Roke Santa Kruz (©Reuters)
Roke Santa Kruz (©Reuters)

Buran Crno-beli klasiko, navijači Olimpije vređali "izdajnika" Rokea Santa Kruza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.02.22. | 02:37

Nekadašnji napadač Bajerna prešao u redove ljutog rivala, a to mu pristalice najtrofejnijeg paragvajskog kluba nisu oprostile. Domaćin vodio, Libertad preokrenuo, na kraju – 2:2 u derbiju trećeg kola Aperture

Olimpija je prošle godine izgubila primat u Paragvaju. Aperturu je osvojio Libertad, a Klausuru Sero Portenjo, a najtrofejniji klub u ovoj južnoameričkoj državi je krajem prošle sezone ostao i bez legende kluba, zaštititnog znaka prethodnih šest godina Rokea Santa Kruza. Nekadašnji napadač Bajerna i Mančester Sitija je u 40. godini odlučio da nije vreme za penziju, napustio je redove Olimpije i prešao u gradskog rivala Libertada.

Zaljuljao je Roke Asunsion i Paragvaj. Vratio se na stadion Para Uno gde je šest godina bio "bog“, sada je omražena ličnost. Navijači su ga vređali tokom čitavog meča, a na teren su bacali i novčanice s njegovim likom.

Izabrane vesti

Pre početka utakmice, igrači Olimpije su želeli da spuste loptu na zemlju, smanje tenzije, pa su se slikali sa doskorašnjim saigračem, ali navijači "izdaju“ nisu oprostili ni zaboravili.

Clásico Blanco y Negro iliti Crno-beli Klasiko završen je remijem – 2:2. Roke je igrao u startnoj postavi Libertada, ali nije uspeo da zatrese mrežu doskorašnjih klupskih drugova.

Olimpija je vodila od 18. minuta, kada je Urugvajac Alehandro Silva s bele tačke doveo domaćina u vođstvo. U nastavku druga priča. Libertad je bio bolji, pogocima Dijega Vijere i Lorenca Megareha je preokrenuo rezultat za samo 12 minuta, u 50 i 62.

Ipak, napadač Olimpije Giljerme Migel Paiva Ajala je u 73. minutu doneo bod domaćinu. Oba tima su završila meč sa desetoricom na terenu. Prvo je isključen Gomez u domaćem timu u 83. minutu, a ubrzo je i defanzivac Libertada, Argentinac Barboza morao u svlačionicu zbog dva žuta kartona. U poslednjim trenucima susreta, rezervista gostiju, još jedna legenda paragvajskog fudbala, bivši as Benfike, Oskar Kardozo, postigao je gol za Libertad, ali posle VAR-a je poništen zbog ofsajda, pa domaćin može da bude prezadovoljan remijem.

Libertad je posle dve pobede, prvi put ostao u sezoni bez celog plena, pa je prepustio vrh novom članu elite Resistensiji i šampionu Klausuri Sero Portenju, koji jedini imaju maksimalan učinak posle tri kola Aperture.

21.00: (3,00) Barakas (2,95) Tigre (2,45)

I Olimpija je ostala neporažena posle tri kola (dva remija i trijumf), a naredne nedelje nastavlja bitisanje u kvalifikaciama za plasman u Kopa Libertadores. U prvoj rundi je izbacila peruanski tim Cesar Valjeho, ali velikan iz Asunsiona ima još dve stepenice do najjačeg klupskog takmičenja Južne Amerike.

PARAGVAJ 1, APERURA - 3. KOLO

Petak

12 Oktobar - Amelijano 2:1 (1:1)

Subota

Resistensija - Nasional 3:1 (2:0)

Sero Portenjo - Klub Guarani 2:0 (1:0)

Nedelja

General Kabaljero - Takuari 2:0 (1:0)

Sol de Amerika - Guairenja 1:0 (0:0)

Ponedeljak

Olimpija - Libertad 2:2 (1:0)



tagovi

Južna AmerikaParagvajParagvaj 1Olimpija AsunsionLibertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara