Čas je vidiš, čas je ne vidiš: Radonjić i Ben preneli žurku na teren! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.05.18. | 22:03

Crveno-beli na zatvaranju sezone lako savladali Voždovac - 5:1

Titula je proslavljena, od ovog trenutka navijači Crvene zvezde sanjaju da će žurku sličnu večerašnjoj dočekati u poslednjoj sedmici avgusta, kad se završavaju evropske kvalifikacije!

Sa etiketom šampiona Srbije, fudbaleri Vladana Milojevića su lako savladali Voždovac i bar za stepen podgrejali atmosferu za ono što očekuje najtrofejniji srpski klub lu narednih dva meseca. Meč bio je pravi poligon lepih poteza, apluza i inspiracije pojedinaca (čitaj Radonjića i Bena): Crvena zvezda - Voždovac 5:1.

Izabrane vesti


CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 5:1
/Ben 18, Radonjić 20, Joveljić 52, Donald 74, Račić 88 - A. Luković 72/

Beograd. 
Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca:
Sudija: Majo Vujović (Novi Sad). 

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Le Talek (od 75. L. Ilić), Savić (od 59. Donald), Rodić - Jovičić, Račić, Srnić, Ben, Radonjić - Joveljić (od 59. Milijaš).

Voždovac: Čupić - Gajić, Mihajlov, Milutinović (od 56. Gavrić), Zlatković - Petrović, Ćirković, Luković, Mašović (od 66. Srećković) - Stuparević (od 71. Pavićević), Duronjić.    


Moglo je da bude i više, mnogo više, ali oni koji su ovo veče proveli na Marakani, njih oko 35.000, ne bi imali ništa protiv da crveno-beli na sličan način počnu kvalifikacije. I da Radonjić i Ben budu u večerašnjem modu kada su se sa rivalom okrutno igrali na temu „čas vidiš loptu, čas je ne vidiš“ i da tim deluje disciplinovano kao u plej-ofu i da dete kluba Dejan Joveljić bude adut više.

Bilo je više nego očigledno: u evropskoj atmosferi popunjenih tribina, igrači i stručni štab Crvene zvezde želeli su da počaste sebe i nagrade se za odličnu prvenstvenu sezonu. Miris baklji i navijačke korografije imao je dejstvo najboljeg mogućeg kreativnog afrodizijaka za ofanzivni deo novog šampiona. Uz sve to mladi Uroš Račić igrao je najbolju utakmicu od kada nosi Zvezdin dres, bez nekih nevidljivih stega kreirao je izgled manevra domaćina i bio nepogrešiv u defanzivi, a usput postigao atraktivan gol. Sjajno je Račić odmenio Krstičića, a ulogu organizatore žurke na terenu preuzeli su Nemanja Radonjić i El Fardu Ben. Dva Zvezdina kreativca su se naslonila na prepoznatljiv Milojevićev presing i golovima i astencijama koristili svaku pukotinu u odbrani Voždovca.

Možda će odmoriti i danuti dušom, ali za Nemanju Radonjića bi bilo najbolje da se prvenstvo ne prekida. Sjajnu formu iz plej- ofa rođeni Nišlija je počeo da potvrđuje teledirigovanom loptom ka El Fardu Benu u 18. minutu. Ona je došla pravo na levicu nekadašnjeg člana Olimpijakosa i tu je ishod obično poznat.

Ništa tu nije mogao Stefan Čupić, kao ni tri minuta kasnije. Mogao je Uroš Račić da se na samom početku utakmice počasti pogotkom - do kog je zasluženo stigao pred kraj - ali kada njegovi udarci glavom i nogom nisu urodili plodom, visoki vezista je na drugoj stativi pronašao Radonjića i pomogao mu da postigne peti gol u sezoni.

Voždovčani su bili inferioni, sigurno impresionirani ambijentom, ali su bili blizu pogotka kada se Alen Mašović stuštio po levoj strani i pogodio stativu. Bio je to signal za Vladana Milojevića da ustane sa klupe i žestoko „izriba“ kompletan vezni red za opuštanje i loše postavljanje. Budio je Zvezdin trener izabranike, a Ben i Radonjić su puštali mašti na volju i činili sve kako bi navijačima priuštili kompletan ugođaj. Upravo posle povratne lopte Radonjića, Ben je u slalomu zaobišao nekoliko prepreka i šutirao pored gola.

gallery

Mogao je i do gola Dejan Joveljić u prvom poluvremenu. Pokušaj loba nije završio u mreži, ali jeste dijagonala u 51. minutu. Glavni arbitar Majo Vujović (novi penzioner)  progledao mu je kroz prste i nije svirao faul nad Markom Gajićem. Dovoljno da Joveljić demonstrira mirnoću i stigne do trećeg seniorskog gola i proslavi ga kao u magnovenju. Pokazujući na srce i mišice.

Sve posle toga bila je čista žurka i simbolika... Do gola je stigao i fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Voždovcu Andrija Luković, d Marakane se pogotkom oprostio Mičel Donald posle još jednog u nizu prodora Radonjića, a da bi tačku stavio Račić.

Tačku na savršenu sezonu Zvezde!

ZAVRŠNA TABELA PLEJ-OFA SUPERLIGE SRBIJE

FOTO: Star sport


tagovi

Nemanja RadonjićEl Fardu BenUroš RačićDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara