u Milanelo odlučiti koji će broj uzeti za svoju avanturu u Italiji.

Milan je sinoć zatvorio sa Real Madridom pozajmicu Brahima Diaza. Zvanično saopštenje bi trebalo da stigne tokom vikenda u kome će stajati da Diaz dolazi na dvogodišnju pozajmicu koja će koštati Milan 3.500.000 evra, a pravo na otkup će iznositi 27.000.000 evra. Za Milan je bilo veoma važno da pozajmica bude na dve godine kako bi mogao da iskoristi predviđene poreske olakšice na platu Diaza.

NAPOLI

Slučaj Lorenco Insinje postaje sve trnovitiji kako dani prolaze. Kapiten Napolija je poslao poruku predsedniku Aureliju de Laurentisu da nema nameru da priča sa njim u četiri oka, odnosno da neće doći na sastanak sa njim bez svog menadžera.

Reprezentativac Italije nije najbolje svario komentare De Laurentisa na svoj račun i veruje da klub nema dovoljno jaku želju da ga zadrži. Upravo zbog toga je Insinje dao nalog agentu Vinčencu Piazakaneu da sluša ponude drugih klubova. Prema informacijama koje su procurele, Insinje ne samo da nema nameru da prihvati smanjenje plate na koje pretenduje De Laurentis, već ne želi da produži ugovor bez povećanja aktuelnih primanja na 5.500.000 evra po sezoni.

Insinje u čeličnom zagrljaju sa klubom igra na kartu isteka ugovora sledećeg leta i činjenice da bi u 31. godini bio slobodan igrač, u poziciji da potpiše bogat ugovor sa nekim od velikih italijanskih ili evropskih klubova.

Inače, predsednik De Laurentis je juče imao sastanak sa sportskim direktorom Kristijanom Đuntolijem. Strategija je jasna, prvo je neophodno prodati igrače koji su višak i jednog od top fudblera, Fabijana Ruiza ili Kulibalija, pa onda dovesti pojačanja koja je tražio Spaleti, pre svih Emersona Palmijerija.


tagovi

Balde KeitaKristijano RonaldoŽeljko PantelićBuongiorno ItaliaOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara