Erling Haland u meču sa Arsenalom na Emiratima (©Reuters)
Erling Haland u meču sa Arsenalom na Emiratima (©Reuters)

Čas istine na Ostrvu – strašni Građani plaše poljuljane Tobdžije

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.04.23. | 10:36

Premijer liga: Mančester Siti protiv Arsenala večeras (21.00) na Etihadu bi mogao pobedom da stigne na korak do odbrane trona. Šampion dobio 13 uzastopnih mečeva u prvenstvu protiv tima iz Londona. Savršena četa Pepa Gvardiole ove godine na svom terenu - 12 pobeda

Da li je kucnuo čas istine na Ostrvu? Tlo podrhtava na Etihadu, večeras (21.00) bi mogla da padne odluka o šampionu Engleske – Mančester Siti ili Arsenal?

Većim delom sezone činilo se da će posle dugo godina tavorenja kruna da završi na Emiratima u vitrinama Tobdžija, ali tri vezana remija poljuljala su Artetin tim. S druge strane, Građani igraju sve bolje u finišu sezone. Lagano su prošli Bajern u četvrtfinalu Lige šampiona, u igri su za tri trofeja (finala FA kupa sa Mančester Junajtedom i polufinale LŠ sa Realom).

Izabrane vesti

I dalje tim iz Londona ima pet bodova više, ali Gvardiolina četa ima dva meča manje, pa sada ima sve u svojim rukama. Pre nešto više od dva meseca, Siti je razbio Arsenal u gostima sa 3:1 i pokazao da je najbolji tim u Engleskoj.

21.00: (1,63) Mančester Siti (4,10) Arsenal (5,90)

Erling Haland je opet mašina za golove. Norvežanin je malo usporio prošlog meseca, imao je i povredu, ali kada se vratio opet je ubitačan. Nastavlja da ruši rekorde. Norveški as je postigao šest golova na poslednjih pet mečeva, od toga četiri u dva kola Premijer lige. U šampionatu je postigao 32 gola, osam više od Harija Kejna i mogao bi da obori rekord Endija Kola i Alana Širera od 34 pogodaka, ali tada je bilo 42 utakmica, sada samo 38. Arsenal se jedva izvukao pre pet dana, kada je sa dva gola u finišu stigao do remija (3:3) na svom terenu protiv Sautemptona.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ERLING HALAND DA ZATRESE MREŽU ARSENALA JE 1,70, A DA NEĆE JE 2,03.

Arsenal je ispao u osmini finala Lige Evrope od Sportinga iz Lisabona, a na poslednja tri meča u Premijer ligi je primio čak sedam golova. Aron Ramzdejl ne može da pokrpi sve vidljivije pukotone u odbrani, a igraće Tobdžije protiv najefikasnijeg tima u ligi koji u proseku postiže više od 2,5 gola po meču (78 na 30 utakmica).

Mikel Arteta spušta loptu, smatra da duel u Mančesteru nije presudan za titulu.

Ako pobedimo Siti nismo osvojili ligu. Posle tog meča imamo još pet utakmica. Mentalitet ima ogromnu ulogu. Imamo veru da možemo da pobedimo, ali moramo da budemo savršeni. Finiš sezone zahteva taj nivo – apsolutno savršenstvo”, rekao je Arteta.

Siti je vezao 16 utakmica bez poraza (13 trijumfa i tri remija) posle neuspeha u Londonu protiv Totenhema. Građani su osvojili 25 od mogućih 27 bodova u prethodnih devet mečeva.

Biće to veliki izazov za nas, ali i prilika. Moramo da pobedimo u Mančesteru. Ako želimo da budemo šampioni moramo da pobedimo sve do kraja”, ne napušta optimizam nekadašnjeg pomoćnik Pepa Gvardiole u Sitiju.

Arteta ne može da računa na povređenog defanzivca Vilijama Salibua. Granit Džaka je propustio meč protiv Sautemptona pre pet dana zbog bolesti, ali je trenirao u utorak i biće u konkurenciji. Od ranije su van stroja Egipćanin Elneni i Japanac Tomijasu.

Siti je za vikend lako dobio Šefild Junajted na Vembliju sa 3:0 i plasirao se u finale FA kupa. Haland je prekinuo niz od 15 golova na sedam utakmica. Pep Gvardiola je u superlativu govorio o nekadašnjem pomoćniku.

Razvoj Arsenala od kada ga je Mikel preuzeo je očigledan. Imao sam osećaj da će da promeni struktura kluba, mentalitet. Prošle sezone su bili blizu prva četiri mesta, sada su napravili korak više. Mi smo tek poslednjh mesec, dva na top nivou. Arsenal je bio veći deo šampionata”, istakao je Gvaruidola.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE VEČERAS DA BUDE KOMBINACIJA GG3+ JE 1,97.

Šampion Engleske ne može da računa samo na Holanđanina Natana Akea koji se povredio u Minhenu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna. Gvardiola je u nedelju protiv Oštrica odmarao Kevin de Brujnea, Edersona, Rubena Dijasa, Rodrija i Džona Stounsa, ali bi svi trebalo da se vrate u startnu postavu.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU SITIJA PROTIV ARSENALA.

Siti ima neverovatnih 13 uzastopnih pobeda protiv Arsenala u Premijer ligi. Serija traje od decembra 2015. Ove sezone su igrali u šesnaestini finala FA kupa početkom godine, kada je bilo 1:0 na Etihadu, a strelac je bio Ake.

Građani imaju maksimalan učinak na svom terenu ove godine. Na 12 utakmcia čak 40 golova, a Haland je postigao 11 pogodaka na prethodna četiri meča na Etihadu. Brazilac Gabrijel Žezus i Ukrajinac Oleksandar Zinčenko igraće protiv bivšeg kluba.

MANČESTER SITI – ARSENAL, 21.00

MANČESTER – Stadion: Etihad. Kapacitet: 53.400. Sudija: Oliver

MANČESTER SITI (4-2-3-1): Ederson - Akandži, Dijas, Laport, Stouns - Rodri, Gudogan - , De Brujne, Marez, Griliš - Haland

ARSENAL (4-3-3): Remzdejl -Vajt, Holding, Gabrijel, Zinčenko - Džaka, Parti, Odegor – Saka, Martineli, Žezus

PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Andersen 3ag, Neveš 90pen/

Aston Vila - Fulam 1:0 (1:0)

/Mings 21/

Lids - Lester 1:1 (1:0)

/Sinistera 20 - Vardi 80/

Sreda

20.30: (6,25) Notingem Forest (4,10) Brajton (1,55)

20.45: (1,75) Čelsi (3,50) Brendtord (5,00)

20.45: (4,20) Vest Hem (3,60) Liverpul (1,95)

21.00: (1,63) Mančester Siti (4,10) Arsenal (5,90)

Četvrtak

20.45: (5,10) Everton (3,60) Njukasl (1,80)

20.45: (2,35) Sautempton (3,40) Bornmut (3,25)

21.15: (3,00) Totenhem (3,50) Mančester Junajted (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester SitiArsenalPep GvardiolaMikel ArtetaPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara