Ilija Stolica (© MN Press)
Ilija Stolica (© MN Press)

Cajtnot je glavna muka u Humskoj: Stolica se sprema za Larnaku

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 10:40

Uprava bi da ga smeni, a ne ide joj...

Drugi dan je od trećeg vezanog posrtanja u Mozzart Bet Superligi Srbije, a na Topčiderskom brdu ne znaju (šta da) rade. Da li da ostave Iliju Stolicu na klupi, pruže mu još jednu šansu da pokuša da pokrene Parni valjak ili mu se zahvale posle bezmalo dve meseca saradnje i samo četiri zvanične utakmice na klupi.

Podeljena su mišljenja u klubu i van njega, odakle stižu sugestije čelnicima šta činiti. Miloš Vazura na funkciji generalnog direktora bi navodno ispratio stav doskorašnjeg Ivice Ilijeva i posle poraza od Novog Pazara (0:1) smenio šefa stručnog štaba, dok se sve glasnije priča da i Milorad Vučelić gubi strpljenje i kruni poverenje u trenera na kome je insistirao posle odlaska Aleksandra Stanojevića, a zaštitio kad je početkom sedmice želeo da mu vidi leđa doskorašnji sportski direktor, pre nego što se, posle „NE“ predsednika, sam povukao.

Izabrane vesti

Kako ni u fudbalu, a ni u životu dva i dva nisu uvek četiri, tako  u Humskoj ništa nije rešeno. Pitanje je da li će biti, mada je za nedeljno popodne planiran sastanak rukovodilaca i trenera na kome je centralna tema da li – i pod kojim uslovima – nastavljaju zajedno. Glavni problem je blizina početka kvalifikacija za Ligu Evrope, jer Partizan već u sredu leti za Larnaku, gde ga u četvrtak od 18.30 očekuje duel sa AEK-om i blizina okršaja sa Kipranima je jedna od glavnih okolnosti koja ide na ruku strategu. Stolica uveliko sprema taktiku za prvo međunarodno gostovanje i baš ta velika šansa, da jednom utakmicom pokuša i(li) obrne situaciju u svoju korist, predstavlja njegov snažan argument da nastavi posao. To što su samo tri dana ostala do polaska na Rajsko ostrvo ujedno sužavaju crno-belima manevarski prostor za pregovore i(li) izbor novog trenera, kogod to bio, te eventualnog naslednika stavljaju u poziciju da maltene se sa samo treningom ili dva suprotstavi AEK-u u meču koji bi mogao da bude presudan za ambicije da se uđe u grupnu fazu i tako obezbedi značajn priliv novčanih sredstava od UEFA.

Nadređeni nisu sigurni da (li) će Ilija Stolica uspeti, ali nisu načisto ni kome bi, ako mu sve manje veruju, dali ekipu na upravaljanje usred turbulenatnog perioda. Eventualnom smenom sadašnjeg trenera bi priznali sopostveni propust i održali se na funkcijama bar još neki period, bez obzira što pritisak i na njih raste, a navijačko nezadovoljstvo je ogromno, čak se najavljuju protesni skupovi ispred stadiona bez obzira na ishod narednih utakmica.

Osim vremenskog tesnaca, uprava Partizana se suočava sa još jednim velikim problemom u pokušajima da se raziđe sa Ilijom Stolicom. Na horizontu nema previše kandidata kojima bi dala šansu da razmrdaju tim. U opticaju su trener Teleoptika Albert Nađ i doskorašnji saradnik Aleksandra Stanojevića, Igor Duljaj, mada u delu rukovodstva vlada oprez da li su u stanju da bez superligaškog iskustva (Nađ) ili samostalnog vođenja seniorskog tima (Duljaj) povedu crno-bele napred.

Ovako kako je sad, tapkaju u mestu.



tagovi

FK PartizanIlija Stolica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara