Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Srbija probudila Ronaldovu “životinjsku“ volju za osvetom

Vreme čitanja: 6min | pon. 29.03.21. | 12:50

Sergej prozvan “kraljem Srbije“

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Italije nad Bugarskom je glavna priča u italijanskim medijima zajedno sa pričama o golmanima, Đanluiđijem Bufonom koji želi da završi karijeru kao starter, a ne rezerva, te Samirom Handanovićem koji se vraća na Interov gol pošto je negativan na kovid-19. Međutim, nama je najinteresantnija priča o Kristijano Ronaldu koji ne može da preboli utakmicu sa Srbijom, toliko da Tutosport tvrdi da je CR7 dobio tako veliku motivaciju da želi da “sruši” sve protivnike do kraja sezone u dresu Portugala i Juventusa. Prostor u italijanskoj štampi dobijaju i Sergej Milinković Savić, prozvan “kraljem Srbije” kao i Dušan Vlahović i Nikola Milenković koji prolaze kroz oprečne periode u karijeri.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT


Italija na bisu”, ističe Gazeta u prvi plan da su Azuri istim rezultatom 2:0 pobedili i Bugarsku, posle Severne Irske, u kvalifikacijama za SP u Kataru. U podnaslovu se navodi da je jučerašnji trijumf bio prva pobeda Italije u Bugarskoj, a 24 utakmica Roberta Mančinija na klupi Azura bez poraza. Selektora Italije deli samo jedna utakmica od niza Marčela Lipija koji je nanizao 25 pobeda i remija.

Na unutrašnjim stranama se odaje priznanje strelcima pobedonosnih golova, Belotiju i Lokateliju, ali se i kritikuje igra nacionalne selekcije koja je bila nepovezana, bez ritma a tri boda su osigurana tek u finišu meča.

Gazeta posvećuje i čitavu stranu polemikama posle nepriznatog gola Kristijanu Ronaldu na meču Srbije i Portugala. “Ne može se više bez VAR-a. Greške sudija i nepriznati golovi se ne mogu više tolerisati”, piše Gazeta. U tekstu se navodi da je UEFA odustala od nametanja VAR-a jer tehnologija košta previše za pojedine fudbalske saveze i zbog obaveze uniformisanosti takmičenja nije mogla da dozvoli selektivnu upotrebu. Međutim, u članku se zaključuje da bi UEFA u septembru mogla da primora nacionalne selekcije da izaberu mesto odigravanja utakmica gde postoji stadion sa tehonologijim za upotrebu VAR-a.

(2,60) Pro Patrija (2,90) Juventus M23 (2,85)

Bufon sprema odlazak. Želi da bude starter, ali samo u velikom klubu u suprotnom će okačiti rukavice o klin”, izveštava Gazeta da golman Juventusa ne želi da greje klupu u poslednjoj sezoni igračke karijere. Italijanski čuvar mreže želi da obori rekord Marka Balote koji je nastupao u Seriji A do svoje 44 godine. Poslednja sezona 2007/2008 na golu Lacija. Bufon nije zadovoljan tretmanom koji ima u Juventusu jer smatra da bi trebalo da ima više prilika da brani gol Bjankonera. U tekstu se dodaje da će konačnu odluku Bufon doneti posle finala Kupa Italije protiv Atalante 23. maja.

U drugom tekstu se analizira ko bi mgao da bude naslednik Bufona. Pominju se imena Audera i Perina kao glavnih kandidata.

Handanović je ponovo negativan na Kovid-19. Golman Intera ne izostaje nikad”, piše Gazeta da je kapiten Intera jedini igrač u Italiji koji je odigrao sve mečeve od prvog do poslednjeg minuta u ovoj sezoni. Zahvaljujući odlaganju utakmice sa Sasuolom, Handanović će moći da nastavi svoju seriju mečeva bez pauze.

Zelena linija Milana”, predstavlja Gazeta listu želja mladih fudbalera Rosonera. U članku se podvlači da su u beležnici Paula Maldinija imena golmana Genka Marten Vandervordta, defanzivca Fortune iz Diseldorfa Džamila Šibera, veziste Borusije Dortmunda Vasak Valca i napdačanja Benfike Darvina Nunjeza.

CORRIERE DELLO SPORT

Italija ne izdaje”, navodi Korijere da za razliku od drugih velikih reprezentacija Starog kontinenta koje su se mučile prethodnih dana u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, Azuri ne igraju bogzna kako dobro, ali pobeđuju bez velike drame. U podnaslovu se dodaje da je Italija legitimisala pobedu stvorenim šansama u završnici meča i drugim golom Lokatelija. Kao i Gazeta i Korijere podvlači da Italija, do juče, nije nikada pobedila Bugarsku ne njenom terenu.

Mančini je srećan: Idemo dalje, čeka nas velika borba sa Švajcarskom”, citira se izjava selektora Roberta Mančinija koji je naglasio da će dvoboj sa Švajcarcima odlučivati ko će direktno da putuje u Persijski zaliv za godinu i po dana.

Roma prati Isaka koga je signalizirao algoritam”, piše Korijere da je rimski klub stigao do imena mladog napadača Real Sosijedata i Švedske koristeći moderne tehnologije.

Mhitarjan i Pedro, Roma ih hoće u pobedničkom formatu”, aludira list da su Jermenin i Španac osvojili Ligu Evrope sa Mančester Junajtedom i Čelsijem, ali da će morati da se vrate u formu s početka sezone kako bi bili korisni treneru Paulu Fonseki. U priči se navodi da Henrih Mhitarjan još nije potpisao produžetak ugovora sa Romom jer nije zadovoljan novcem koji mu je ponuđen.

Korijere piše i da je Roma prilično zabrinuta zbog Maraša Kumbule koji je povredio meniskus, tim pre što je Ibanjez već van stroja, Kristante je pod velikim znakom pitanja, a Smoling se tek oporavio od povrede i nema snage da igra tri vezane utakmice u sedam dana.

Bore dolazi gratis. Lacio – Gremio je već velika intriga”, prenosi Korijere pisanje argentinskih medija koji tvrde da će napadač River Plejta umesto u Gremiju završiti u Laciju.

U drugom tekstu o Nebeskoplavima, glavni akter je Sergej Milinković Savić: “Milinković je konačno kralj Srbije i želi da rezerviše mesto na Mundijalu”. U tekstu se navodi da je Milinković postao tačka oslonca selektora Dragana Stojkovića, kao i da je na poslednjih osam utakmica reprezentacije bio pet puta starter. Nastup protiv Portugala je ocenjen veoma pozitivno, dodaje se da je Sergej počeo da igra i za nacionalnu selekciju kao što to čini već godinama za Lacijo.

Vlahović i svi ti golovi za Fjorentinu”, piše rimski dnevnik da dvojica Srba iz Firence prolaze kroz oprečne periode u karijeri. Vlahović se nalazi u velikom usponu, dok je Milenković u veoma negativnoj fazi što se videlo i u dresu Srbije. Kao jedan od razloga pada koncentarcije Blekija Korijere navodi interesovanje velikih klubova iz Premijer lige, uključujući Mančester Junajted i Liverpul.

TUTTOSPORT

Galo ispevao pobedu”, stavlja Tutosport u prvi plan gol kapitena Torina koji je otvorio put Italiji za pobedu nad Bugarskom. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da je Beloti proslavio gol sa dva prsta u obliku slova V u čast svoje ćerke Vitorije koja se rodila u periodu kada je on bio pozitivan na Kovid i nije mogao fizički da prisustvuje tom važnom događaju.

Juve jaše na besu Ronalda ka preporodu”, tvrdi torinski dnenvik da je nepriznat gol Ronaldu protiv Srbije probudio životinjsku volju kod Ronalda da pokaže svima da je i dalje najbolji na svetu. “Pirlo računa na Ronaldovu super motivisanost u završnici sezone”, dodaje list.

Bufon u velikoj dilemi”, i Tutosport ima informacije da legendarni golman razmišlja da drugi put napusti Juve. “Srce mu kaže da ostane u Juveu, ali Điđi nosi još uvek fudbalsku, takmičarsku iskru i želi da završi karijeru kao starter, a ne kao rezerva. Sve zavisi kako će se završiti predstojeći razgovor u četiri oka sa Andreom Anjelijem. Jedno je sigurno, Bufon će nastaviti karijeru, barem još godinu dana”, piše torinski dnevnik.

Donarumo, ostani u Milanu”, posavetovao je Valter Zenga golmana Rosonera. Osim što je dao savet Điđu, Zenga je potrošio i lepe reči za Handanovića koji je po njemu i dalje garancija na golu Intera. Nekadašnji čuvar mreže Nerazura je izneo uverenje da je skudeto u rukama Intera, ali da će Antonio Konte i njegovi izabranici morati još malo da se oznoje da bi ga prišili. Zenga je stao u odbranu Andrea Pirla rekavši da je normalno da tim koji je osvojio devet uzastopnih skudeta ima sezonu u kojoj ne ide sve kako je zamišljeno i da je Pirlo neopravdano na udaru kritika.


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara