AFP
AFP

Buščan okajao grehe, Španija poražena posle nepune dve godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.20. | 22:38

Organizovana Ukrajina stigla do druge pobede u grupi - 1:0

Nešto više od mesec dana nakon što je doživela debakl na stadionu Alfredo Di Stefano, Ukrajina je servirala ostvetu reprezentaciji Španije. Činilo se da su izabranici Andrija Ševčenka zapali u krizu, nakon poraza od Furije usledila je rezultatska katastrofa od Francuske (7:1), potom i neuspeh od Nemačke, i mnogi su očekivali da se Ukrajinci vrate u niži rang Lige nacije. Međutim, žuto-plavi su se uzdigli u najtežem trenutku i organizovanom igrom naneli prvi poraz selekciji Luisa Enrikea posle nepune dve godine, odnosno 15 takmičarskih utakmica – 1:0 (0:0).

Ključna figura večerašnjeg meča, uz strelca pobedonosnog gola Cigankova bio je golman reprezentacije Ukrajine Geogrij Buščan. Neko bi nakon velikog kiksa, kojim je pre samo tri dana čuvar mreže kijevskog Dinama poklonio trijumf Nemačkoj, klonuo duhom. Ne i Buščan. Odličnim intervencijama, posebno u prvom poluvremenu, 26-godišnji golman je održao svoje saigrače u životu, dozvolivši im da se nadaju makar bodu.

Izabrane vesti

Gostujuća reprezentacija bila je mnogo konkretnija tokom gotovo čitavog meča. Već u 12. minutu pretio je Rodrigo glavom, svega nekoliko minuta kasnije i Ansu Fati iz neposredne blizine, da bi kapiten Serhio Ramos u razmaku od svega 120 sekundi pripretio prvo iz slobodnog udarca, potom i nakon kornera. Buščan bi zablistao svaki put.

Sa druge strane, Ukrajina je pokuašala da iznuđivanjem jedanaesterca stigne do prednosti. Tražili su domaći igranje rukom u dva navrata, potom i faul nad Jarmolenkom, ali nisu uspeli da “nasamare” glavnog sudiju.

I onda kada je pala koncentracija defanzivcima Furije, rezervista Viktor Cigankov je pobegao čuvarima, brzonogi Hesus Navas nije uspeo da ga stigne i napadač kijevskog Dinama je kaznio istrčavanje Davida De Hee. Bilo je dovoljno vremena da Španci izbegnu poraz, ali nisu gosti jurnuli napred, ostali su dosledni svojoj strpljivoj igri, koja im na kraju nije donela previše. Tek jednu priliku Mikela Ojarzabala - Buščan zatvorio bliži ugao - i neprecizan udarac Ramosa posle centaršuta u nadoknadi.

Ukrajina je stigla do druge pobede i sada je bodovno poravnata sa Nemačkom, na korak iza prvoplasirane Španije.

LIGA NACIJA A, 4. KOLO

Utorak

GRUPA 4

Nemačka - Švajcarska 3:3 (1:2)

/Verner 28, Haverc 55, Gnabri 60 - Gavranović 5, 57, Frojler 26/

Ukrajina - Španija 1:0 (0:0)

/Cigankov 76/



tagovi

Liga nacijaŠpanijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara