©Reuters
©Reuters

Buran derbi u Belgiji: Union imao +11 u džepu, ali u Brižu nije zaslužio više od boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.12.23. | 23:16

Ravnopravan ishod na Jan Brejdel stadionu - 1:1

Buran derbi u Brižu, gde je gostovao lider Union Sen Žiloaz, okončan je bez pobednika, iako su oba tima imala ambicije da osvoje sva tri. Ipak, posle svega viđenog, može se reći da je konačan ishod ravnopravan, iako je domaćin imao više prilika da stigne do potpunog prokreta - 1:1 (0:1).

Ipak, treba imati na umu da je Union vodio od 27. minuta golom Gustafa Nilsona, koji je iskoristio neodlučnost svojih čuvara i sa ivice peterca glavom prosledio loptu u domaću mrežu nakon centaršuta Mohameda Amoure. Gosti su se dosta dobro branili, čitavu utakmicu su igrali na opasne kontranapade, ali su kod izjednačenja domaćih ispali naivni. Olako su pustili Huga Vetlesena da prođe kroz tri-četiri igrača, umesto da mu sklone loptu oni su tražili da sudija Vergote svira igranje rukom, posle čega je desetku domaćih oborio Kristijan Burdžes, pa je dosuđen jedanaesterac. VAR se gledao nekoliko minuta, ali odluka nije promenjena. Prilično siguran sa bele tačke bio je Igor Tijago.

Izabrane vesti

Briž ima razloga da žali za šansama koje su još u uvodnih 15 minuta propuštali Tijago i Hugo Vetlesen, odnosno za udarcem Maksima de Kujpera koji je u nadoknadi vremena odbranio Antoni Moris. Ipak, najviše razloga za nezadovoljstvo imali su u petom minutu nadoknade utakmice, kada im je ubitačan kontranapad i ogromnu priliku za preokret, osujetio golman gostiju Entoni Moris.

Luksemburžanin je je na 35 metara udaljenosti od svog gola povukao Ferana Đutglu, koji ga je već prevario i imao otvoren put ka golu. Ipak, usledilo je povlačenje za rame, posle čega su ga stigli protivnički igrači i onemogućili ga da do usijanja dovede Jan Brejdel stadion. Ovako završnicu meča je obeležila velika nervoza u domaćim redovima.

Nakon te situacije, pošto su istrošene već sve izmene, na gol Uniona stao je Kameron Puertas, ali domaći nisu uspeli da upute nijedan udarac u okvir gola do kraja utakmice, pa nije došlo do promene rezultata.

Sen Žiloaz je nastavio seriju od 14 mečeva bez poraza i sada ima devet bodova više i utakmicu više od drugoplasiranog Anderlehta. Briž ima četiri pobede i tri remija u poslednjih sedam mečeva, ali je na razočaravajućem petom mestu Pro lige, sa 14 bodova manje od večerašnjeg rivala.

BELGIJA 1 - 20. KOLO:

Utorak

Genk - Antverpen 3:0 (1:0)

/Federa 10, Arokodare 75, 77/

Kortrajk - Gent 0:2 (0:1)

/Tisudali 6, 55/

Leven - Epenc 3:0 (2:0)

/Torstejnson 1, Maziz 28, Muenta 88/

Vesterlo - Molenbek 3:0 (1:0)

/Jou 14, Madsen 64, Gese 82ag/

Klub Briž - Union Sen Žiloaz 1:1 (0:1)

/Tijago 56pen - Nilson 27/

Sreda

18.30: (2,35) Standard (3,35) Sint Trojden (3,05)

20.45: (1,87) Anderleht (3,60) Serkl Briž (4,20)

20.45: (2,15) Šarlroa (3,40) Mehelen (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Union Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara