(©MN Press)
(©MN Press)

Bura u FSS: Tončev tražio smenu Šurbatovića, Izvršni odbor odbio

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 16:03

Usvojen Stojanovićev izveštaj sa Mundijala

Očekivalo se da se malo lome koplja, da se čuje neka reč kritike u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije oko izveštaja sportskog sektora i rezultata reprezentacije na Mundijalu, a u prvi plan je izbio – Novica Tončev.

Iako nije ni dobio poziv za sednicu, Tončev je ušao u Kuću fudbala u Staroj Pazovi i omogućeno mu je da učestvuje u diskusiji i glasanju, a on je od starta najavio da će biti protiv svih predloženih zaključaka sa dnevnog reda.

Izabrane vesti

Štaviše, sednica je krenula tako što je Tončev zatražio da se na dnevni red doda tačka glasanje o poverenju generalnom sekretaru FSS-a Jovanu Šurbatoviću, međutim, taj predlog nije prošao. Glasanja nije bilo.

Imao je primedbe nekadašnji potpredsednik FSS-a i na izveštaje o finansijskim sredstvima potrošenim na pripreme za Mundijal, tražio je da se dostavi ko je sve putovao u Katar o trošku Saveza i koliko je sve to koštalo. Pored toga, želeo je da čuje informaciju i da li su tačna pisanja medija da je Piksi Stojković za plasman na Mundijal dobio premiju od 1.500.000 evra, dok su Jovan Šurbatović, Nenad Bjeković i Stevan Stojanović dobili po 350.000 evra.

Izvršni odbor doneo je i odluka o raspodeli UEFA sredstava solidarnosti u iznosu od 2.506.000 evra po kojoj će 14 klubova Mozzart Bet Superlige dobiti po 179.000 evra. Takođe, doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstva solidarnosti za sedam klubova Superlige za žene u iznosu 74.564 evra, odnosno 10.652 evra po klubu.

Jedna od tačaka dnevnog reda bio je i izveštaj direktora reprezentacije Stevana Stojanovića oko učinka Orlova u 2022. godini. Očekivalo se da taj deo posla uradi selektor Dragan Stojković, koji danas nije bio u Pazovi, ali je poručio da će doći na naredno zasedanje Odbora i tada će izneti detaljniju analitu svega što se dešavalo u Kataru.

Stojanovićev izveštaj je usvojen, uz jedan glas protiv – Novice Tončeva. A, usvojen je i predlog da Zlatne lopte dobiju Dragan Stojković za najboljeg trenera u 2022. godini, Aleksandar Mitrović za najboljeg fudbalera i Jovana Damnjanović za najbolju fudbalerku.

Dragan Stojković je predvoditi i reprezentaciju Srbije na utakmici u Los Anđelesu protiv tima SAD, s tim što će sastav Orlova činiti uglavnom fudbaleri iz Mozzart Bet Superlige.

Pitanje izborne Skupštine, odnosno izbora novog predsednika Saveza. nije bilo na dnevnom redu danas, a teško da će srpska Kuća fudbala dobiti novog lidera pre kraja januara ili čak prve polovine februara.



tagovi

Fudbalski savez SrbijeJovan Šurbatovićnovica tončev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara