Buran sastanak u Milanu: Maldini i Masara pred otkazom!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 23:57

Ozvaničenje raskida saradnje trebalo bi da bude objavljeno u toku sutrašnjeg dana, ali je Kardinale navodno već poručio dosadašnjim rukovodiocima srpotskog sektora da više nisu deo klupskih planova

Spremaju se tektonski poremećaji u najužem rukovodstvu Milana. Kako pišu svi značajniji mediji na Apeninima, tehnički i sportski direktor Rosonera Paolo Maldini i Riki Masara nalaze se pred otkazom na San Siru. To je epilog današnjeg sastanka dvojice funkcione sa gazdom kluba Džerijem Kardinaleom, na kojem je došlo do ključnog mimoilaženja u viđenju budućih koraka na fudbalskom tržištu, za šta je proteklih godina bio zadužen upravo ovaj dvojac.

Ozvaničenje raskida saradnje trebalo bi da bude objavljeno u toku sutrašnjeg dana, ali je Kardinale navodno već poručio Maldiniju i Masari da više nisu deo klupskih planova.

Izabrane vesti

Na današnjem sastanku je trebalo da se definiše strategija Milana za sledeću sezonu, ali više izvora tvrdi da su razgovori protekli u veoma lošem tomu, pre svega između Kardinalea i Maldinija. Njihov posao, barem za sada, trebalo bi da preuzmu dosadašnji izvršni direktor Đorđo Furlani i šef skauting službe Rosonera Žefri Monkada, koji će najverovatnije dobiti znatno veća ovlašćenja. Kroz medije se provlači da bi u igri mogao da se nađe i Igli Tare, koji je jutros poručio da neće produžiti saradnju sa Lacijom.

Kardinale i Maldini na sastanku nisu samo razgovarali o buždetu za letni prelazni rok, već je tehnički direktor zahtevao veću autonomiju u donošenju odluka, ali je sa druge strane usledio odgovor da u Milanu žele da uvedu drugačiji model rada, u koji se očigledno dosadašnji ljudi koji su odlučivali i delovanju na tržištu ne uklapaju.

Ono što ne bi trebalo da bude upitno nakon promena u sportskom sektoru, jeste da će Stefano Pioli i dalje obavljati funkciju trenera ekipe koja je beležila odlične rezultate u protekle dve sezone.

Promene u sportskom sektoru usporile su Milanove akcije na tržištu. Navodno, trebalo je da bude održan sastanak uprave Rosonera i menadžera Rubena Loftus Čika, ali je on pomeren zbog današnjih događaja.

Legendarni Maldini se u Milan vratio 2018. godine, kada je postao direktor sportske strategije i razvoja kluba i radio zajedno sa tadašnjim sportskim direktorom Leonardom. U funkciju tehničkog direktora unapređen je 14. juna 2019. godine. Tri godine kasnije smatran je jednim od najzaslužnijih za stvaranje šampionskog tima Rosonera, koji je u sezoni 2021/2022. osvojio neočekivani "skudeto".

U klub je između ostalog doveo ključne igrače kao što su Teo Ernandez, Rafael Leao, Olivije Žiru, Fikajo Tomori i Majk Menjan, a ostaće zabeleženo da mu je prva kupovina bio Rade Krunić, koji je danas jedan od najznačajnijih igrača u sistemu igre Stefana Piolija. U novembru prošle godine zajedno sa Masarom proglašen je sportskim direktorom godine na dodeli Globe Soccer Awards, mada mu danas mnogi zameraju da je napravio mnogo grešaka prošlog leta u procesu dovođenja igrača od kojih se očekivalo da će kvalitativno nadograditi šampionski tim Milana.


tagovi

Paolo MaldiniFrederik Masara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara