Ćabi Alonso formirao jedan od najboljih bekovskih tandema u Evropi, stiže i Džaka - biće Leverkuzen veoma zanimljiv

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 10:08

Verkself se uveliko priprema za iduću sezonu...

Mada mu šanse da naredne sezone zaigra u Ligi šampiona nisu velike - preko Bundeslige izgubio je svaku šansu, u Ligi Evrope mora u revanšu da okrene Romu, a onda u finalu da dobije Juventus ili Sevilju - Bajer Leverkuzen priprema veoma zanimljiva pojačanja za letnji prelazni rok.

Jedno od njih, kako od noćas javljaju mediji širom Evrope, već je završeno. U pitanju je veoma traženi levi bek Aleks Grimaldo (27), kome s poslednjim danom juna ističe ugovor sa Benfikom. Španca su poslednjih meseci 'pecali' Juventus, Atletiko Madrid, Real Sosijedad, pominjalo se čak da bi ga Barselona rado vratila u svoje redove, ali očito da su Nemci dobili ovu bitku.

Izabrane vesti

Iza Grimalda je jedna od najboljih sezona u karijeri. Za lisabonske Orlove postigao je sedam i namestio čak 15 golova, otuda ne čudi toliko interesovanje. Pritom, radi se o igraču u najboljim godinama, čija vrednost dostiže sumu od 25.000.000 evra.

Ćabi Alonso dosta je kuburio tokom ove sezone s levim spoljnim. Mičelom Bakerom nije zadovoljan, Pjero Inkapi mnogo se komotnije oseća kao levi štoper, dok je Dejli Sinkgraven odavno precrtan i na leto odlazi. Ozbiljne opcije za kupovinu bili su još Robin Gosens (Inter) i Borna Sosa (Štutgart), međutim kada se otvorila mogućnost da Grimaldo dođe bez obeštećenja, na Baj areni nisu se mnogo dvoumili.

Navodno, deo lekarskih pregleda već je obavljen i u narednim danima treba očekivati ozvaničenje velikog posla.

Sa Grimaldom na levom boku i fantastičnim Džeremijem Frimpongom na desnom (ove sezone eksplodirao, devet golova i 10 asistencija), nema sumnje da će nemački tim imati jedan od najboljih bekovskih parova u Evropi.

Podsetimo, Bajer kao alternativu Frimpongu već pazario 20-godišnjeg Brazilca Artura za 7.000.000 evra...

Takođe, nekoliko nedelja unazad govori se kako bi vezni red Verkselfa trebalo da pojača vezista Arsenala Granit Džaka (30). Švajcarski reprezentativac ima iskustvo igranja u Bundesligi. On je 2016. iz Menhengladbaha za 45.000.000 evra otišao u London.

Sa jednim od najtalentovanijih igrača Evrope Florijanom Vircom, oporavljenim Patrikom Šikom, nadolazećim Adamom Hložekom, sve boljim Aminom Adlijem, Musom Dijabijem (ukoliko ostane), te pomenutim pojačanjima, mogao bi Ćabi Alonso iduće sezone da sastavi veoma zanimljiv i potentan tim.


tagovi

Granit DžakaAleks Grimaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara