Hakan Čalhanoglu (Reuters)
Hakan Čalhanoglu (Reuters)

Čalhanoglu: Milan nije objasnio zašto sam otišao, izvodim penale bolje od Lautara

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 16:00

"U Interu imam drugačiju ulogu. U Milanu sam igrao kao desetka. Ovde imam Barelu i Brozovića i smenjujemo se na pozicijama šestice i osmice. Mučio sam se da se naviknem na novu poziciju", kaže turski fudbaler

Milan je minulog leta u istom prelaznom roku izgubio dvojicu ozbiljnih fudbalera bez ijednog zarađenog centa. I dok je Đanluiđi Donaruma krenuo put Parka prinčeva, Hakan Čalhanoglu se posle isteka ugovora odmetnuo u redove ljutog gradskog rivala Intera. Ispostavilo se da su Nerazuri dobili čoveka koji bi mogao da bude jedan od ključnih za odbranu titule prvaka države.

Da li će Skudeto ponovo u ruke Intera, vreme će pokazati, ali ono što je činjenica da je Čalhanogluovo presvlačenje iz crveno-crne u crno-plavu opremu pratila solidna količina medijske pompe i navijačkog besa.

Izabrane vesti

"Moj prelazak u Inter povukao je mnoge posledice. Teško sam podneo čitavu situaciju. Povrh svega, Milan nije igrao Ligu šampiona sedam godina. Postoji mnogo različitih razloga zbog kojih sam otišao, ali Milan ih nije predstavio, ni objasnio, pa je ostavio štafetu u mojim rukama", rekao je 27-godišnjak u razgovoru za turski S Sport.

Četiri meseca po potpisu za Inter došao je i prvi Derbi dela Madonina u novim bojama. Milan je bio domaćin na zajedničkom San Siru, Čalhanogluu se logično zviždalo pri svakom kontaktu sa loptom, ali je vrlo brzo uspeo da utiša Rosonere - golom iz penala u 11. minutu. Na kraju se ispostavilo nedovoljnim za pobedu.

"Znao sam da derbi neće biti lak iz moje perspektive. Mnogo sam se pripremao za taj meč i nikada nisam osetio toliki pritisak. Imali smo Lautara Martineza kao prvog izvođača penala, a ja sam bio drugi po redu. Ali saigrači su želeli da ga ja izvedem u derbiju jer pucam penale bolje nego Lautaro."

Dotakao se Hakana Čalhanoglua tokom dana u razgovoru za Gazetu Simone Inzagi, a ni turski vezista nije propustio priliku da kaže koju reč o treneru čije su mu fudbalske ideje pomogle da izvlači iz sebe više nego što je to činio u Milanu.

"Dobio sam toplu dobrodošlicu u Interu. Igrajući za Milan navikao sam se na Italiju. Danas, takođe, pričam italijanski. Ekipa poseduje najveći kvalitet. Mislim da je igrački kadar bolji nego u Milanu. Moram da zahvalim Simoneu Inzagiju koji me je posebno želeo u svom timu. U Interu imam drugačiju ulogu. U Milanu sam igrao kao desetka. Ovde imam Barelu i Brozovića i smenjujemo se na pozicijama šestice i osmice. Mučio sam se da se naviknem na novu poziciju. Morate znati šta da radite i kada. Mogu da kažem da sam se pronašao. Poslednji put sam na toj poziciji igrao za reprezentaciju. Izuzetno mi pristaje jer volim da ponesem loptu iz zadnje linije i kreiram igru", zaključio je Čalhanoglu.


tagovi

InterHakan Čalhanoglu

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara