Osimen, Vlahović, Leao i Dežeko (©Reuters)
Osimen, Vlahović, Leao i Dežeko (©Reuters)

Buongiorno Italia: U nedelju iz trke za skudeto ispada jedan, dva ili čak tri tima

Vreme čitanja: 6min | uto. 29.03.22. | 13:08

Fabio Kapelo o šampionskoj trci u Seriji A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Fabio Kapelo smatra da je Juventus u trci za skudeto, ali da ćemo u nedelju izgubiti barem jednog, a možda i tri konkurenta za šampionsku titulu, naravno pod uslovom da Milan u ponedeljak veče pobedi Bolonju. Kapelo je mišljenja da remi ne služi ni Juventusu ni Interu i da Maks Alegri i Simone Inzagi moraju da igraju na pobedu jer ih samo ona održava u borbi za naslov prvaka. Takođe, Napoli nema pravo na kiks protiv Atalante u Bergamu. Razlika je u tome što Azuri ne bi bili skroz isključeni iz trke ako bi odigrali nerešeno sa Boginjom.

Izabrane vesti

Interesantno je da Kapelo i dalje ne smatra da je Milan favorit za osvajanje skudeta mada priznaje da bi sledećeg utorka ujutro sve moglo da izgleda drugačije. Don Fabio zapaža da Rosoneri igraju najrasterećenije, ali i da imaju sve mane i prednosti izuzetno mladog tima. To se najbolje vidi u disproporciji rezultata sa timovima iz visokog društva i onima koji se nalaze u donjem delu tabele.

Maks Alegri se, po Kapelu, nalazi u najboljoj situaciji. Niko od njega ne očekuje da osvoji skudeto a prilično se dobro učvrstio na četvrtom mestu koje garantuje ulazak u Ligu šampiona. Dakle, Alegri može samo da zaradi u završnici prvenstva.

Trofejni stručnjak ne vidi baš sve tako crno oko Intera. Njegov je stav da je kriza Inzagijevog tima više rezultatska, a manje se odnosi na igru. U tom kontekstu bi meč sa Juventusom i eventualna pobeda imali okrepljujući efekat na čitav ambijent u Apijano Đentileu.

Kapelo je izabrao i četvoricu ključnih igrača za svakog od kandidata za skudeto. Osimen i Vlahović su u svakoj situaciji i na svakom meču presudni za Napoli i Juve, dok je Leao odlučujući faktor samo kada ima dan ili veče, a Džeko može da da bude prelomni faktor kada padne ritam i kada se igra sa slabijim intenzitetom.

DERBI ITALIJE POSLEDNJA ŠANSA ZA INTER

Simone Inzagi kaže istinu da su čelnici Intera od njega tražili prošlog leta, kada je potpisao ugovor, da Nerazuri budu među četiri prvoplasirana tima i da se probije do osmine finala Lige šampiona. Međutim, istina je i da su uprava Intera, svi u klubu i okruženju videli Nerazure sa drugom zvezdicom iznad grba.

Protiv Juventusa Inzagi nema više pravo na grešku. Eventualni poraz bi otvorio vrata za sve moguće scenarije i doveo bi u pitanje njegov ostanak na kormilu milanskog kluba u sledećoj sezoni, čak i da obezbedi plasman u Ligu šampiona.

Iz Apijano Đentilea su stigle potvrde da će Brozović i De Fraj biti na raspolaganju za Derbi Italije dok se najavljuje da ćemo u napadu videti ponovo tandem Lautaro Martinez - Džeko i pored očajnog učinka napadačkog tandema u 2022. godini.

Navijači Intera mogu da se teše sa činjenicom da je stigla još jedna indikacija da je Đanluka Skamaka čvrsto rešio da obuče crno-plavi dres i da ništa ne može da promeni njegovu odluku. Sa Skamakom bi trebalo da stigne i Fratezi. Osim novca, Inter ima i dva igrača koji interesuju Sasuolo i mogli bi da budu deo posla: jedan je Pinamonti, a drugi je Sensi, prvi je na pozajmici u Empoliju, a drugi u Sampdoriji.

Poznato je da je ego Maksa Alegrija veoma osetljiv i šef stručnog štaba Juvea ne može da svari činjenicu da riskira da završi sezonu bez ijedne pobede protiv najboljih timova Serije A. Bjankoneri su u prethodnih sedam mečava sa Interom, Milanom, Napolijem i Atalantom ostvarili pet remija i dva poraza.

Poslednji poraz u Seriji A Juve je doživeo u novembru, baš u Torinu i to od crno-plavih, ali onih iz Bergama. Od tada Alegrijevi momci su vezali 16 utakmica bez poraza.

Informacije iz Kontinase kažu da će Juve ići na takozvanu igru jedan na jedan i da bi ključni igrač Bjankonera, pored Dušana Vlahovića, trebalo da bude Huan Kvadrado. Na sredini terena ćemo ponovo videti Manuela Lokatelija koji se oporavio od Kovida-19 tim pre što će se Artur i Danilo vratiti neposredno pred meč sa Juventusom iz Brazila.

Paulo Dibala je enigma. Svi se pitaju kakva će biti reakcije Argentinca posle poteza Juventusa da prekine pregovore o produžetku njegovog ugovora. Dibalin nastup protiv Intera je pod znakom pitanja. Fudbalska istorije Hoje kaže da on retko kada menja utakmice ulaskom s klupe, odnosno da je tip igrača koji najbolje od sebe daje kada je na terenu od prvog sudijskog zvižduka.

Navijači Juventusa su uz Dibalu, na transparentima u Kontinasi i porukama na društvenim mrežama kipi velika privrženost prema Argentincu. Alegri bi mogao da iskoristi upravo to osećanje crno-bele “tifozerije” da motiviše dodatno Dibalu i da ga pretvori u svoje dodatno oružje u finišu sezone, počev od duela sa Interom.

I kad već pomenusmo navijače, u Torinu neće biti najvatrenijih tifoza Intera. Njihovo najavljeno odsustvo se objašnjava cenom ulaznica (55 evra), a još više obavezom da se registruju na sajtu Juventusa da bi mogli da kupe kartu za meč. Podsetimo, i militantna grupa navijača Fjorentine takođe nije bila u Torinu jer su smatrali ponižavajućim obavezu da se registriju na sajtu Bjankonera.

MENJAN DONEO TREĆINU BODOVA MILANU

Brojevi nisu mišljenje, a oni nedvosmisleno pokazuju da je Majk Menjan svojim odbranama i asistencijama dirketno doneo Rosonerima 20 od osvojenih 66 bodova u prvenstvu. Francuski čuvar mreže ne samo da je uspešno zapušio rupu koja je nastala odlaskom Điđa Donarume već je značajno doprineo da Milan napravi kvalitativan skok u ovoj sezoni

Među najbolje poteze dvojca Maladini-Masara u poslednje tri godine ulazi angažovanje bivšeg golmana Lila. Menjan je uneo sigurnost u odbrambenu liniju Milana, zavhaljujući delikatnim stopalima Menjan igra i kao peti defanzivac, a čak je upisao i jednu asistenciju u ovom šampionatu.

Pedantni statističari su izračunali da je Menjan sa volšebnim paradama u završnicama mečeva sa Sampdorijom, Atalantom, Đenovom, Empolijem, Romom, Interom i Kaljarijem direktno obezbedio Milanu bogatstvo od 20 bodova. Nijedan igrač u redovima Rosonera nije tako prelomno uticao na ishode mečava kao Francuz. Na sve to treba dodati i asistenciju za gol Refaela Leaa na meču sa Sampdorijom na San Siru.

Sebastijano Rosi, golman legendardnog Milana iz poslednje decenije prošlog veka, je krunisao Menjana kao najboljeg golmana u Seriji A sa otvorenim putem da postane i najbolji čuvar mreže na planeti. Rosi je na elegantna način, ne želeći da unizi Donarumu, stavio do znanja da su Rosoneri profitirali od odlaska Donarume i na dolasku Menjana.

LAZOVIĆ I VANJA MILINKOVIĆ SE VRAĆAJU MEĐU STARTERE

Darko Lazović je na najboljem putu da se oporavi od mišićne povrede zarađene na meču sa Fjorentinom zbog koje je morao da preskoči utakmice sa Napolijem i Empolijem.

Povratak Lazovića koincidira sa susretom sa njegovim bivšim timom Đenovom na Bentegodiju previđen za sledeći ponedeljak. Lazović je prvi stranac u istoriji Verone koji je odigrao 100 zvaničnih mečeva u žuto-plavom dresu, tačnije 97 u Seriji A i još tri u Kupu Italije i sledeći cilj je da zaokruži stotku i u nastupima u prvoligaškom društvu.

Lazović je u prethodne nepune tri sezone u dresu Verone postigao osam golova i podelio 18 asistencija dok je na 110 mečeva tokom četvorogodišnjeg nošenja grba Grifonea uknjižio pet golova i 11 asistencija. Brojevi nedvosmisleno pokazuju da se Čačanin mnogo bolje snašao u gradu Romea i Julije nego u luci Kristofora Kolumba. U dobroj meri Lazović duguje svoju drugu fudbalsku mladost Ivanu Juriću i Igoru Tudoru koji su mu dali bezerezervno poverenje. Darko je u Veroni više od startera i stuba tima i zato se sa nestrpljenjem čeka njegov povratak među startere.

Ovog vikenda bi trebalo da se vrati među prvotimce i Vanja Milinković Savić. Povreda čuvara mreže Torina je pala u isto vreme kada je Ivan Jurić, posle serije loših predstava srpskog čuvara mreže, meditirao da ga malo “odmori”.

Tutosport piše da Vanjinom povratku među startere Torina najviše kumuje selektor Srbije Dragan Stojković Piksi koji mu je pružio poverenje protiv Mađarske u prijeteljskoj utakmici. Nastup mlađeg Milinkovića nije prošao nezapoaženo na Filedelfiji i Jurić je sve više sklon ideji da vrati Vanju između stativa Torina na meču sa Salernitanom.



tagovi

Serija AFabio Kapeloac milanInterJuventusNapoli

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara