Aleksandar Busnić (©Starsport)
Aleksandar Busnić (©Starsport)

Busnić na štoperu zbog kvalitetnog pasa, mora da vodi račune gde su zone rizika

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 10:21

Utisci trenera Lala nakon prve provere u Sloveniji

U prvoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema u Sloveniji, fudbaleri Vojvodine remizirali su sa novim članom rumunske elite Ocelulom Galatijem (2:2). Novosađani su imali dva gola zaostatka, ali su uspeli da se sredinom drugog dela igre eskpresno vrate u meč pogocima Nikole Čumića i Filipa Malbašića.

Šef stručnog štaba Stare dame Radoslav Batak zadovoljan je izdanjem svojih izabranika, imajući u vidu da su u uvodnoj fazi priprema, a da je rumunskom sastavu ovaj meč bio generalna proba za narednu sezonu. Batak posebno raduje što je ekipa pokazala karakter i uspela da se u susret posle deficita od 2:0.

Izabrane vesti

Zadovoljan sam igrom, posebno s obzirom na sve okolnosti, odnosno posle saznanja da je ekipi Ocelula ovaj meč bio generalka, a da smo mi tek u trećoj nedelji priprema. Pokazali smo karakter i podigli se nakon primljenih golova. Takođe, pogodili smo stativu, poništen nam je gol, a drugi pogodak smo primili nakon faula nad našim štoperom (prim.aut. Busnićem). Ocelul je agresivna ekipa, u završnoj su fazi priprema i nakon svega sam u globalu zadovoljan. Raduje me što smo stvorili veliki broj šansi. Morali smo bolje da reagujemo kod primljenih golova i to ćemo da popravimo u narednom periodu“, rekao je Batak posle prvog kontrolnog susreta.

Ovaj susret iznela je jedna garnitura igrača, a tek u finišu su dobili šansu Miletić, Ivanović i mladi Jovanović.

Već su ovi fudbaleri igrali jednu utakmicu 60 minuta, a ovu je većina igrača odigrala svih 90. U narednim utakmicama će svakako biti dosta rotacija, a imamo još tri pripremna meča do kraja priprema u Sloveniji“.

Bataka raduje i dobro izdanje novajlija u timu: Stefana Vukića, Asmira Kajevića i Đorđa Crnomarkovića.

Pokazali su se u dobrom svetlu. Vukiću je ovo bio debi, takođe prvi meč i mladom Ivanoviću, dok je Kajević već odigrao u Novom Sadu utakmicu protiv IMT-a. Dobili su pred kraj šansu i Mihailo Ivanović i mladi Lazar Jovanović. Imamo još mnogo treninga i utakmica do kraja i svi igrači će dobiti šansu da se pokažu. Imamo dovoljno vremena da sve nedostatke unapredimo“.

Aleksandar Busnić je dobio prekomandu na mesto štopera, iako mu je prirodna pozicija zadnji vezni. Sličnu stvar je isprobavao i bivši trener Milan Rastavac na zimskim pripremama, kada je Mirko Topić premešten u odbranu, mada u takmičarskom delu ta promena nije zaživela.

To je nešto što isprobavamo. Busnić je pokazao kvalitet i u ovoj utakmici, ima kvalitetan pas i kvalitetnu dubinsku loptu. To je pokazao i asistencijom za Čumića kod drugog gola. Ipak, moraće još da poradi na nekim stvarima, pre svega da vodi računa o tome koje su zone malog i velikog rizika u poslednjoj liniji“.

Strateg Lala kratko se osvrnuo na prelazni rok.

Videćemo kako će se situacija ubuduće razvijati. Zavisiće od toga kakva izdanja budu pružali ovi igrači na svojim pozicijama, pa ćemo na osnovu toga praviti plan za dalje“, završio je trener Vojvodine Radoslav Batak.


tagovi

Aleksandar BusnićRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara