Vlahović posle gola Laciju (© Reuters)
Vlahović posle gola Laciju (© Reuters)

Buongiorno Italia: Vlahović bolji od Ronalda i Iguaina! Mile na golu Rome

Vreme čitanja: 6min | čet. 21.09.23. | 12:45

Kakav pad Rafaela Leaa, sve je bliži Baloteliju, a sve dalje od Embapea

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Inter je u San Sebastijanu bio neprepoznatljiv. Kao da su prošle četiri godine, a ne četiri dana, od trijumfa na gradskom derbiju na San Siru. Simone Inzagi je delimično bio primoran da napravi izmene u tim, a u dobroj meri je pokušao da eksperimentiše više nego što je trebalo.

Izabrane vesti

Utakmica protiv Real Sosijedada je pokazala da Marko Arnautović nije u formi da igra od početka, Aslani nije još spreman za mečeve na visokom nivou. Pavaru je potrebno vreme da se uskladi sa novim klupskim drugovima. Takođe, ispostavilo se da je Čalhanoglu, odlaskom Brozovića, jedini igrač u sastavu Nerazura koji nema adekvatnu zamenu. To znači da bi Inzagi morao da pronađe alternativno rešenje za formacijsku postavku ili druge zamene za Turčina. Aslani je još uvek zelen.

Dobra strana remija Intera je ta da je vicešampion Evrope pokazao da je veliki klub, jer samo najveći mogu sebi da priušte lukuz da im većina najvažnijih igrača zakažu, a da izbegnu poraz. Bastoni, Barela, Damfris, Mhitarijan, plus Arnautović i Aslani bili su ispod nivoa, blede senke igrača od pre par dana, pa opet milnaski klub ne samo da je izbegao poraz nego je imao i šansu da odnese sva tri boda sa Anoete.

Sudbina se poigrala da iste večeri Onana, na kome je Inter zaradio 60.000.000 evra, primi četiri gola protiv Bajerna uz jedan veliki kiks, a da Zomer, uz Lautara Martinesa, bude najzaslužniji što je italijanski klub izvukao živu glavu u Baskiji.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

Pozitivna nota za Inter je i partija Aleksisa Sančeza. Čileanac je u hibridnoj ulozi ofanzivnog pleja umesto indisponiranog Mhitarjana značajno doprineo da se težište igre sa Interove polovine premesti na Realovu.

Inzagi je pogrešio formaciju i taktiku protiv Sosijedada, ali zaslžuje i pohvalu da je u drugom polovremenu prekrojio Inter i pošlo mu je za rukom da utakmicu u kojoj je rizikovao da primi nekoliko golova transformiše u zlata vredan remi. Inzagi ne bi trebalo da dozvoli da njegov tim bude tako dezorjentisan a da vezni red i odbrana puštaju vodu na sve strane. Neće na drugoj strani uvek biti Sosijedad.

NAPOLI I TOKSIČNI UTICAJ GAZDE DE LAURENTISA

Pobeda Napolija nad Bragom (2:1) ne može da sakrije probleme sa kojima se suočava šampion Italije. Predsednik Aurelio De Laurentis previše destabilizuje tim izjavama, telefonskim pozivima i konkretnim potezima kao što je izostanak sa meča sa Bragom i pored toga što je njegovo prisustvo bilo najavljeno. Lučano Speleti je u prošloj sezoni uspeo da kreira neku vrstu mikrosveta ili mikrokosmosa u Kastel Volturnu iz koga je bio izbačen i predsednik ADL što je značajno doprinelo koheziji i zajedništvu tima što se primećivalo tokom celog šampionata. Danas to nije slučaj i posledice se vide.

Drugi problem je odbrana Napolija. Natan nije igrač koji može da zameni Kima. Staro je pravilo da nije važno koga si prodao nego koga si doveo u prelaznom roku, niko nije žalio za Kulibalijem, jer ga je Kim odlično zamenio. Kada tome dodamo da je Huan Žesus igrač skromnih kvaliteta, da je Ostigard i dalje znak pitanja a da je Rahmani igrač koji ne može da bude dominantni defanzivac u paru centralnih bekova, postaje jasno gde je Ahilova peta Azura.

Sledeća enigma je Hviča Kvarchelija. Gruzin nije postigao gol od marta. U međuvremenu se nateže sa klubom oko produžetka ugovora i povećanja plata i „ratuje“ sa trenerom Rudijem Garsijom. Kada dodamo povrede i kašnjenje sa ulaskom u formu postaje jasno zašto mu se ponavljaju partije kao protiv Đenove i protiv Brage.

Zatim, kada se pogodi i da Viktor Osimen nema veče (promašio nekoliko zicera), pobeda u Portugalu postane još značajnija.

RAFA LEAO IZMEĐU BALOTELIJA I EMBAPEA

Najbolji i naskuplji igrač Milana (visina plate parametar) je proizveo veliku polemiku u italijanskoj javnosti posle trapavog pokušaja da petom postigne gol Njukaslu. Leao je nesumnjivo igrač sa najećim talentom u Milanu, ali godine prolaze, a Portugalac ne pravi kvalitativne skokove koji bi ga uvrstili u red najvećih fudbalera današnice.

Leao nije više toliko mlad da bi mogao da čeka. Pre godinu i po dana kada je Milan osvojio skudeto zahvaljujući golovima 24-ogodišnjaka verovalo se da smo dobili top igrača, portugalskog Embapea. Posledenjih 18 meseci su usmerili Leaa više ka Balotelijevoj fudbalskoj priči nago Embapeovoj. Zato je Gazeta i izašla sa provokativnim pitanjem: Leao, jesi li Balo ili Embape?

Leove greške i lošije partije su još više isplivale na površinu, jer Olivije Žiru oseća teret godina a Okafor i Jović nisu još uvek opravdali poverenje. Francuz je na startu sezone već postigao četiri gola i dve asistencije dok su Okafor i Jović igrali veoma malo i još manje pokazali. Potrebno je da se probude što pre jer su već počeli da se plasiraju tekstovi sa porukom da je Milan napravio veliku grešku što nije doveo “pravog” centarfora.

Dobra vest za Rosonere je što Menjan nije teže povređen. Povreda zadnje lože je blage prirode i francuski čuvar mreže bi za deset dana mogao da bude spreman, odnosno trebalo bi da bude na golu protiv Lacija. Umesto Menjana na sledeća dva meča mrežu Rosonera će braniti Sportijelo.

MILE NA GOLU ROME

Mile Svilar (© Reuters)Mile Svilar (© Reuters)

Mile Svilar će čuvati mrežu Rome protiv Šerifa iz Tiraspolja. Iz Trigorije stižu vesti da sprski golman na treninzima narpeduje koracima od sedam milja i da će u ovoj sezoni imati mnogo više prilika da stane između stativa na zvaničnim mečevima nego u prethodnoj.

Rui Patrisio u februaru puni 36 godina i kada je Murinjo prošlog leta doveo Svilara ideja je bila da se 24-ogodišnjak pripremi za Seriju A i veliku evropsku scenu. Posle loših partija Ruija Patrisija na startu sezonu deo rimske čaršije je tražio da Roma dovede pouzdanog čuvara mreže koji bi bio instant alternativa za Portugalca, ali su Đalorosi bili jasni od početka: Rui Patrisio je starter, a Svilar je alternativa u ovoj sezoni.

Inače Roma će igrati u prilično kombinovanom sastavu budući da su u Rimu ostali Pelegrini, Smoling, Kristensen, a na klupi će biti Dibala i možda Lukaku, mada je Belgijanac bliži soluciji da bude u početnih 11 nego među rezervama.

VLAHOVIĆ BOLJI OD RONALDA I IGUAINA

Dušan Vlahović je počeo bolje ovu sezonu nego dva njegova prethodnika u dresu Juventusa. Ronaldo i Iguain nisu nikada postigli četiri gola na prva četiri meča u prvenstvu kao Dušan. Učinak sprskog fudbalera bi bio još bolji da mu nije poništen gol zbog milimetarskog ofsajda.

Prvih mesec dana prenstva su pokazali da su u pravu bili oni koji su govorili da su ostanci Dušana Vlahovića i Federika Kjeze najveća pojačanja za Staru damu i da je bila srećne ruke kad se nije realizovala razmena sa Čelsijem koja je predviđala odlazak Dušana u London, a dolazak Lukakua u Torino.

Srpski fudbaler je ovih dana trenirao posebno sledeći poseban program kako bi se izbegle povrede i problemi iz prethodne sezone. Takođe, Dušan želi da poboljša svoj skor i postane najefikasniji igrač posle Dibale u prvih pet mečeva šampiona sa pet ili više golova.

LIGA EVROPE – 1. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

21.00: (1,12) Vest Hem (10,0) TSC (16,0)

21.00: (2,70) Olimpijakos (3,30) Frajburg (2,85)

GRUPA B

21.00: (2,55) Ajaks (3,50) Marselj (2,85)

21.00: (1,20) Brajton (6,75) AEK (14,0)

GRUPA C

21.00: (2,60) Rendžers (3,40) Betis (2,85)

21.00: (1,50) Sparta Prag (4,30) Aris Limasol (6,50)

GRUPA D

21.00: (1,30) Atalanta (5,50) Rakov (10,0)

21.00: (4,10) Šturm (3,60) Sporting Lisabon (2,00)

GRUPA E

18.45: (9,00) LASK (5,80) Liverpul (1,30)

18.45: (2,00) Union Sen Žiloaz (3,60) Tuluz (4,10)

GRUPA F

18.45: (1,50) Ren (4,40) Makabi Haifa (7,50)

18.45: (3,05) Panatinaikos (3,45) Viljareal (2,45)

GRUPA G

18.45: (3,90) Servet (3,50) Slavija Prag (2,05)

18.45: (7,50) Šerif (4,10) Roma (1,48)

GRUPA H

18.45: (1,13) Bajer Leverkuzen (9,00) Heken (17,0)

18.45: (2,45) Karabag (3,45) Molde (3,05)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Aurelio De LaurentisDušan VlahovićMile SvilarSimone InzagiRafael LeaoBuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Roma
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara