Jilmaz (©Reuters)
Jilmaz (©Reuters)

Burak Jilmaz promašio penal i odmah otišao u penziju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 10:23

Turčin se oprostio od reprezentacije

Mogao je da bude danas junak nacije. Umesto toga, postao je ekspresni – penzioner.

Burak Jilmaz je čovek o kojem se danas priča širom Turske. Reprezentacija je bila nadomak senzacije, od 0:2 je došla do penala za izjednačenje u finišu meča u Lisabonu. Do šanse da Portugalcima izvuče tepih ispod nogu, pa da je možda i dotuče posle toga i izbori finale baraža.

Izabrane vesti

Ali, Burak Jilmaz, iskusni napadač Lila, poslao je sa bele tačke loptu na tribine. Turskoj je ugasio šansu da se nađe na Mundijalu u Kataru, a sebe je automatski posle meča penzionisao, kada je reprezentacija u pitanju.

“Kada smo izborili penal, rekao sam sebi da je to siguran gol. Počeo sam da razmišljam o onom što dolazi posle penala. Nisam ni pomislio da bih mogao da promašim i potpuno sam razočaran posle svega. Žao mi je. Sanjaću svake noći u ostatku svog života kako dajem ovaj penal”, jedva je nalazio reči Jilmaz posle utakmice.

I posle toga je saopštio da više neće oblačiti dres najdražih boja.

Nisam želeo da se oprostim posle ove utakmice, ali mislim da nije pošteno da sada nastavim. Hvala svim mojim trenerima. Odluka da se povučem nije emocionalna, nego logična. Ako se dese neke nepreviđene, ekstremne okolnosti, biću tu da pomognem, ako budem potreban”.

Pozvao je Jilmaz da je sada pravi trenutak za podmlađivanje reprezentacije Turske.

“Našoj zemlji je potrebno da zastavu predamo u ruke mlađe generacije, za stvaranje nove strukture. To je ispravna stvar. Mislim da će naši mladi zemljaci uraditi sve što je potrebno da nastave u pravom smeru”, poručio je Jilmaz.


tagovi

Burak JilmazFudbalska reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara