Ćabi i Bajern, ponuda stoji od 2017; Alonso odbio jer jer hteo da ide korak po korak

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 17:50

Henes ga još pre sedam godina video kao sportskog direktora...

Imajući u vidu kako se ove sezone odvijaju stvari u Bundesligi, odnosno kako igraju Bajern Minhen i Bajer Leverkuzen, nema sumnje da će do leta trajati spekulacije oko sudbine Tomasa Tuhela, odnosno budućnosti Ćabija Alonsa, trenutno jednog od najtalentovanijih trenera na svetu.

Plivajući na tom talasu navijačkog interesovanja za ovu temu, Bild je došao do izjave Mihaela Reške, nekadašnjeg tehničkog direktora bavarskog velikana, koji je otkrio kako je Uli Henes želeo da zadrži Ćabija Alonsa u klubu odmah pošto je ovaj završio karijeru.

Izabrane vesti

"Ćabi je u te tri godine (2014-2017) imao neverovatan odnos sa Karl Hajnc Rumenigeom i Ulijem Henesom. razgovarao sam sa njih dvojicom i imali su ozbiljne planove sa njim. Dali su mi zadatak da popričam sa njim i ponudim mu mesto sportskog direktora koje je bilo upražnjeno", ispričao je Reške.

"Otišli smo na večeru, pažljivo sam otvorio temu, ali odmah mi je stavio do znanja da u planu ima trenersku karijeru kada završi sa aktivnim igranjem. Tako je i bilo".

To je bilo vreme kada se Matijas Zamer povukao zbog bolesti i Bajernu je trebao novi čovek za to odgovorno mesto u sportskom sektoru. Henes je bio ubeđen da je Ćabi Alonso pravi izbor. Na njegovu žalost, ovaj se odlučio da krene drugačijim putem. Otišao je u Real Madrid, radio sa mladima, pa sa drugim timom Real Sosijedada, pre nego što je stigao u Bajer Leverkuzen.

U međuvremenu Henes je za novog sportskog direktora postavio Hasana Salihamidžića...

Ćabi je još tada pokazao da veoma pažljivo planira svaki korak u karijeri, da je uzuzetno inteligentan momak i da želi da ide ispravnim putem. Korak po korak. Postepeno. A kada je tako, nagrada mora da stigne.

Ne radi se samo o trenutnoj liderskoj poziciji sa Leverkuzenom, već o želji najamnje četiri-pet klubova da ga od leta vide na svojoj klupi. U Minhenu, tvrdi Reške, imaju lepe šanse da ga dobiju...

"On se veoma visoka kotira u Zebener štrase. Definitivno postoji šansa da bude novi trener Bajerna".

Uostalom, sada već nije tajna da Ćabi Alonso ima specijalne izlazne klauzule u ugovoru sa Bajerom, a koje stiču Bajerna, Raal Madrida i Liverpula.


tagovi

Ćabi AlonsoTomas TuhelUli Henes

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara