undefined
undefined

Sumanuto: Frapantna razlika u cenama ulaznica za Bajern - Real u Minhenu i Madridu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 18:25

Na madridski spektakl moći će samo odabrani

Za šest dana u Minhenu se igra prva utakmica polufinala Lige šampiona između Bajerna i Real Madrida. U pitanju je pravi pravcati evropski klasik, jedan od najvećih okršaja u svetu fudbala, pa se mediji ovih dana očekivano bave cenama ulaznica za spektakl u najavi.

Tom prilikom došlo se do zaista frapantnih podataka. Radi se, naravno, o razlici u ceni karata.

Izabrane vesti

Real se oglasio početkom nedelje na svom sajtu i društvenim mrežama, objavivši da najjeftinija mesta koštaju čak 125 evra! Sledeća, viša kategorija, staje 170 evra, a pogled sa onih najbolji navijačkih pozicija - dakle, ne radi se o ložama - košta 445 evropskih novčanica.

"Neverovatno ali istinito", konstatuju uglavnom nemački mediji. "Pritom, ovde se ne radi o VIP ulaznicama, jer one koštaju najmanje 900 evra".

Imaju Madriđani određene popuste za svoje dugogodišnje članove, međutim i sa tim ozbiljnim popustom od 30 odsto, cena najjeftinije ulaznice košta 88 evra.

Bajern će na Santijago Bernabeuu bodriti 3.000 navijača i njih Real nije imao mogućnost da 'opljačka', jer je UEFA odredila da maksimalna cena za goste može da bude 70 evra.

Zanimljivo, znajući za ovaj podatak, u Minhenu su za Realove navijače ipak odredili manju cenu - 50 evra.

Sve u svemu, gledanje prvog okršaja na Alijanc areni biće značajno pristupačnije. Ulaz na onu tradicionalnu tribinu, na kojoj se stoji, košta svega 19 evra?! E sad, poseban je problem što je do nje praktično nemoguće doći...

Najjeftinije ulaznice za sedenje staju 70 evra, što je maltene duplo jeftinije nego na Santijago Bernabeuu.

Jedni će posle svega tvrditi kako je ovo vid poštovanja navijača, na šta u Nemačkoj posebno obraćaju pažnju i o čemu istinski vode računa. S druge strane, biće sigurno i onih što će podržati odluku Reala da 'zapapri' cene, jer od skora Bernabeu je najmoderniji stadion na svetu, a prirede mu u goste dolazi jedan od najvećih klubova sveta.

Jedno je sigurno - za (recimo) četvoročlanu porodicu, preozbiljan izdatak.


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Bajern
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara