Nov stil suđenja u Seriji A? (©Reuters)
Nov stil suđenja u Seriji A? (©Reuters)

Buongiorno Italia: Sudije u Seriji A najavljuju – sudićemo kao u Premijer ligi! Juve bacio oko na Kesija

Vreme čitanja: 6min | pet. 12.08.22. | 12:57

Inter u najjačem sastavu, Milan pred punim tribinama…

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dok jednom ne smrkne, drugome ne svane. U današnjoj priči, dan pred početak šampionata u Španiji i Italiji, Barseloni se smrkava, a Juventusu bi moglo da svane. Pregovori oko transfera Memfisa Depaja su se nasukali pošto Holanđanin daje prednost ekipama u Premijer ligi u odnosu na Staru damu, ali bi zato mogla da se otvore vrata za potpuno neočekivani obrt, to jest da se Frank Kesi vrati u Italiju, i to u Juventus.

Izabrane vesti

Zbog poznatih razloga vezanih za dozvoljeni plafon plata u Ligi, Barselona ne može da upiše nove fudbalere, među kojima i Kesija, za sledeći šampionat. Juventus je prepoznao odmah priliku i zauzeo je poziciju da reaguje u slučaju da reprezentativac Obale Slonovače otpadne.

Kesi je došao u Barselonu bez evra obeštećenja i zato je među prvima na listi koji bi mogli da napuste katalonsku pretonicu posle samo par nedelja provedenih u Španiji. Naravno, pod uslovom da Katalonci ne pronađu rešenje.

Dolazak Kesija bi bio dar sa neba za Juventus imajući u vidu oskudicu kvaliteta na sredini terena Bjankonera. Pogotovo posle zastoja u pregovorima sa Mančester Junajtedom oko prodaje Adrijena Rabioa, posao koji je trebalo da omogući Staroj dami da dovede Leandra Paredesa iz PSŽ-a.

U Kontinasi su prilično iritirani jer su sa Junajtedom postigli dogovor oko kupoprodaje francuskog reprezentativca za sumu od 17.000.000 evra koja je, više-manje, potrebna da bi PSŽ oslobodio Paredesa.

Juve i dalje traži drugog napadača koji bi mogao da bude alternativa Dušanu Vlahoviću, ali i kadar da igra zajedno sa njim po potrebi u špicu napada Bjankonera. Sportski direktor Federiko Kerubini je odbio bez mnogo razmišljanja mogućnost da uzme Maura Ikardija na pozajmicu iz PSŽ-a. Dve moguće solucije su Antoni Marsijal i Arkadijuš Milik.

Negativna vest za Juve je stigla i iz Valensije. Rino Gatuzo je priznao da mu se Artur sviđa i da bi želeo da ga ima na raspolaganju, ali da klub ne može finansijski da odgovori na potrebe Brazilca.

SAN SIRO RASPRODAT ZA PREMIJERU PROTIV UDINEZEA

San Siro (©Reuters)San Siro (©Reuters)

Dupke pun San Siro će pozdraviti prvo izdanje Milana u ovoj sezoni sa skudetom na grudima. Prema najavama, Stefano Pioli će početi meč sa starim snagama.

Sva nova pojačanja, od Adlija i Pobege do De Ketelarea će početi meč na klupi i pored toga što u timu neće biti Tonalija  a Žiru će iz razloga predostrožnosti početi meč na klupi. Origi će biti na tribinama pošto se Belgijanac nije oporavio od povrede. Umesto mladog Italijana će igrati Rade Krunić, a na mestu francuskog veterana ćemo videti Antu Rebića.

U centru pažnje će biti Rafael Leao koji je proglašen za MVP-a prethodnog prvenstva i Šarl De Ketelare koji će, prema najavama, ući u igru u drugom poluvremenu. Na stadionu će dojučarašnji igrač Briža imati i specijalnu podršku, jer osim verenice koja je doputovala s njim, u Milano stiže i mama, a videli smo da u poslednje vreme mame u fudbalu igraju sve važniju ulogu.

INZAGI ODAHNUO: DE FRAJ I BROZOVIĆ U TIMU PROTIV LEĆEA

Trener Intera Simone Inzagi će imati najjači sastav na raspolaganju za premijeru u novoj sezoni u Lećeu. Brozović i De Fraj su odradili jučarašnje treninge sa ostatkom tima, tako da će obojica biti starteri i pored toga što je Hrvat imao probleme sa listom, a Holanđanin sa bolom u stopalu. Očekuje se i da Gosens bude u postavi koja će početi meč i pored toga što je Dimarko bio uverljiviji tokom pripremnog perioda. Na golu će, prema najavi samog Inzagija, biti Handanović.

No news, good news“, važi za Inter kada je u pitanju prelazni rok. Iz Pariza nisu stigle nove ponude za Milana Škrinjara, a iz Premijer lige za Denzela Damfrisa. Jedina novina je Čelsijeva nova ponuda za Čezara Kazadeija. Engleski klub je podigao svoju ponudu na deset miliona za Interovog tinejdžera dok je generalni direktor Bepe Marota otvorio pregovore sa Sasuolom o transferu Kazadeija u Dionizijev tim.

Izgleda da Inter ne želi da napravi grešku kao sa Zaniolom i preferira da uzme manje novca od prodaje Kazadeija (to jest da ga da Sasuolu) uz garanciju kontra-otkupa nego da ga proda za veći novac (Čelsiju) bez mogućnosti da ga vrati u svoje redove pod povoljnim uslovima.

DIBALA ŽELI ODMAH NA KVOTU 100

Paulo Dibala (©Reuters)Paulo Dibala (©Reuters)

Paulo Dibala ima nameru da njegov debitantski nastup u dresu Rome uđe u istoriju kao meč na kojem je stigao do magične granice od 100 golova u Seriji A. Argentinac se nalazi na kvoti od 98 golova i u Salernu bi sa dva pogotka mogao da proslavi značjano dostignuće.

Dibala će biti i posebno motivisan igrač Rome jer je među fudbalerima koji se nalaze na širem spisku selektora za Mundijal u Kataru i moraju da se dobro potrude da bi stigli na spisak putnika u Persijski zaliv.

Protiv Salernitane ćemo videti Romu sa „četiri tenora“ budući da Vajnaldum još nije spreman da počne meč od prvog minuta dok je Žalevski ispred Spinacole kada je u pitanju pozicija četvrtog levog u veznom redu.

Osim Dibale, u timu Rome će u Seriji A debitovati i Nemanja Matić koji je dobio veoma lep kompliment od Fabija Kapela. Don Fabio ga je promovisao kao najvažnije pojačanje Rome u ovom prelaznom roku i to u društvu Dibale i Vajnalduma. Po Kapelu, Matić je fudbaler koji je bio neophodan Murinju za „geometriju“ igre i čvrstinu u veznoj liniji kao pretposlednje linije odbrane.

Roma i dalje pokušava da proda Šomurodva kako bi obezbedila prostor za Adreu Belotija. Rimljani će morati da požure sa tom opercijom jer prelazni rok ističe, a na horizontu Belotija se pojavila Nica. Osim Belotija, Murinjo želi da završi kampanju pojačanja sa dovođenjem još jednog igrača Mančester Junajteda,Viktora Lindelefa. Šveđanin bi došao u Romu kao Kris Smoling, pozajmica sa pravom otkupa.

LOTITO POTVRDIO: SERGEJ I LUIS ALBERTO OSTAJU

Predsednik Lacija Klaudio Lotito je skinuo, kako se to u žargonu kaže, sa transfer liste Sergeja Milnkovića-Savića i Luisa Alberta. Gazda Nebeskoplavih je rekao da da ponuda Junajteda od 50.000.00 evra za Milinkovića nije dovoljna, baš kao što je bila previše niska i ona koju je Sevilja dostavila za Luisa Alberta. Tako će Srbin i Španac ostati još jednu godinu u Formelu.

Bez sumnje se može reći da Sarija izuzetno raduje ostanak Milinkovića kao što se može kazati da ga ostanak Luisa Alberta nimalo ne oduševljava. Protiv Bolonje na Olimpiku Luis Alberto će biti na klupi, a šansu će dobiti Toma Bašić.

Lotito je rekao i da je ispunio sve želje koje mu je Sari dostavio na cedulji kada su potpisivali produžetak ugovora. Na tom spisku nisu bili ni Ilić ni Emerson Palmijeri, mada nije tajna da toskanski stručnjak pokušava da dobije obojicu ili barem jednog.

Predsednik Lacija je sada postavio kao prioritet prodaju igrača na koje Sari ne računa, pre svih se tu misli na Frančeska Ačerbija koji ima, za parametre Lacija, izuzetno visoku platu (preko dva i po miliona evra). Tu su Akpa Akpro, Raul Moro, Kijin i Fares.

DOVERI: SUDIĆEMO KAO ENGLEZI

Sudija Danijele Doveri je u intervjuu za Korijere delo Sport objasnio da će italijanski arbitri u sledećem prvenstvu suditi na „engleski način“, u smislu da će se truditi da sviraju što manje faulova kako bi igra bila što fluidnija, brža i sa manje prekida.

Doveri je takođe najavio i da će VAR biti upotrebljivan samo kako je načelno bilo predviđeno po nejgovom uvođenju: kada se radi o nedvosmislenim i jasnim greškama arbitara na terenu.

Takođe je potvrđeno da će od ove sezone i žene početi da sude utakmice Serije A. Marija Sole će biti prva žena arbitar koja će deliti pravdu kao glavni sudija na mečevima Serije A.


tagovi

Paulo DibalaBuongiorno ItaliaFrank Kesi

Obaveštavaj me

Roma
Juventus
Inter
Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara